Reklama

Reklama

Ve jménu krále 2

  • Německo Schwerter des Königs - Zwei Welten (více)

Obsahy(1)

Granger učí bojové umění ve Vancouveru. Jednoho dne se u něj objeví žena, která otevře časoprostorový portál – a Granger se ocitá ve středověku, kde mu všichni blahořečí. Žena, která ho přenesla časem, byla králova kouzelnice Elianna, kterou zabili odpůrci krále, zvaní Temní, hned po překročení časoprostoru. Granger je odveden vojskem, jehož velitelem je nedůvěřivý Allard, ke králi Havranovi. Granger se dozví, že – jak říká proroctví – je vyvolený zničit temné povstalce z hor, kteří poslouchají svatou matku. Granger se má vydat do hor v doprovodu vojska a doktorky… Granger je odveden k věštkyni, která mu řekne, že musí vykonat ještě dvě zkoušky ze tří. První vykonal ve svém původním životě, druhou zkouškou je zabít svatou matku a třetí najít hybatele… Hned ráno odchází Granger s doktorkou a vojskem vedeným Allardem naplnit proroctví. Sotva vstoupí do lesů, začne první souboj s Temnými. Ti Grangera nechtějí zabít, ale s vojáky se bijí na smrt. Granger tuší, že v proroctví je něco, o čem ještě neví. Pokračuje za svatou matkou sám, neboť vojsko bylo pobito a doktorku kvůli zranění nohy ukryl v lese… (TV Prima)

(více)

Recenze (100)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerný historický fantasy film s Dolphom Lundgrenom. Má nezaujímavý príbeh o bývalom príslušníkovi špeciálnych jednotiek, ktorý sa s pomocou čarodejníkov zo stredoveku dostane späť v čase, kde má naplniť proroctvo, pretože je vyvolený, ale časom si uvedomuje, že nie je všetko tak, ako vyzerá a snaží sa urobiť všetko preto, aby zachránil nielen minulosť, ale aj prítomnosť. Spracovanie ma vôbec nezaujalo, ešte spočiatku to vyzerá aspoň trochu priemerne, ale akonáhle sa dostane hlavný hrdina do minulosti, tak tu dejovo vôbec nie je o čo stáť, iba samé reči o proroctve a vyvolenom, za celý čas mi bolo úplne jedno, čo sa práve po príbehovej stránke deje a ako to bude pokračovať, ale zase občas poteší nejaká hláška alebo aspoň trochu lepšia situácia. Akcie tu moc nie je a tá nie je úplne zlá, ale ani ma moc nezaujala. Spočiatku ešte poteší nejaký ten slušný kop alebo úder, či už na tréningu alebo aj počas napadnutia doma, ale potom sa už toho moc neudeje, iba nejaký ten súboj na meče alebo likvidácia nožom, no ani tých zabitých tu moc nie je, alebo aspoň tých, ktorých má na svedomí hlavný hrdina. A v závere sa už objaví aj typicky žánrová situácia s drakom, ktorá je celkom slušne zvládnutá, ale mňa niečo podobné nebaví. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak tu už konečne môžem chváliť, hlavným a zároveň jediným skutočným kladom tohto filmu je Dolph Lundgren v hlavnej úlohe, ktorý ma ani tu nesklamal, síce v akcii ani nemá čo predviesť, ale bavil ma po celý film, či už svojim prístupom, kedy bol celý čas nad vecou bez ohľadu na situáciu alebo aj niektorými slušnými hláškami. A ani Natassia Malthe nie je zlá. Réžia a technická stránka ma moc nezaujali, jediné, čo môžem pochváliť je občas nejaký pekný prírodný záber a niektoré obstojné efekty, napríklad celá scéna s drakom je vizuálne celkom dobre zvládnutá, inak tu nie je o čo stáť. Čo aj k tomuto filmu povedať, určite nie som sklamaný, jediný dôvod, kvôli ktorému som si ho pozrel je Dolph Lundgren v hlavnej úlohe a ten ma nesklamal, takže kvôli nemu pozretie neľutujem, ale inak takéto filmy idú úplne mimo mňa, proroctvá, draky, čarodejnice a podobné. Nech sa radšej Lundgren drží svojho typu filmov, boj proti teroristom, mafiánom a rôznym zabijakom, aj jeho najslabší klasicky ladený akčný film je stále lepší, ako takáto rozprávka. 40% ()

Torgal odpad!

všechny recenze uživatele

Videl som už hromadu filmových sračiek, ale len veľmi málo z nich mi pri pozeraní spôsobovalo také utrpenie ako tento počin. Dialógy patria k tomu najstrašnejšiemu čo som mal tú pochybnú česť na obrazovke počuť, príbeh je až zarážajúco idiotský, kulisy (všetky dve) sú tragické, rovnako ako Lundgrenov herecký "výkon" a Bollova réžia. Na tomto filme sa ani nedá baviť, tu sa dá len trpieť. Jediná ako tak pozitívna vec je hudba. 1-/10 ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Granger (Dolph Lundgren) je neznámou ženou vtažen do portálu a ocitá se v minulosti, kde se dozvídá od krále (Lochlyn Munro) o proroctví, které musí jako vyvolený naplnit... Dolph Lundgren vypadá ve filmu znaveně a musela mu být při natáčení asi velká zima, protože svoji silnou bundu svlékne pouze jednou. Lundgren a Aleks Paunovic se před snímkem Policajt ze školky 2 setkali před kamerou právě zde. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Bože Uwe, co to bereš za matroš, že dokážeš vyprodukovat něco tak odpudivě debi*ního, jako je tahle ultrakravina??? A poznámka těch, kteří nízkohodnotící uživatele osočují z toho že film neviděli, tak to má možná jednoduché vysvětlení. Tohle totiž dokouká jenom vyloženě odolnej jedinec. A pokud někdo hodnotí vysoko, tak je to samozřejmě jeho věc, ale osobně mu nezávidím filmový vkus a naopak závidím žaludek. Tuhle garážovou produkci, která si vystačila s kusem lesa, několika vyřazenejma závěsama na kápě a pseudo tvrzí, ztlučenou s pár prken, jelikož na hrad nezůstali prachy, tak takovo produkci si myslím Lungren přece jen nezasloužil. Šetřili i na něm, jelikož hadry měl celý film stejný, nutno ale říct, že co nezvládli ve výpravě a v kostýmech, tak to bohatě dohnali ve scénáři (maximálně děravém) Ono ohrožení budoucnosti biologickejma zbraněma, spíchnutejma v lese na pařezu pošahaným králem, to už je sakra zápletka :-) Ještě jsem na konec čekal, že odšpuntuje tu vanu, zamořenou tou smrtící zbraní a pustí to do vodovodního řadu a ležel bych už pod stolem :-) Ale tu asi po titulcích nechal Dolph chytře odčerpat. No řeknu vám, děsivá srač*a! Jedna hvězda z úcty k hvězdě a pro tu zahřívačku lože :-)) i ta ho, při vidině toho co příjde, chtěla radši zabít...Škoda že ji to nevyšlo :-) ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Je to ubersračka. Dej je tak lacný ako len lacný môže byť. Dialógy katastrofa. Herecké výkony sú horšie ako keby točili s náhodne vybranými bezdomovcami bez castingu. Prečo potom 2*. Lebo Dolph občas dá nejakú tú hlášku ktorá pobaví. A občas sa tu objaví solídna akcia. Navyše Lochlyn Munro je neskutočne žaludný face a budiž tiež pripísaný k dobru. A keď to celé spočítam, tak som sa vcelku nenudil. Ale filmarina je to otrasná. Nebyť Lundgrena je to na odpad. 40% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie trvalo iba tri týždne. (m.a.t.o.)
  • Režisérovu nabídku filmové role Grangera Dolph Lundgren přijal až na podruhé. (Conspi)
  • Hneď v prvý deň natáčania sa Dolph Lundgren zranil, preto bolo preňho náročné behať a robiť bojové scény. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama