Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý špiónský krimi-thriller, až na tu dějovou linku s osobním životem sebevražedného blba, která měla být ve filmu smrsknuta jen na informaci že je, pár jeho mihnutí před kamerou a navození atmosféry "on to udělá" a honbou za ním, přičemž by Seanovi byly házeny "někým" klacky pod nohy (což v podstatě jsou). Atentátníkův rozbor života, přesvědčení a brblání kolem toho srazil film do průměru. Zajímavý nápad zasluhující předělání. ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý kousek se sympatickým výkonem Seana Beana. (Nebudu spoilovat, ale položme si vzrušující otázku, zda ve filmu opět zemře. No, však se na film podívejte, já vám to nepovím :-) Nedá se říct, že by Cleanskin přinášel k problematice "války proti terorismu" mnoho nových myšlenek, ale je pravda, že ty staré moc zajímavým způsobem převypráví. Výsledný dojem především boří všechny představy o černobílosti tohohle konfliktu a to hlavně díky kvalitnímu scénáři a poměrně dobře vykreslené psychologii hlavních postav. Cleanskin ale funguje slušně nejen jako špionážní drama, ale v určitých momentech i jako celkem slušný akční film. Za mě palec nahoru. Prozatím je to pro mě jeden z nezajímavějších filmů roku. ()

Reklama

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Hádam dva roky som mal tento film v sekcii chcem vidieť a keď si ho zoženiem s dabingom, tak sa z toho vyklube takýto hnoj. Buď to bol film s politickou zákazkou na účel propagandy, alebo sú už tvorcovia načisto vymetení. V 90tých rokoch sa nikto nezaujímal o arabov, moslimov a nič proti ním nikto nemal. Zrazu ma niekto ostatných 15 rokov potrebu vykreslovať arabov, moslimov a najnovšie emigrantov ako zaostalých šialencov, čo sa obkladajú výbušninami a odpalujú a sú extrémne nebezpeční. Tento spôsob použili už nacisti a všade, kde sa dalo všetko zlé pripisovali židom až tomu prevažná väčšina uverila. Neskôr pomocou podobnej techniky ovplyvnil verejnú mienku v USA, kde bolo skoro 90% ľudí proti vstúpeniu krajiny do vojny a behom roka ich spracovali cez média a 80% bolo za vstup USA do 2. svetovej vojny. Tento film ma jeden hlavný účel a to manipulovať názor ľudí, aby neznášali a boli proti islamu, arabom a emigrantom. To keď drvivá väčšina ich neznáša, tak sa tolerujú nedemokratické a neľudské praktiky voči ním a obhajujú sa ľahšie vojnové zločiny páchane NATO na čele s USA, GB a Francúzskom a ich praktiky v rozpore s medzinárodným právom. Zločin proti ľudskosti sa môže nazývať v TV ako boj proti terorizmu a ovečky to pekne papajú. Za pár desaťročí bude ten váš Obama v dejepise uvedený ako vojnový zločinec a poskok oligarchov, čo do všetkého po celom svete pchal nos a doma v USA mu v kanáloch zomieralo státisíce bezďákov a milióny nemali prácu, keď 700 miliard pchal do armády, aby hádzali bomby, kde sa im hodilo. A tá vaša kráľovná ako darebáčka, čo sa priživovala na práci celých národov a ako mala na rukách krv miliónov obetí toho ich hýrenia po lacnej rope.... Hurá na teroristov!! Neskutočné ako to všade očkujú ľudom a účinok očkovacej látky je vysoký. Najnovšie si vymysleli rozprávku o Islamskom štáte o ktorom tu už všetci počuli aký sú to diabli, len oni tam o tom ani netušia, že to existuje. Tie média a propaganda dokážu z rozprávky spraviť pravdu a tak ešte raz Hurá na teroristov!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Docela se těším na to, až mezi sedmou a osmou hodinou večerní začnou ve zprávách dávat jiné pohádky, než tu o zlých teroristech a hodných tajných službách. Tento snímek si však dovolil píchnout do terorismu ve službách politiky a to je mi velmi sympatické, takže mu prominu to, že profíci se občas otáčejí zády k padouchům a nezdržují se vykrýváním prostorů, či to, že jejich tlumiče samovolně naskakují a prchají z hlavně během akce. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Škoda, tohle totiž mohla být vážně hodně zábavná jízda, která disponoval prostředky, se kterými šlo usilovat o prvotřídní biják, nicméně tu máme spousty pověstných ALE, takže ve výsledku se z toho nakonec vyklubala bohužel ale jen průměrná podívaná, která patří do ryze nevýrazných béčkových vod. Přitom filmy s tématikou teroristických šmejdů, po kterých jde nekompromisní hrdina, který se fakt s ničím a nikým nesere, a kdy se navíc tvůrci nebojí ratingu, zní zatraceně slibně a líbivě, jedním z nejzásadnějších ALE je ovšem to, že se film odehrává ve dvou časových rovinách, z nichž se jedna zabývá pomalu jen romantickým vztahem ústředního islámskýho zmrdečka, což je prostě neskutečný průser, a ta druhá nepřesvědčivým pátráním drsnýho agenta, jehož nemilosrdná cesta za pravdou, pomstou a já nevím čím vším ještě, zas chvílemi připomínala spíš skopičiny Johnnyho Englishe, než respektováníhodného řezníka, takže jeho postava vyznívá spíš jako takový nabručený Rowan Atkinson v akci. Další problémy vidím v navazování jednotlivých scén, kdy to chvílemi nedávalo ani příliš smysl, akce pak byla skutečně nekompromisní a krvavá, jenže jí bylo málo a působila dost lacině, syrový vizuál a atmosféra jinak byli hodně velkým pozitivem, ale ani toho tvůrci nevyužili na maximum a pointa je tak tuctová, až by se za ní měl její autor stydět. Co se obsazení týče, to klaplo, a především Sean Bean se pro tento typ postav snad narodil, ale ani jeho využití nelze považovat ve výsledku za splněné. Cleanskin je tak zkrátka podívaná, která tedy rozhodně nenudí a vyloženě jí ignorovat by byla asi škoda, ta pachuť promarněné šance z toho je ale cítit fakt silně a vážně tomu dost ubližuje. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)
  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama