Reklama

Reklama

VOD (1)

Chlapec z Brooklynu se stane svědkem brutální vraždy své matky a čím je starší, tím je posedlejší nalezením vraha. Přes den je tichým premiantem ve škole, v noci samozvaným hrdinou. Jenže, co to vlastně znamená být skutečný hrdina? Sean Donovan byl jen školák, když se jeho rodina stala obětí přepadení, které ho připravilo o matku a z jeho otce učinilo trosku. O mnoho let později si na hrůznou událost sedmnáctiletý Sean stále pamatuje a nehodlá se s ní smiřovat. Pravidelně navštěvuje místní oddělení policie a prohlíží fotky zločinců v naději, že najde tvář muže, který vzal jeho matce život. Zatímco jeho otec propadá alkoholismu, tráví Sean noci obcházením těch nejtemnějších zákoutí města a plánuje pomstu. Když se Sean málem stane obětí drogového dealera, poslechne premiant své pudové instinkty a konečně ze sebe vypustí vztek, který se v něm už od dětství hromadil. Detektiv Teresa Ames z oddělení vražd se dozvídá o řádění a chce tomu učinit přítrž. Je možné, že ten tichý mladík, kterého vídá přes den, je onen samozvaný bojovník, kterého se snaží dostat v noci? (HBO Europe)

(více)

Recenze (75)

danco123 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe som si chcel pozrieť film v ktorom nehrá niekto zo známych hercov a predovšetkým mi išlo o to aby som si pozrel klasickú americkú oddychovku. Môžem s kľludným svedomím napísať že film je viac než nejaký ten priemer. Na film sa dalo pozerať už len kvôli krásnej herečke ktorá hrala jednu z hlavných úloh (Zulay Henao) . Zo začiatku sa mi hlavná postava Russoa nepozdávala a neprišiel mi vhodný na túto rolu ,ale na konci filmu som bol rád že vo filme hral. Koniec bol prekvapivý a nečakal by som že skončí tak neočakávane ,ale aspoň sa film stal o niečo zaujímavejším. Filmu dávam 70%. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film. Zajímavý svým obsahem i podáním. Na nic není kladený přehnaný důraz. Ke konci se vše vyjasní a je to. Prostě příběh, který vás nevtáhne sice naplno do děje, ale udrží si vás, abyste viděli, jak to dopadne. Jen občas natvrdlá ale krásná Kolumbijka ten dojem trochu kazí. Nebo jsem jen namlsán Lutherama a podobnýma expertama. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Intenzivní, snaživé a celkem dusné béčko, které v sobě míchá ty nejlepší prvky krimi/thriller žánru. Po celou dobu stopáže si film drží slušné napínavé tempo, které nenudí, hlavní postavy jsou charakterově i herecky solidní a jak se blížíme do závěru, dostáváme výborné motivy paranoie hlavní postavy, která se přebíjí se spravedlností a pomstou za smrt své matky. Více spoilerovat nebudu, každopádně film rozhodně stojí za zhlédnutí, a to i přesto, že popisek je takový nemastný neslaný. Závěrečné minuty pak film zakončily sakra důstojně a tak úderně, že nad nimi budu ještě pěknou chvilku přemýšlet. Chytré, inteligentní, naturalistické a současně divácky friendly - na neznámého outsidera bych řekl dost dobrý výsledek. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že se dá drama o pošahaném děcku udělat i jinak než Neuvěřitelně nudně a nesmírně kýčovitě! Žádné jedenácté září, žádný hnusný patos, maminku kupodivu nezavraždí ani zlý tenorista a psychotický spratek si může v klidu hrát po večerech na Charlese Bronsona, aniž by dojil slzné kanálky vdov a sirotků. Plesnivého Sydowa navíc nahradila rozkošná latino prdelka, a tak je verbal spokojen jak s formou, tak obsahem. Tento film je zdravotně nezávadný, neobsahuje žádné Oscarové konzervanty a dá se plně využít jeho nutriční hodnota, protože se u něj nemusíte otráveně převalovat na gauči a plýtvat zbytečně energií. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek o tom, jak se věci můžou pohnout správným směrem, když člověk vezme spravedlnost do svých rukou. Caleb Steinmeyer je v roli chlapce prahnoucího po pomstě velmi přesvědčivý. Docela mi zde připomínal Joela Edgertona. Závěrečný spoiler byl pro mě nečekaný, ale zároveň tímto odkrytím pravdy do sebe všechno zapadlo. Jo, kdyby tak na jeden večer mohl vzít člověk spravedlnost do svých rukou, to by byla krásná Očista... Jak čistá by byla naše města, zase by měl člověk pocit, že dýchá čerstvý vzduch. Všechna špína, bahno a krysy by byly odplaveny. Po ulicích by chodili normální, poctiví, pracující občané. Žádné smažky, ochlastové, vyžírky sociálních dávek, nemakačenkové, hajzlové, všechny ty odporné, omezené, tupé, vymaštěné existence by byly pryč. That would be beautiful... I am sorry, jen jsem se podívala na naše město a cítila potřebu vše napsat :) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama