Reklama

Reklama

Legendární parta

  • USA Rise of the Guardians (více)
Trailer 5

Před dávnými časy si kouzelný Měsíc vybral strážce, kteří bdí nad dětmi z celého světa, chrání je a naplňují je údivem, nadějí a sny. Strážci Santa Claus, Sandman, Velikonoční králík a víla Zuběnka jsou parta pohádkových stvoření, která ovládají speciální schopnosti. Musí ale rychle spojit své síly, aby porazili zlého ducha Pitche, který přebírá vládu nad světem tím, že v dětských srdcích vzbuzuje strach. Měl by se k nim přidat i Jack Frost. Ten ovšem o práci strážce nestojí, smyslem jeho života není chránit děti, ale bavit se a provádět mrazivé neplechy... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer 5

Recenze (436)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nemám příliš v lásce moderní americké pohádkové postavy jakou je třeba Santa Claus coby z reklamy na Coca Colu vzniknuvší patron dobra a štědrosti, jenž se skupinou skřítků na Severním pólu monitoruje všechny děti, aby jim o vánocích na sobím spřežení přinesl nějaký ten dárek, musím s klidným srdcem říct, že tenhle animák mě, právě podstatou svých figur, k sebepoškozování nedonutil. Naopak, zcela zaujal a s nadšením jsem jej dokoukal. Obzor vědění si rozšíříme o několik dalších nových pohádkových bytostí, mezi zajímavé přijde určitě Sandman (hrdina pohádek Hanse Christiana Andersena), Jack Frost, o kterém jsem si z jiného filmu myslel, že je to sněhulák, zatímco se jedná spíš o magického ducha mrtvého chlapce, u nás se zažitým jménem Mráz, děda Mráz, Mrazík, dále pak Velikonoční zajíc, který vypadá jako Kojot Vilík z animáků Road Runners anebo víla Zubněnka, která sedmiletým Američanům cpe doláče pod polštář za jejich mléčné zuby. Vskutku bizarní partička. Proti nim povstane záporák Stín a uhněte se z toho docela slušná polízanice. Pokud vás už omrzela Červená Karkulka, kůzlátka, prasátka, Jeníček s Mařenkou, hloupý Honza, statečný Jiřík, lakomá Barka nebo komunista Dařbuján, tahle parta vás zaručeně pobaví. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Kvalitní animace nevyváží protivné postavičky. Od Frosta až po rusko-přízvučnou mutaci Santy Moroze by zasloužili nakopnout do příslušných pixelů s přistáním na severním pólu bez zpáteční letenky. Jediný originální a zábavný “Večerníček“ to sám nezachrání, ani kdyby se rozkrájel. Asi už jsem si za poslední léta moc zvykl na vysoký standard dvojsmyslného humoru, který pobaví dospělé i potomky rovným dílem a nejsem ochotný se v roce 2013 vracet na počátek infantilních taškařic. Ale Dreamworks si za to můžou sami, neměli s tím tenkrát začínat… ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Legendární parta je pěkná pohádka, která potěší nejen děti. Všechny postavičky jsou pěkně vymyšlené a mají svůj prostor. Líbilo se mi, že se v pohádce nevěnují pouze Vánocím, ale jsou tu třeba i Velikonoce. Yetiové a malý skřítci jsou vtipní a nejednou mě rozesmáli. Příběh je hodně povedený, hudba filmu sedne. Za mě 90% :) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Legendární partu si dokážu představit úplně jinou, ale chápu, že je tenhle animovaný příběh zaměřen na dětské publikum. Mě neurazil a ani nenadchnul. Nekoukalo se na to špatně. Byl tu moment, který mi připomenul legendární Nekonečný příběh. Kouzlení s mrazem bylo celkem pěkné a "zhmotňování" dětských snů také. Vypadalo trošku jako Potterovic patroni. Nejsympatičtější postavou ze všech zúčastněných mi přišel Sandman, nositel dětských snů. Netušila jsem, že taková postavička vůbec existuje. Přece jenom u nás máme poněkud jiné pohádkové postavy, které nás doprovázejí dětstvím. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Musím sa priznať, že vôbec som nevedela o čom to bude ale aj tak som čakala od toho veľa. Nakoniec bola z toho rozprávka o viere detí a nebolo to presne tak ako som očakávala, nevadí. Občas som sa schuti nasmiala a ten ňuňu malý králiček bol proste juj, škoda, na neho deti nemuseli veriť aspoň by zostal zakrslý. Určite táto rozprávka nebola sklamanie ale nebolo to zas ani najlepšie. Slabé 4* A Santova kérovica Naughty bola vážne pecková. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (20)

  • Toothiana (Isla Fisher) je kombinací člověka a kolibříka. (josefklimes)
  • Bunnymund v jedné ze scén upozorňuje frází 'Vy nechcete závodit se zajícem', což je humor, který pochopí jen ti, kteří znají situaci za ním. Na Aesopovi bajky, kde závodila želva a zajíc, totiž nevyhrál zajíc jak by mnozí očekávali, ale želva. (betyn)
  • V jedné scéně Zajíc obviňuje Jacka Frosta, že je zodpovědný za vánici na velikonoční neděli v roce 1969. Tato válnice je skutečnou událostí. Zasáhla New York a okolí od 8. do 10. února 1969. (Lokitre)

Související novinky

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama