Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co bych tak zásadního u tohohle filmu vyzdvihl - chvílema jsem měl pocit, že se dívám na romanci z vysoký, chvílema na teroristickou propagandu a chvílema zase na "klasickej" americkej akčňák. Přestože by se mohlo zdát, že snímek může nabídnout širokou paletu možností, pravdou je, že si z toho nepamatuju skoro nic, což je teda rozhodně špatně. Film by měl zaujmout, ale tady jsem měl pocit, že nebylo čím. A S. Bean? Jako by tam ani nebyl.... ()

nessbeal 

všechny recenze uživatele

Nabil: "We dont retire, we dont forget." Teroristi v anglicku, tema dobra, ale aj tak by som radsej privital, nieco ine. Popisany je cely proces naboru, az po konecne odpalovanie. Ashraf aka Ash je zalubeny do anglicanky menom Kate, a tato laska ho brzdi v tom, co chce urobit. Ale kedze film je viacmenej one man show tak to Ewan vsetko poriesi. ()

Reklama

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

No jakmile Šóny natáhl té štětce,tak sem věděl,že se mi to bude líbit.Tou nekompromisností-ne že bych rád mlátil holky (to já vždycky nerad).Nejlepší na tom filmu je,že to bere (a snad poprvé) z obou stran a nedělá z výbušných povah úplné kokoty,co vlastně jen čekají až jim kluci z greatest country of the world,dají zase na prdel.Pokud si vzpomínám,tak 11 let zpátky to tak nebylo a hotoví z toho sou do dneška.Na nějaké ideologické kokotiny seru (ale toto jako určitě není černobílé)-to je holt fakt.Ten posichr tady mi úplně vyrazil dech a to nebylo jedinkrát.A vo to de.Neotřelý filmík,který tím přístupem překvapí,naprosto se nesere a má (opět) skvělého (je to v jeho povaze) Šónyho,který zas ukazuje jak je nedoceněný.Konec výborný. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Sean Bean je prototyp kladného hrdiny 21. století a koná vše, co je s tím spojeno - mlátí štětky a zapaluje arabáče. Jeho oponent je o dva odstíny tmavší verze Roberta De Nira ze 70tých let, jehož přeměna na fanatického zmrda je tu pečlivě rozplétána ve formě flashbacků. Snímek ukazuje, že sebevražední atentátnící nejsou jen zkrachovalý mentálové a poodhaluje jejich ušlechtilé důvody, které jsem si dovolil zapomenout. Ale prvořadě je to inteligentní konspirační thriller se štědrou dávkou brutální akce a syrovostí v každém záběru. Víc filmů podobného ražení by rozhodně neuškodilo. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane dobré. Namiesto prvoplánovej "takenovky" komplexný, epický príbeh, v ktorom je paradoxne línia s Arabmi, skáčuca v čase, výrazne zaujímavejšia než Seanovo kopanie do žien a upaľovanie údenáčov. Je tam všetko, od ultrabrutálnej akcie až po nefalšované emócie. Jeden finálny zvrat je predvídateľný, druhý pokračuje v línii úspešného vyhýbanie sa klišé. Chvíľu som uvažoval, či nevpálim plný počet. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)
  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama