Reklama

Reklama

Krtkova dobrodružství

(seriál)

Obsahy(1)

Od dob, kdy „krtek ke kalhotkám přišel“, uplynula už pěkná řádka let. Přesto tenhle nestárnoucí hrdina dál baví nové a nové generace dětí. Snad proto, že má dobré srdce a věčně udivené oči. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (88)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Viem, že v Čechách je tento animovaný, rozprávkový seriál o Krtkovi a jeho zvieracích priateľoch takmer kultovou záležitosťou. Mám pocit, že tu u nás na Slovensku, to nemá ani zďaleka takú popularitu ako u našich západných susedov. Ani mne osobne sa tento večerníček nikdy moc nepáčil. Nepozdávalo sa mi to, keď som bol malý chalanisko a nepáči sa mi to ani teraz. V tomto prípade u mňa nefunguje žiadna nostalgia. ** ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Krtkova dobrodružství.¬         Krtkova dobrodružství jsou výjimečným počinem i v celosvětově špičkové československé animované tvorbě. K vynikající animaci je totiž přidružen i jedinečný scénář — v příbězích je půvabným způsobem propojen svět zvířátek a člověka s jeho civilizačními a technickými výdobytky, a to bez jakékoli násilnosti a bez zřetelného poučovatelského sklonu způsobem, učícím děti lásce, citlivosti a srozumění. O takovém spojení si animované snímky pro děti z "ameriky" — všichni ti Tomové a Jerryové, Doby ledové nebo Medvídci Púové po americku — mohou nechat jen zdát.¬                 S ohledem na nestejnou kvalitu příběhů nemohu ohodnotiti Krtkova dobrodružství jako celek nejvýše; to ale neznamená, že řada jednotlivých epizod si takové hodnocení nezaslouží. ()

Reklama

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Na svém malém synovi vidím, že Krteček je prostě nádherně nadčasový. Milují ho všechny děti a na rozdíl od různých násilnických (hlavně japonských) seriálů si vystačí se svým vtipem, laskavostí a občas s malou pomocí přátel či techniky. Za to, jak nenásilnou forou dokáže děti zaujmout, vtáhnout je do děje a poučit je o dobru a zlu, ho osobně považuji za nejlepši kreslený seriál všech dob ()

Rhea 

všechny recenze uživatele

Krtečka jsem nikdy neměla ráda. Pamatuji si, jak mě babička s nadšením volala k televizi, když ho vysílali, a pak se s nemenším nadšením dívala vedle mě na pohovce, zatímco já jsem se modlila za brzký konec. Ta postavička mě odjakživa hrozně iritovala, ani jako 3leté dítě mě to neoslovilo. Nelíbila se mi animace, nelíbily se mi zvuky, nelíbily se mi ty příběhy. Uteklo dost vody a Krtek se mi dostal znovu do života. Tchýně Krtka miluje, a tak dcerku zásobuje různorodým artiklem s motivem Krtka, samozřejmě došlo i na DVD. No tak jsme to pustili a ja se dívala taky... Krteček a kalhotky je ještě celkem milý, ale zbytek nestojí za řeč a čím novější, tím horší. Co mi tam vadí asi úplně nejvíc, a to jsem jako dítě nevnímala, je skutečnost, že Krtek s kamarady v podstatě můžou spáchat jakoukoliv špatnost, ale protože jsou to jako malá a bezbranná zvířátka, tak jsou vždy v právu a pyká protistrana. V podstatě to ukazuje, že když jsi v té správné škatulce, tak ti všechno projde. Například vrcholem je příběh o paraplíčku, kdy Krtek ukradne meloun, ukradeným nožem ho naporcuje, pak ho s kamarády sní, a když je začne honit majitel melounu, hází mu slupky pod nohy a střílí na něj pecky. Nakonec chudák podnikatel přijde o všechno, protože přijde bouřka a vítr ho na vozíku s melouny odvane až do nějakého rybníka, pohádka končí zlomyslným smíchem všech zvířátek. To je teda pěkná moralita. Krteček ve městě zase beztrestně nechá popadat lidi v metru, když zastaví schody, a poničí velké množství vozů, když jim do výfuků nacpe buřty. On a jeho kumpáni jsou jen obyčejní vandalové, ale je to podáno tak, jakože vlastně dělají dobře a měli bychom být na jejich straně. A tak by se dalo pokračovat dost dlouho... Takže Krteček? Ne, děkuji. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Je to docela nostalgie a teď je pro mě ten seriál je prostě špatný. Krtek a kalhoty je ještě v pohodě a jeden díl mám v sobě dost zafixovaný ale ostatní díly (Krtek v Zoo, atd.) jsou velmi špatné a někdy i docela zvláštní. Například hudba je dost psycho a dabing krtka jsou jen výkřiky malých dětí. Díl krtek ve snu je suverénně nejpitomější věc na celém seriálu, díl který pochopí půl procenta dětí na světě. Takže proto 1 hvězda. Vím že je to pro všechny nostalgie, ale 90 procent tomuhle shitu je ostuda dát, zvlášť když svým hodnocením překonává milionkrát lepší seriály. (Teorie velkého třesku, Grimm, Akta X atd.) Pro mě nezajímavý český seriál. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (14)

  • V holandském časopise Donald Duck (Kačer Donald) v čísle 18/2021, na straně 24, je komiks o Daisy bojující s krtky a jeden z nich má na sobě modré kalhotky. Jde o odkaz českého kreslíře kačeřích komiksů Dana Černého. (Vitox)
  • Plyšová figurka Krtečka se stala symbolem poslední vesmírné mise raketoplánu Endeavour, která propaguje vědu a vesmírný výzkum všech dětí světa. Mise STS-134 měla být původně zahájena 19. dubna 2011. Start byl odložen a uskutečnil se 16. května téhož roku. Krteček letěl do vesmíru na návrh astronauta A.J. Feustela, jehož manželka má české předky. Dne 1. června v ranních hodinách pak raketoplán Endeavour přistál na Zemi společně s Krtkem. (Dragoni)
  • Krtek měl být maskotem na mistrovství světa v hokeji 2015, pořadatelé se však nedohodli s držiteli autorských práv. (Zdroj: Mladá fronta) (M.B)

Reklama

Reklama