Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Těžce evropský rukopis a britské reálie látce prospívají a posouvají film za rámec klasického špionského akčňáku. Odehrávat se to ale v USA pod taktovkou Douga Limana, nátáhlo by to naopak davy a vydělalo balík. Osobně jsem vděčný za tuhle verzi, připomínající ultrarealistické a nečernobílé Profesionály s pohledem z obou stran, s ženskou verzí Cowleyho, a mladším a méně trendy Bodyem. Doyle jen zestránul, ostříhal se a začal sípat. Nečekejte přímočaré Taken. 9/10 ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Dobrá motanica a bohužiaľ aj v skutočnosti je to tak, arabaci musia, byť skutočne duševne chorá odroda, ked z "normálneho" študujucého araba sa stane duševne chorý vraždiaci bastard. Ja som Žid, ked moju rodinu, takmer komplet vyvraždili nemecké svine, ale preto nechodím po Nemecku a nevyhadzujem do luftu kaviarne a neodrezávam hlavy Nemcom. Postava Seana Beana sa mi páčila, ked sa s nikým nepáral a kynožil ich ako muchy. ()

Reklama

nessbeal 

všechny recenze uživatele

Nabil: "We dont retire, we dont forget." Teroristi v anglicku, tema dobra, ale aj tak by som radsej privital, nieco ine. Popisany je cely proces naboru, az po konecne odpalovanie. Ashraf aka Ash je zalubeny do anglicanky menom Kate, a tato laska ho brzdi v tom, co chce urobit. Ale kedze film je viacmenej one man show tak to Ewan vsetko poriesi. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý špiónský krimi-thriller, až na tu dějovou linku s osobním životem sebevražedného blba, která měla být ve filmu smrsknuta jen na informaci že je, pár jeho mihnutí před kamerou a navození atmosféry "on to udělá" a honbou za ním, přičemž by Seanovi byly házeny "někým" klacky pod nohy (což v podstatě jsou). Atentátníkův rozbor života, přesvědčení a brblání kolem toho srazil film do průměru. Zajímavý nápad zasluhující předělání. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Terorismus je ústředním motivem tohoto velmi dobrého filmu. Když se už zdá, že se mladému Arabovi zalíbil evropský způsob života, potká toho "správného" a ukřivděného muslima a ten z něj, po řádném vymytí mozku, udělá nebezpečného teroristu. Stále dost dobře nechápu, že tito mladí muži jsou tak lehce zamanipulovatelní a klidně se, za příslib přímé cesty do ráje, opásají výbušninami a odpálí je na nejfrekventovanějších místech ve městě. Výborný film s překvapivou pointou a s Seanem Beanem, jako jednoznačným klaďasem, ikdyž jeho metody vyslýchání jsou dost brutální. Po repríze možná přihodím pátou hvězdu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)
  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama