Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od dob, kdy „krtek ke kalhotkám přišel“, uplynula už pěkná řádka let. Přesto tenhle nestárnoucí hrdina dál baví nové a nové generace dětí. Snad proto, že má dobré srdce a věčně udivené oči. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (89)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Viem, že v Čechách je tento animovaný, rozprávkový seriál o Krtkovi a jeho zvieracích priateľoch takmer kultovou záležitosťou. Mám pocit, že tu u nás na Slovensku, to nemá ani zďaleka takú popularitu ako u našich západných susedov. Ani mne osobne sa tento večerníček nikdy moc nepáčil. Nepozdávalo sa mi to, keď som bol malý chalanisko a nepáči sa mi to ani teraz. V tomto prípade u mňa nefunguje žiadna nostalgia. ** ()

dzivetka 

všechny recenze uživatele

Vím, že je oblíbený. Třeba Francouzi ho milují. Vzpomínám si, že na vysoké si do sešitku s ním rodilý mluvčí, který nás učil, zapisoval poznámky. Mě Krteček nikdy neoslovil - a to doslova! :) Už jako dítě jsem zuřila, že nemluví. No, ráda ho nemám, ale uznávám, že se to panu Millerovi povedlo - ta figurka sama o sobě je geniální. Dvě hvězdičky aspoň postavičku. ()

Reklama

tommy187 

všechny recenze uživatele

Čo si budeme hovoriť? Takéto seriály je zbytočné hodnotiť.Je geniálne ako dokážu zabávať aj dospelých, a aj deti - hoci to je z roku 1957. A vôbec sa tak na to nemusíme dívať :). A v podstate tu nie je ani čo komentovať ... Skrátka KLASIKA. 85% - ****. Tú jednu hviezdičku si nechávam pre lepšie seriály ... ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Přijde mi zbytečné, aby se zde hodnotil "Krtek" po jednotlivých dílech, obzvlášť když to zde máme sesumírované do jednoho seriálu... Takže z dříve hodnocených: 5* - Jak krtek ke kalhotkám přišel, Krtek a autíčko, Krtek a lízátko, Krtek a telefon, Krtek a vejce... 4* - Krtek v zoo, Krtek malířem, Krtek a zajíček... 3* - Krtek a zelená hvězda. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Jeden z řady Československých animovaných večerníčků a podle knižní předlohy také jednoho z našich nejznámnějších kreslířů tentokrát pana Zdenka Milera, tenhle večerníček mi přijde hodně rozporuplný v oblíbenosti, snad nejvíc ze všech, tady na filmové stránce ČSFD má od většiny uživatelů vysoká hodnocení a na jiných je to přesně naopak a co mně o tomhle zrovna tak předsvědčuje (ba ne ještě víc !) je oblíbenost/neoblíbenost tohohle večerníčku lidé v mém okolí, například můj tatka a jedna ze sester jej milovali a já a druhá sestra jsme ho nenáviděli. Takže se  raději vysvětlování své nelibosti zdržím, bylo by to zbytečné, a raději jen podotknu že takové dílo za to stojí aby mělo kladná i záporná hodnocení, to se vidí málokdy aby bylo nějaké dílo tak hodně rozporuplné jako tady Krtek. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (14)

  • V holandském časopise Donald Duck (Kačer Donald) v čísle 18/2021, na straně 24, je komiks o Daisy bojující s krtky a jeden z nich má na sobě modré kalhotky. Jde o odkaz českého kreslíře kačeřích komiksů Dana Černého. (Vitox)
  • Postava krtečka napadla Zdeňka Milera, když dostal za úkol udělat film o plátěné košilce, ve kterém měla být vyobrazena celá výroba už od vzniku plátna. Dlouho ho nic originálního nenapadalo a tak se jednou rozhodl, že se půjde projít do lesa. Byl už večer. Najednou zakopl. Podíval se o co, byla to krtina. Utíkal domů vyhledat si, jak vlastně takový krtek vypadá. Byl zklamaný, protože to, co viděl, vypadalo jako malá černá myš. A tak si krtka upravil podle svého. (lazyangel)
  • Během let se měnili skladatelé i hudební pojetí Krtečka. K úvodnímu filmu Jak krtek ke kalhotkám přišel (1957) napsal orchestrální hudbu Jaroslav Křička. Pozdější krátké filmy měly několik skladatelů, z nichž nejdéle spolupracoval Miloš Vacek, který hudbu obohatil o použití elektronických nástrojů. Když byl Krteček v 70. letech 20. století vysílán jako Večerníček, skládal k němu hudbu Vadim Petrov, který je s Krtečkem spojen nejvíce. Jeho spolupráce s Milerem trvala přes krátké filmy až do poloviny 90. let, kdy byly natočeny nové večerníčkovské díly. Posledním skladatelem byl Jiří Strohner, který používal především syntezátory imitující tradiční hudební nástroje. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama