Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

Betmän 

všechny recenze uživatele

Samotnej Lemmy stojí mimo všechny stupnice, takže kdybych měl hodnotit jenom podle něj, bylo by to hodnocení absolutní. Bohužel ale i samotný filmaři Lemmyho vidí spíš jako boha a tak se zřejmě i báli ptát na ty míň příjemný a nepříkladný věci, kterých má Lemmy za sebou opravdu hodně. Tenhle dokument se snad nemůže nikomu nelíbit, Lemmy je opravdu jedna z nejzajímavějších osobností rockový scény, působí dojmem nejhodnějšího pána na světě a přitom má vypitou roční produkci palírny v Lynchburgu, fetoval i se samotným Jimim, měl tisíc ženskejch a má spoustu dětí, akorát neví kde a kolik. Dokument na mě působí neúplně. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Je to stejnej nářez jako veškerá muzika Motorhead. Dostávalo mě hlavně to, kolik neuvěřitelnejch informací jsme mohli slyšet, ale i přímo vidět, z Lemmyho osobního života mimo kapelu. Ten člověk je vážně borec. Srážka v hodnocení je hlavně za to, že autoři to dle mého občas přeháněli s množstvím výpovědí naskládaných za sebe v extrémně rychlém sledu. S čímž souvisí, i přes bleskové prostřihy, zbytečně rozsáhlá stopáž. 80 % Oblíbená část- vyprávění historky o kraťasech ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Portrét zřejmě posledního opravdového rockového rebela. Muže se životním stylem, jaký by zřejmě nikdo jiný nepřežil do důchodového věku. Netuším, jak dlouho mu byli filmaři v patách, ale naštěstí to nevypadá, že by něco uspěchali. Z desítek ostatních rockových pochlebovačů nejvíce zaujali James s Kirkem z Metallicy, když předkládali seznam toho, co od Lemmyho okopírovali. Takže Lemmy byl vlastně i kmotrem thrash metalu. ;-) Jen škoda, že je nutné, aby dotyčný zemřel, jinak se takovýto film do českých kin nedostane. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Lituješ něčeho? Ničeho. Život je příliš krátký." ...Rocker z L.A., milovník Beatles a Elvise, kmotr heavy metalu, hardrockovej motorkář, model z druhý světový války, mix kovboje, metalu a rock'n'rollu, trochu motorkář, trochu punker, bůh. Takhle tu Lemmyho vnímají lidé, kterým se poštěstilo spolupracovat s ním, nebo jen být v jeho blízkosti. Marlboro, Jack Daniels, rychlé striptérky a hazardní hry. To je to, co se mu líbí. Doma má pekelný muzeum a jeho oblíbeným místem je Rainbow. Za svůj nejcennější majetek považuje syna Paula. Musím říct, že tohle sledování jsem si užívala od začátku až do konce. A jak na mě tady zapůsobil Lemmy Kilmister? Jako osobnost, ze které cítím určitý respekt. Byl mi sympatický jeho názor na drogy, ženy, život. Muzikant, který i přes svou obrovskou slávu působí skromně, přátelsky a lidsky. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ikdyž dokáže upít slona, hudebně i sexuálně bude asi taky neskutečně plodný, a možná že s ním bude i opravdu sranda, tak přesto všechno na mě Lemmy působil jako hodně divnej chlápek od vedle. Člověk, který si doma věší hákový kříže na zeď a tvrdí, že není nacista, prostě nemůže mít všech pět pohromadě. Navíc mě ani ta jeho hudba a pozérská nálepka nejhlasitější kapely na světě moc nebere...5/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)
  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)

Reklama

Reklama