Reklama

Reklama

Žena

(festivalový název)
  • USA The Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chris, úspěšný právník a otec rodiny, jednoho dne objeví v lese divokou kanibalku. Chris neváhá a kanibalku sleduje a poté ji unese k sobě domů, kde z ní hodlá učinit civilizovaného člověka. Chris přesvědčí svou ženu a děti, aby to bylo jejich malé tajemství a nikdo z okolí se o tom nedozvěděl. Brzy se chování Chrise dramaticky změní a situace s kanibalkou jde zcela mimo kontrolu. (Dlee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Je cosi shnilého v maloměstě americkém", jak pravil klasik. A tohle brilantně deviantní filmové podobenství to potvrzuje. Na pohled slušní otcové rodin tam przní vlastní dcery, týrají manželky a ve sklepích občas drží v zajetí nějakou tu kanibalskou saskwatchku. Slizký tyranský srábek a jeho narušený syn jsou postavy tak mužskošovinisticky hnusné, že podezřívám pana rejžu z latentního feminismu. Naproti tomu ženy jsou buď oběti (jako vždy výborná Angela Bettis, její filmová dcera i krásná paní učitelka), nebo silné a zemité (a nelidské) živočišné entity. Konec s anoftalmickou sestrou mě definitivně přesvědčil, abych pálil všemi pěti. Takhle bizarní a ujeté filmy se totiž často neurodí a je třeba si jich považovat. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Aura šokantnosti, která se okolo filmu rozšířila po virálně rozšířené reakci jednoho pobouřeného burana na Sundance, je zde velmi na škodu, protože vůči snímku nastavuje zcela neadekvátní očekávání. Ačkoli "The Woman" principielně naplňuje definici hororu, narušení důvěrně známé reality něčím děsivým a neuchopitelným tentokrát nepřichází pro postavy nýbrž skrze film pro diváka. Lucky McKee přináší důmyslnou filmovou reflexi machismu a domácího násilí, při čemž díky fikční hyperbole odhaluje zneklidňující zvrácenost těchto reálných hrůz. Jestliže Lynch v "Modrém sametu" nahlédl pod roušku předměstské uhlazenosti, "The Woman" naplno odhaluje obludnost a monstrozitu toho, co se děje uvnitř okázale morální a civilizované společnosti. Nejpůsobivější je vyprávění právě v tom, jak poukazuje na zvrhlost tolerance vůči maskulinnímu teroru a působivě vyhrocuje následky z toho plynoucí. Díky precizně gradujícímu scénáři a důmyslné režii tvůrci vytváří nervy drásající napětí i v naprosto civilních scénách. Po všech stránkách dokonalý, záslužný film a jedno z nejzásadnějších emancipačních děl současnosti. --- Více v recenzi pro A2. ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Horror na téma woman power. Potrhlý otec potrhlé rodiny odchytí v lese divoženku, schová si ji v podzemním skladu a tam ji dle vůle mučí za menšího či většího přispění ostatních členů rodiny. Pozitiva? °Živočišná Polyanne McIntosh jako "The Woman", několik hezky řešených záběrů, jeden nebo dva vtipné okamžiky, ale hlavně poslední scéna filmu, která příjemně vykračuje mimo žánrová klišé. Negativa? De facto všechno. Špatná režie a špatný střih - pro začátek. Úděsná karikatura postavy otce. Zpackaný střih akčnějších scén, což je vidět hlavně u scény synatórovy smrti nebo mytí divoženky, kdy se žena střídavě ukazuje jako čistá, upatlaná nebo pokrytá sporadickými fleky. Levný filmový materiál (přepálené pozadí ve scéně krmení srdcem). A jako třešnička na dortu - choromyslná hudební režie, už dost dlouho jsem neslyšel tak otravné a naprosto nevhodně zvolené songy. Verdikt? Ztráta času. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Béčko ako remeň na ktoré by sa zabudlo hneď po pozretí, keby sa v ňom nenachádzali nechutné, zvrhlé, morbídne , mindfuck nečakané zábery. Z takou lacnou kamerou mi až tak nesadli ale šokovali ma až až. Či už týranie, ponižovanie, sexuálna deviácia, kanibalizmus. Kadečo skazeného môžeme vidieť počas priebehu snímky. Akurát je všetko nekvalitne zachytené.. Presne ako video-film ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Kdo říkal, že v dnešní době už je nemožné natočit něco originálního? Celkové hodnocení nenaznačovalo žádnou pecku, ale pětihvězdičky některých uživatelů dávaly najevo, že na tom filmu něco bude. A taky že ano. Už od začátku mě zaujala velmi netypická a osobitá McKeeho režie, zejména používání různých prolínaček a pomalých zatmívaček jako ve starých filmech. Postupem času si mě navíc začal rejža získávat naprostou nepředvídatelností jednotlivých scén, což mě u amerického filmu, přestože nezávislého, dost šokovalo. Co však dělá tento film nezapomenutelným, je opravdu nehorázně geniální soundtrack - společně s Hanebnými parchanty a Drive patří mezi nejlepší za poslední roky. Celkově je pro mě tahle Žena obrovským překvapením, opravdu to stojí za pozornost. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Chris Cleek (Sean Bridgers) opakovane používa slovo "anoftalmia", čím odkazuje na jednu z jeho dcér, ktorá trpí touto vrodenou absenciou oka. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama