Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (834)

Matty 

všechny recenze uživatele

Americké žánrové filmy dneška zjevně znají jenom dva extrémy. Úplné odmítnutí jistot a zpochybnění základních existenčních hodnot na straně jedné, bezpečný únik do pohádkově zidealizovaného světa na straně druhé. Nový film Camerona Crowea se do druhé skupiny řadí s tak neodolatelnou bezelstností, až je mi stydno mu jakoukoli naivitu vyčítat. Neboť se v mém případě neustále vnucovaný dobrý pocit nakonec nedostavil, nehodnotím výše, jedním dechem vám zároveň doporučuji dát tomuhle dojmovému, převážně na aktuálním rozpoložení odvislému filmu šanci. Zrežírován je solidně a i když dojde na zvířátka, vystačí si s vkusným humorem. ___ Svou příslušnost do kategorie vánočních (americká premiéra 23.12.) rodinných komedií ZOO nemaskuje, zároveň s ní nedokáže nijak chytře (sebereflexivně) nakládat. Jde zkrátka o cíleně hezký film a víc nic. Typizace postav je bezchybná, nehrozí, že by někdo vybočil z jasně vymezené dráhy. Radikální, ovšem jen dočasné odchylky jsou dovoleny buď v rámci přiznané hry (MacCready) nebo kvůli stvrzení dokonalého úspěchu hlavních hrdinů (Ferris). Úplně chybí záporná postava, kterou by šlo brát vážně. Na přesnost úchylný inspektor je karikaturou jako vyňatou z knihy pro děti. Stejně jako zvířecí osazenstvo ZOO slouží pouze k rozehrání komických situací, jež odlehčují truchlení za mrtvou manželkou a hledání cesty zpátky k lidem. Jedinou snahou o důmyslnější zapojení všudypřítomné zvěře do ústřední zápletky je patetická (i na filmem nastavené standardy) epizodka s umírajícím tygrem. Jinak zvířata jenom a) generují groteskový humor, b) sugerují nám, že je přirozené, když jsou zavřená v klecích. Nejvíc z nevděčné role dokázal vytěžit Thomas Haden Church, který svá velká moudra oproti Damonovi může podávat s lehkým nadhledem. Ten filmu jinak zoufale schází. ___ Se stupňovanou intenzitou dávkovaná „fajnová“ nálada u mne ke konci (zejména zásluhou vysmáté Elle Fanning) vyvolala podezření, zda Crowe nespojil tvůrčí síly s Divadlem Sklep a nejde-li tedy o záměrnou stylizaci a v důsledku velmi chytrou recesi. Ale spíš asi ne. 55% Zajímavé komentáře: FlyBoy, ZkuKol ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hrozný slaďák. Herci sú sympatickí, ale väčšina vedľajších postáv nevyužitá. Je tam hromada scén, pri ktorých som si vravel, že by sa z nich dalo vytrieskať omnoho viac. Navyše je to tak veľmi feel-good, až je to lepkavé a ku koncu už hrozia aj žalúdočné problémy. Od polovice už som s tým iba bojoval. ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Ak je len zlomok toho,čo tu bolo ukázané,pravdou,potom je každý z nás povinný zamyslieť sa nad pojmom ,,skutočný hrdina".Nehanbím sa nazvať tento film hrdinským eposom,ktorý tým najjednoduchším a zároveň najdokonalejším možným spôsobom demonštruje ojedinelú odvahu a odhodlanie radového jedinca,žijúceho v kotli plnom konzumentov a vyznavačov povrchných hodnôt postaviť sa čelom k zdanlivo neriešiteľnej úlohe-zachrániť schátranú zoologickú záhradu a s ňou i množstvo prekrásnych zvieracích tvorov.Memento tohto príbehu ma zasiahlo hlbšie,než čokoľvek za posledné roky,a preto mi na jeho ohodnotenie päť hviezdičiek nestačí. Je to film,ktorý mi pohladil dušu,zmáčal tvár slzami dojatia a ukázal to,čo sa už dlho nikomu nepodarilo-že medzi nami stále jestvujú novodobí hrdinovia,odhodlaní povzniesť svoje ušľachtilé ciele nad osobné blaho a robiť tak náš svet lepším. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Film, který se nebojí cíleně dojímat a přesto je každou svou myšlenkou i pointou dokonale optimistický a záměrně usměvavý. Celá sestava teenagerů, dětí, oddaných ošetřovatelů a zírajících zvířat se velmi snadno mohla rozsypat do nicneříkající rodinné kaše. Cameron Crowe ale dokázal, že pevnou ruku v uklidňování rozjitřených emocí pořád má. Film pro všechny. Doslova. 90% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nebýt pár ne zcela dotažených a dokonce podivně vyznívajících scén či spíše chování toho kluka, a možná až moc sladkosti bez jakékoliv opravdové hrozby, což zrovna neoblibuji a vždy dám přednost aspon nějakému reálně působícímu dramatu, bylo by to za pět. Takhle ale stejně velmi sympatický, prosluněný (doslova), optimistický snímek o tom, jak všichni žili štastně až do smrti, potom, co našli cestu zpátky po odchodu někoho milovaného. Dali sbohem a vykročili konečně vpřed. To vše zahráno více než bravurně, zabaleno do, jak jsem už napsal, opravdu velmi sladkého obalu, kdy scéna vedle scény jsou jak vystřižené momentky z ráje, plného sympatických lidí, kteří jsou ochotni pro dobro mnoho věcí obětovat, což ale je jenom můj odhad.. Damon znovu a znovu potvrzuje svoji bravurnost a schopnost zahrát cokoliv, Johansson, kterou si pamatuji hlavně jako sex symbol z různých fetišistických apod. filmů (Bay...) příjemně civilní, ale něco z té její auru kvůli tomu vymizí a Elle Fanning roste do krásy až nepřirozeně rychle. A má vskutku sympatický úsměv.. Jinak jsou všechny ostatní role stylizované tak, jak se na správný rodinný film hodí, záporák je zvlášť přepísknutý a působící nenormálně - taky klasika. No a zvířata jsou velmi příjemný bonus. Na konci se ten pocit dostavil, a díky tomu jsem všechny výhrady ochoten hodit za hlavu. Přece jenom je někdy pěkné se zasnít a myslet na to, jaké krásné by to bylo, kdybychom žili v pohádce. V které by nám hrála taková dokonale pocity vystihující hudba. Soundtrack je prostě nádherný a dokresluje jak dojetí, tak i nadšení a vítězství. Jo a ten Mattův brácha hláškoval výborně. Závěrečná scéna pak dojme téměř k slzám, a těžko by sem momentálně pátral po scéně, která by lásku vystihovala lépe. A pak mně taky do kolen srazila scéna prohlížení fotek.. Lepší 4 Narozdíl od např. sladkosti ve War horse, kde působila strašně násilně a samoúčelně, tu působí tak opravdu jenom párkrát. A kdyby bylo těch 20 vteřin odvahy zaručeno úspěchem, dal bych 5 :)) ()

Galerie (100)

Zajímavosti (21)

  • Datum otevíracího dne je v kalendáři zaznamenáno na sobotu 7. července 2010. Tento den byla ve skutečnosti středa. (Conspi)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama