Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Sex trvá okolo půl hodiny, rockový koncert hodinu a půl... tak je to jasné!" Nemá smysl opakovat, že Lemmy byl ztělesněním hesla "sex, drogy, rock´n´roll" (v jakémkoli pořadí). Dokument se povedl, dokázal vtáhnout diváka do Lemmyho zákulisí a vše, co Lemmy řekl, mu člověk musí věřit! Lemmy zažil dobu před rokenrolem, pak byl sám rokenrol, a nyní začíná doba rokenrolu po něm... změnte letopočet na A.L. "After Lemmy"!!! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dokumentu predsa len niečo chýbalo, aby bolo celých 116 minút plnohodnotných. Ale to, že tvorcovia (a nielen oni) robili z Lemmyho uctievaného boha im maximálne kvitujem. Len sa nad tým totiž zamyslite. Skoro nikto nerobí svoju prácu tak dlho a tak dobre ako Lemmy. Zostatok rockerov je už dávno pod drnom alebo ich bez pardónu môžem označť za "živých-mŕtvych". Ten chlap má moju úctu. ()

Reklama

Icefist 

všechny recenze uživatele

Je to stejnej nářez jako veškerá muzika Motorhead. Dostávalo mě hlavně to, kolik neuvěřitelnejch informací jsme mohli slyšet, ale i přímo vidět, z Lemmyho osobního života mimo kapelu. Ten člověk je vážně borec. Srážka v hodnocení je hlavně za to, že autoři to dle mého občas přeháněli s množstvím výpovědí naskládaných za sebe v extrémně rychlém sledu. S čímž souvisí, i přes bleskové prostřihy, zbytečně rozsáhlá stopáž. 80 % Oblíbená část- vyprávění historky o kraťasech ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Dokument ukazuje Lemmyho ještě relativně v pohodě a tak si ho chci pamatovat a ne toho vyhublého a vybledlého pána, kterým byl poslední dva roky. Aby to bylo kompletní, tak by k tomu stačilo dotočit cca 20 minutový epilog. Nemám moc k tomu co vytknout, jen to, že je to dost napřeskáčku, ale je tam i to co přecházelo a jak se seběhlo jeho vyhození z Hawkwing (prostor dostali i ostatní členové Hawkwing). Zajímavostí a názorů je tam mnoho, ale koho to je pro diváka novinek závisí na tom, jak se moc o tohoto hudebníka zajímal. Jeho výjimečnost deklaruje i tom, že je uznávaný metalisty, rockery i punkery, a Ozzy dokonce Motörhead považuje za tvůrce heavy metalu a Scott Ian za kmotra thrash metalu (celkem dost v dokumentu mluví a není zde uveden). Osobností zde vystupuje velké množství a čím víc se blížíme závěru, tím méně se mluví a tak dostane prostor jak Lemmy zkouší a následně vystoupí s Metallicou a končí se Overkillem v Rusku. Je ho škoda, i když to byl alkoholik, feťák, gambler a děvkař \m/. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

"Keď som mal asi 16 alebo 17 rokov otec ku mne prišiel a s vážnou tvárou mi povedal: Nikdy neber kokain, nikdy. Zober si radšej speed, je omnoho lepší." Známu heavy-trash metalová kapelu Motorhead som nikdy nepočúval, ale som veľký fanúšik rocku a metalu všeobecne. Preto som si chcel tento dokument o "Krstnom otcovi" heavy metalu pozrieť, a vyplatilo sa. Lemmy Kilmister je žijúci a chodiaci rock n roll sám. Fajčí jednu od druhej, celý deň pije Jacka s colou, vyskúšal všetky možné drogy (okrem heroinu) a mal v posteli 1000 žien, čo je podľa neho ešte slabý priemer v prepočte na jeden rok. Kto by tochto chlapíka nemal rád. Naviac je to ešte aj dobrák s veľkým srdcom a nemá žiadne hviezdne maniere. Robí si čo chce, kedy a chce a ako chce. Parádny dokument a zrejme sa do Motorheadu predsa len pustím. 75 %!! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)
  • Dokument se skládá ze záběrů pořízených ve Spojených státech, Německu, Anglii, Finsku, Norsku, Švédsku, Rusku, Walesu, Skotsku a Dánsku. Natáčení probíhalo například v Moskvě, Londýně nebo v Berlíně. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno