Reklama

Reklama

Studená ryba

(festivalový název)
  • Japonsko Cumetai nettagjo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mistr bizarních vizí Sion Sono po fenomenálním eposu o lásce, náboženství a úchylkách Pod vlivem lásky (Love Exposure) přináší další osobitou reflexi soudobé japonské společnosti. Tentokrát servíruje šílenstvím, sexem, religiozitou a násilím překypující pohled do života masových vrahů. Rodina i kariéra uťáplého majitele obchodu s tropickými rybami se zásadně promění po příchodu kolegy, který se spolu se svou náruživou ženou oddává zabíjení lidí. Režisérův rukopis vyznačující se vypjatou emocionalitou a burleskní karikaturou nechává vyprávění balancovat na hraně choré fantazie a kousavé satiry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

werewolf69 

všechny recenze uživatele

Brutálny? Chladnokrvný? Surový? Myslím že ani jedno z týchto slov dostatočne nevystihuje, aký tento film v skutočnosti je. Od Shion Sona som zatiaľ videl len Love Exposure, takže som na bizarnosti a úlet bol pripravený, ale toto bolo už silne kafe. Od spomínaného Love Exposure sa tento film samozrejme neskutočne líšil keďže vtedy som sa nasmial, ale pri tomto som len pulil očami a občas aj odvracal zrak. Ťažko opísateľná záležitosť. Popravde by som nechcel nahliadnuť do mysle tohto režiséra, ale i tak ho istým slova zmyslom obdivujem. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola bomba, ktorá útočila na všetky zmysli! Všetko to začína pomerne nenápadne, ale aj tak človek jednoducho cíti, že niečo nie je v poriadku. To vzápätí film potvrdí a z nevinných rozhovorov medzi postavami vzniká tak nepríjemný nátlak na ne, že si naozaj neviem predstaviť ako by som sa správala ja pod takýmto tlakom. Záporná postava pôsobí miestami úplne šialene (až trápne) a hneď potom strašne dominantne a šialene (ale už takým zvrhlým spôsobom). Rodina, ktorú sledujeme sa ani nevie ako zo dňa na deň ocitá celá pod vplyvom tohto magora a jeho ženy. Chlap je následne úplne vtiahnutý do všetkých biznisov, zvrhlostí, vrážd a stáva sa jedným z kľúčových účinkujúcich na jatkách. Človek sa nemôže čudovať, že ho to poznačí - ani nevie ako a šialeným sa stáva on. Myslela som si, že stopáž by mohla byť veľký problém - nakoniec film zbehol celkom rýchlo a vzhľadom na všetky okolnosti a vzťahy vo filme bola úplne akurát, aby sa mi dostalo všetko, čo sa mi malo ponúknuť. Som nadmieru spokojná. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Krásný krvelačný bizárek, který přidává divákům větší a větší porce krve a absurdnosti. Krásná dobrá originální Asie, kterou "na západě" neuvidíme. 8/10 ()

Gadyn 

všechny recenze uživatele

Težko nějak slovy rozebrat nebo ohodnotit tenhle naprostý chaos, který je přitom tak samozřejmý a jasný. Úžasné=) ()

barteca 

všechny recenze uživatele

marááás !! ŠOK ! Fakt jsem to viděla ? Fakt se to stalo? V úvodu noticka dle skutečné události. Krvavý román po japonsku ! Nekompromisní naturalismus, dokonalé výkony, hypnotický Mahler. Souhlas Verbal, Bernau, gojackill. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Čím víc japonských filmů vidím, tím víc mi přijde, že není důvod se na ně dívat. Sonovo Pod vlivem lásky se mi líbilo neskutečně, u Studené ryby mám ale problém snad se vším. Dlouhá stopáž, nuda, do extrému vyhnané situace, zbytečné násilí a znásilňování, nečekané (rozuměj těžko uvěřitelné) psychologické zvraty, nesympatické postavy (asi záměr). - 50 % ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jako vždy u těchto počinů z východu. Opět jsem nepochopil konec. Opět jsem nepochopil záměr díla. Opět jsem nepochopil, jak toto může někdo natočit. Je to přiblblé a zároveň geniálně absurdní, je to nekoukatelné a přitom tak fascinující. Přesto je to místy dost nudné, zbytečné dlouhé, a když už se moc tlačí na pilu (v tomto případě spíše na nůž) vypadá to více nuceně než šokézně. Může to být i herci/čkami, nebo tou zvláštní japonštinou. Příšlo mi, že v jakékoli scéně mají striktně stejnou intonaci. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Ťažko niekomu odporučiť film, ktorý som mal problém dopozerať dokonca. Brutálne, úchylné ale podané s takým divným, chladným odstupom. V každom prípade prerod hlavného hrdinu v poslednej polhodine filmu ma zaskočil. Do kolonky divný japonský režisér si značím ďalšie meno, hneď vedľa Miikeho. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Psychopatismus, násilí, sex, střeva. Tohle všechno a mnohem víc je sice děsně klišovité, ale ve studené rybě tento "obor" otevírá uplně jinou dimenzi a vše v tak krásné harmonii, až je to pastva pro oči. Opravdu jsem se nenudil a docela bych si i přál přídavek. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Život na japonský spôsob :). Môžete sledovať hierarchické správanie, pohŕdanie ženami, bezproblémové zobrazenie násilia dovedené až do absurdna. Kto nepozná aspoň zbežne ázijské zvyky a mentalitu bude mať problém film stráviť. My ostatní si na tom zgustneme.. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Kdyby se toho chytli Amíci, udělali by z toho bezduchou vyvražďovačku s vypatlanýma cancama v hubách herců. Ale tady z toho na vás dýchne charakter postav, charisma a sexepíl. A naporcovaný chuťovky, to je jen takovej přídavek. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Samozrejme Japonci opat dokazuju,ze v tejto krajine sa tocia fakt crazy nasilne zalezitosti a tento mix roznych filmovych zanrov je toho dokazom,lebo co sa deje zhruba poslednych 50 minut,tak to je ozajstne sialenstvo a psycho zaroven,neskutocne nieco,len som kukal s otvorenymi ustami,tu jednoducho nemozem hodnotit inak,ako piatimi silnymi hviezdami,parada...:⁠-⁠) ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

V tomto zajímavém, drsném a provokativním snímku se téměř vše točí okolo akvarijních ryb. Vnitřními problémy zmítaná rodinka se setkává s bohatým mecenášem - majitelem supermoderního obchodu s akvarijními rybkami. Toto seznámení se však rychle mění z původního okouzlení v čistou noční můru. Některé scény jsou opravdu šílené, nicméně jako celek to na mě působilo velmi osobitým, neotřelým a hlavně zábavným způsobem. ()

Související novinky

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (více)

Reklama

Reklama