Reklama

Reklama

Ve jménu krále 2

  • Německo Schwerter des Königs - Zwei Welten (více)

Obsahy(1)

Granger učí bojové umění ve Vancouveru. Jednoho dne se u něj objeví žena, která otevře časoprostorový portál – a Granger se ocitá ve středověku, kde mu všichni blahořečí. Žena, která ho přenesla časem, byla králova kouzelnice Elianna, kterou zabili odpůrci krále, zvaní Temní, hned po překročení časoprostoru. Granger je odveden vojskem, jehož velitelem je nedůvěřivý Allard, ke králi Havranovi. Granger se dozví, že – jak říká proroctví – je vyvolený zničit temné povstalce z hor, kteří poslouchají svatou matku. Granger se má vydat do hor v doprovodu vojska a doktorky… Granger je odveden k věštkyni, která mu řekne, že musí vykonat ještě dvě zkoušky ze tří. První vykonal ve svém původním životě, druhou zkouškou je zabít svatou matku a třetí najít hybatele… Hned ráno odchází Granger s doktorkou a vojskem vedeným Allardem naplnit proroctví. Sotva vstoupí do lesů, začne první souboj s Temnými. Ti Grangera nechtějí zabít, ale s vojáky se bijí na smrt. Granger tuší, že v proroctví je něco, o čem ještě neví. Pokračuje za svatou matkou sám, neboť vojsko bylo pobito a doktorku kvůli zranění nohy ukryl v lese… (TV Prima)

(více)

Recenze (100)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dostal i na druhý díl "Ve jménu krále", kde hlavní roli po Jasonu Stathamovi převzal Dolph Lundgren. Uwe Boll šel cestou levného filmu, což je patrné na celkem nudných "malých" scénách, ale na druhou stranu nemám pocit, že by to byl až takový průšvih. Uwe Boll si dál točí svoje malá béčka, jen tomuhle dal zase jednou celkem příšerný scénář. Dolph to ale se ctí ustál, dokonce se snažil i hrát, což je příjemné. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll a cestování časem. Jsem zvědav. CITÁT - Král tě očekává........... Granger (Dolph Lungren) má ve svém osudu napsáno, že spasí minulost. Časovou branou se propadá do hluboké minulosti, aby mohl prožít dobrodružství, o které ale vlastně ani moc nestojí. Je starý, chce jen dožít ve svém světě. Leč dobrodružství začíná. CITÁT - Začal jsem den proteinovým koktejlem a teď večer stojím ve středověkém stavení............... Musí se však vydat na cestu, aby mohlo být naplněno proroctví. Musí zachránit krále. CITÁT - Slyšel tu někdo, co znamená salmonela?........... Lungren už je prostě dědek a ve filmu to ani nemusí moc hrát. Bolí ho záda, sotva leze, bere prášky, které měl naštěstí při cestě časem v kapse a musí jít bojovat. Je z toho úplně nadšený - ironie. Okolo 40 minuty je však vidět, že to tento herec ještě dokáže roztočit. Jinak je to film průměrný až lehce podprůměrný, povedené dobové oblečení (Kerry Weinrauch) a celkem slušný leč nevyužitý scénář. V rukách Uwe Bolla to prostě vyzní Bollovsky. Ve filmu je naopak velice nepovedená hudba (Jessica de Rooij), je taková psycho a až moc vtíravá, tahle paní to umí líp. Uwe Boll si prostě hraje a herce to baví. Mě to sice moc nebralo, ale viděl jsem o dost horší snímky. CITÁT - Tak je napsáno, tak se i stane.......... Vtipná scénka je, když Granger vchází do Temného lesa a stěžuje si na brašnu a meč. CITÁT - Tyhle středověký krámy!!!!.......... Scénka z drakem sice vyloudí lehké úsměvy, ale ruku na srdce, ten okřídlený drak se trikově povedl. Rozhodně je lepší než dinosaurus společnosti Asylum ve filmu Sherlock Holmes a případ ztracené lodi. CITÁT - Jsme v hajzlu.......... Lungrena jsem také už viděl v horších filmech a tak jsem celkem spokojen. Navíc je Boll v poslední době mím oblíbencem, tak proč bych se do něj navážel. CITÁT - Hotovo. Uvidíme se v jiné době........... Ve filmu si zahrála Natassia Malthe a to postavu Manhatten. ()

Reklama

Bombastikus 

všechny recenze uživatele

Za dobrý béčko 3,4 hvězdy proč ne. Za céčko 2 a v tomto případě za čtvrtou kategorii 1. Až ze závěrečných titulků jsem poznal, kdo tuhle věc má na svědomí a rázem jsem přestal přemýšlet, proč a kdo tuhle ptákovinu vůbec zplodil. Bylo mi jasno. Ani těžko běhající Dolphík nic nezachránil. Uwe Boll a jeho typický film. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Film od Uweho Bolla kde Dolph Lundgren cestuje časom aby zachránil svet pred temnotou a morom, to znie tak perverzne že sa tomu ťažko odoláva. Dolph už má síce ksicht ako pokrčený papier, ale aj tak je to namakaný frajer čo neustále hádže cynické hlášky. Horšie je to zo zvyškom filmu ktorý splňuje všetky kritériá na priemernú béčkovú chobotovinu čo príliš nepobaví. Ako kulisy stačí jeden les kde pobehuje pár maníkov oháňajúcich sa mečmi, "herci" prednášajú štandardnú paletu klasických pindov ( páčilo sa mi ako tá liečiteľka hromžila "do psej Matere"! ) a dej je s každým zvratom debilnejší. Prečo by staroveký kráľ cestoval časom aby zničil svet v 21 storočí vypustením moru vie zrejme len samotný Uwe a možno to pošepkal aj Dolphovi. Suchá vtákovina a ďalší zbytočný zárez na Uweho plesnivej pažbe. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Ha ha ha. Je to sice neuvěřitelné, ale jak jsem na první díl jen bezmocně a blbě zíral, tady jsem se dokonce celou první polovinu bavil. Je sice pravda, že In the Name of the King 2 je ještě větší pitomost než In the Name of the King 1 - a to samo o sobě už je dost umění - ale zároveň je to něco tak absurdního, že až v první polovině i zábavného. No uznejte sami: hláškující a sarkastický Dolph Lundgren, čekali byste něco takového? Celé kouzlo první poloviny je pravděpodobně částečně nechtěné (o to víc, jak chtěně se chvílemi snaží vypadat), ale... je. (Ovšem pouze pro fanoušky sebezvrhlosti - seriózní filmový divák ať pokládá hodnocení za 1 až 0 hvězdiček.) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Režisérovu nabídku filmové role Grangera Dolph Lundgren přijal až na podruhé. (Conspi)
  • Meno postavy Dolpha Lundgrena (Granger) sa dá z angličtiny preložiť ako farmár, čo je odkaz na pôvodný film V mene kráľa (2007), v ktorom si Jason Statham zahral postavu nazvanú Farmer, čo v preklade tiež znamená farmár. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama