Reklama

Reklama

Albatros

  • Velká Británie Albatross
Trailer 1

Sedmnáctiletá rebelka a přírodní živel Emelia (Jessica Brown Findlay), začíná pracovat jako pokojská v Domu na Útesu, malém hotelu na jižním pobřeží Anglie, který vede nefunkční rodina Fisherů. Jejich také sedmnáctiletá dcera a věčná "šprtka" Beth (Felicity Jones), se rychle s Emelií spřátelí a vznikne mezi nimi silné pouto. Emelie ví vše, co dnešní teenageři potřebují. Jak sehnat alkohol, jak s přehledem sbalit kluka a jak si užívat života bez zábran. To se samozřejmě nezamlouvá matce Beth (Julia Ormond), a tak čeká na vhoudnou příležitost, jak se jí zbavit. Do hry ale vstupuje otec (Sebastian Koch), který v krásné a divoké Emelii vidí více než jen pokojskou a to se terpve začnou dít věci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (59)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Známý spisovatel, který už dlouho nic nenapsal, sedící bezradně u laptopu, rodina taktak držící pohromadě, energie chybí, hádky s manželkou, existenční potíže, prázdnota. A do toho se vřítí jak řeka mladá holka plná života, rozvíří stojaté vody jeho rodinného penzionu, nepokrytě ho svádí pod záminkou kurzu tvůrčího psaní. A on se nechá, jelikož všechno je lepší než sedět u toho laptopu. Emelia, ta mladá holka, se vklíní mezi členy rodiny. S otcem se tajně schází, starší dceru uvádí do života. Strhne je svou energií, touhou užívat si. Sama v tom má ale jasno nejmíň ze všech. Hledání sebe sama, nebo tak nějak se to oficiálně jmenuje. V nezávislém filmu je to jedno z velkých témat. Tvůrci nám rozkryjí ten průser, v němž se hrdina plácá, a pak nám to tak nějak zaobalí, závěr je vždy mírně pozitivní, jakože "žít smysl má..." Tenhle příběh z řady taky nevybočuje, je ale navíc veden velmi citlivě na pomezí komedie a dramatu, místy je k smíchu, pak zase vážný, přitažen za vlasy jen na únosnou míru. Především je lidský a uvěřitelný. A skvělé obsazení ho jen podtrhává. Fajn film...80% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď je nezávislý film charakterizovaný tým, že sa premieta vo filmových kluboch, tak by som Albatrosa nezávislým filmom nenazýval. V kine by som si totiž hovoril, že toto by som radšej pozeral v telke. Čo som aj učinil. Pripadalo mi, že film je nato, čo sa v ňom odohráva až príliš britsky free, že sa v ňom trochu nešťastne mieša presladenosť so situáciami, ktoré by v reáli mohli vyústiť do tragickejších následkov. Scenár tak zachraňujú prirodzení herci. Ormond a Koch sú tu kvôli prilákaniu pozornosti divákov a účel to splnilo. Taká menej ambiciózna verzia Americkej krásy. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Prirodzený pop film. Zdanlivý protiklad (ako môže byť pop - teda umenie určené primárne pre komerčne najpočetnejšiu skupinu - prirodzený, keď takéto spotrebné kusy musia byť čo najviac umelé?), no stačí si prečítať komentár užívateľa Maq. Vystihol podstatu. Bolo by ozaj skvelé, ak by typovo podobné filmy boli bežne v kine. Žiaľ, obyvyklý štandard súčasných (2015) kino hitov je kvalitatívne i intelektuálne hlboko pod Albatrosom. A to pritom Albatros samotný nie je nejakou prevratnou bombou. Jednoducho dobrý, pozerateľný film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMŮŽU UVĚŘIT, ŽE SE CHCEŠ BRATŘÍČKOVAT S POMOCNÝM PERSONÁLEM…..“ /// Hustá pokojská a herci, vod kterejch čekám víc, než jen lacinou odrhovačku na téma ,,jak si dát svůj život do pořádku“. Lehkej vtip, lehký drama a lehká romantika – to všechno tu je, páč tu máme chlapa ,,po 40cítce“ a jeho ,,román pro muže“, mladý holky a jejich románky ,,pro ženy“. Všichni si dramaticky lžou (,,jenže potom byl můj život jedna velká lež“!) a mám dojem, že pro chlapa je tady těch holčičí věcí zbytečně moc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám holku na kurzy tvůrčího psaní. 2.) Chystám se napsat svoji biografii s názvem ,,Nuda a zmar“. 3.) Thx za titule ,,sonnyboy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jessica Brown Findlay, Julia Ormond (nevěřila bych, jaká dokáže být semetrika), skvělá muzika, anglický humor a krásné záběry na anglickou krajinu dělají z tohohle filmu nadprůměrný anglický film o dvou sedmnáctiletých holkách, které hledají své místo v životě. Jo, je to trochu klišé, ale Albatross se rozhodně povedl (dokonce bych řekla, že svým závěrem se podobným filmům dost vymyká) a je na co koukat. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • V predajni, kde si Emelia (Jessica Brown Findlay) kupuje fľašu vína, jej pokladník povie sumu v dolároch. Dej filmu sa však odohráva na ostrove Man, kde sa používa britská libra. (MikaelSVK)
  • Felicity Jones ve filmu hraje sedmnáctiletou Beth, v době natáčení jí však bylo 27 let. (Juditt)
  • Vo filme sa objavujú aj odkazy na ďalšie známe snímky, napr. na seriál Sex v meste (od r. 1998) či najfilmovanejšiu postavu kinematografie - Sherlocka Holmesa. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama