Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, jak se k tomu postavit. Některé chvíle jsou napínavé, ale pak se objeví skoky šest let předtím, tři roky předtím, a i když by to mělo příběhu a postavám přidat na věrohodnosti nebo psychologickém pozadí, pořád se to klouže po takové té povrchní vlně. A nakonec zvrat, jakože na všem se dá vydělat, pokud jsme bez skrupulí. Sean Bean tradičně dobrý, ale jinak tomu chybí pořádné napětí, pořádná stavba příběhu, nějaké pozadí, vše je investováno do naturalistických krevních výronů... Nic mi to nedalo, o terorismu pořád nevím nic, a co bude s hlavním hrdinou se možná dovzíme ve druhém dílu. Plytké, povrchní a přes zvolené téma o ničem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Boromir jako prací prášek, který má za úkol vyčistit a nenechávat skvrny od krve, vajec a třešní a co si budeme nalhávat, s tím prvním druhem fleků má trochu problémy.. Terorismus přinášející bloudění v začarovaném kruhu nenávisti a mocenské zájmy, kterým nenalezení východu často hraje do karet. Aktuální téma, které působí přesvědčivě v momentech, kdy se surové násilí ukazuje jako nejrychlejší cesta k získání pozornosti (jako drsný thriller funguje Cleanskin vcelku obstojně). Pravda, skřípe to v rytmice a vykreslení procesů, které donutí koadaptovaného jedince uvěřit v paušalizaci západních prasat a lepší svět plný nadržených panen, ale na omluvu tvůrce nutno říct, že funkčně skloubit tyhle dva směry byl úkol krajně nelehký.. Sean Bean se myslím směle může zařadit mezi akční hrdiny, které trápí prostata a co úbytek testosteronu kompenzují naplňováním kapacit městských márnic.. ()

Reklama

ApsidalTill 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu hodne zvláštne nastavený film hlavne po stránke scenára kde sa striedajú dve dejové linky: Jeden muž s povolením zabíjať od vlády a ten druhý, s povolením od Alaha. Čo je ale na tom zvlášť zaujímavé je fakt, že pohľad toho druhého tiahne viac než Bean a jeho inak nekompromisne stvárnený agent. Vo výsledku ale nevidím tú epicu, ktorú sa film snažil príbehom nastaviť. Zaujímavý snímok ale nič viac ani menej. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Terorismus je ústředním motivem tohoto velmi dobrého filmu. Když se už zdá, že se mladému Arabovi zalíbil evropský způsob života, potká toho "správného" a ukřivděného muslima a ten z něj, po řádném vymytí mozku, udělá nebezpečného teroristu. Stále dost dobře nechápu, že tito mladí muži jsou tak lehce zamanipulovatelní a klidně se, za příslib přímé cesty do ráje, opásají výbušninami a odpálí je na nejfrekventovanějších místech ve městě. Výborný film s překvapivou pointou a s Seanem Beanem, jako jednoznačným klaďasem, ikdyž jeho metody vyslýchání jsou dost brutální. Po repríze možná přihodím pátou hvězdu. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Mr. Bean (Bean... Seán Beán) zasazuje headshoty jeden za druhým a nebo probodává části těl nepřátel svým vyskakovacím nožem, až se zdá, že svět mít více takových agentů Ewanů mohla dodnes stát Dvojčata. Film se však neorientuje jednostraně na západní pohled problému, ale představuje více analýzu poblouznění normálního muslima na atentátníka, který je však stejně jako agent Ewan pouhým pěšákem a loutkou ve hře politiky, zájmů a fanatismu. Násilí plodí násilí. Z pohledu diváckého jde o standardní thriller s ráznou porcí průstřelů lebek, otravnými flashbacky ve vyprávění příběhu a se scénami, které balancují s trpělivostí nejednoho tolerantního teroristy z Blízkého východu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)
  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)
  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama