Reklama

Reklama

The Last Voyage of the Demeter

  • Velká Británie The Last Voyage of the Demeter (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již několikátá variace Stokerova "Drákuly", tentokrát zaměřená na onen neprobádaný úsek cesty přes moře do Anglie. Děj se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. (akisha)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo zná předlohu, tak ví, byť cesta lodi není popsána tak, aby z toho byl dvouhodinový film, jak vše dopadne. Já jen očekával, zda půjde o prvoplánovou řezničinu, což by vzhledem k malému počtu členů posádky bylo asi rychlé, nebo konverzačku s občasným zákusem. Naštěstí je film někde uprostřed, a tak se sice povídá, ale nejsou to vyloženě bláboly, a také zakusuje. Pěkný šedomodrý vizuál, jak ho známe ze série Underworld, Van Helsinga a dalších kousků, je lehce prošpikován oranžovými světýlky a ve stínech ukrývá smrt. Hrabě je zde Nosferatu, co má blíže k stejnojmennému filmu s Maxem Schreckem. A nebojí se kříže! Občas napínavá scéna, nejvíce asi ta s Tobym v kajutě, ale jinak jakýsi neklid rezonuje celým snímkem. Dobro a Zlo. Upíři na slunci to mají za pár... Přirozeně lidé jsou v pasti s bytostí, proti níž nemají šanci. Jo, vetřelce můžete vystřelit do vesmíru, ale upíra? A protože loď není nijak velká, tak naháněčky v podpalubí postrádají smysl. Navíc upír se dokáže pohybovat nadsvětelnou rychlostí...skoro. Na rozdíl od brblalů jsem spokojený, protože sice by to bylo hezké jako stará hammerovka, jenže tyhle časy jsou dávno pryč, a tak by z toho byl leda kýč. Snad jen ty krysy, průvodkyně hraběte po Londýně, zmizet neměly, ale jinak dobré. 3,5* ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Hrozne silenej slowburn, kterej vypada hrozne dobre, ale ta stopaz a to tempo je zabijak..nastesti me to nevadi, ja rad pomaly veci, ale vsichni kolem me usnuli, proste je to zdeptalo..je tu stejnej fracek jak z cowebu naopak je tu lepsi a to o dost cgi monstra - ten demeter vypada fakt dobre. pribeh,vyprava je fajn - gore dobry tvle a hlavne je tu jedno jestli ses dite,koza,kokot nebo cernoch - demeter to zmasti vsechno tvle.. ale to tempo..vypadne chciplej ze zeleniny a hodinu a pul mu trva nez se dozere a film je jakkdyby ve smycce - tenhle vecer budes u kormidla ty, dostanes pres picu rano se divi ze zmizel, dalsi vecer je tam zase jinej borec a takhke se to snad 3x protoci nez je napadne stim neco delat 😂 no slabsi 3* hvezda atmoska,demeter,prostredi jako plus domov bez krys neni domov 🫵 ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Zábavní plavba do Anglie je dle mého ješitného mínění jedna z nejlepších a nejpůsobivějších částí Doktorova varlete, kterou měl Bram pořádně nafouknout například na úkor sáhodlouhých anemických mindráků Míny Hárkrové, a ne ji nechat na okraji v podobě několika kapitol lodního deníku vysávaného kapitána. Když se o filmu, který by pořádně a temně rozmazal krev po palubě lodi Mižigar v dokonalé atmosféře na moři bezradného škuneru ve spárech krvesaje, začalo zhruba před pěti lety mluvit, nakoupil jsem masturbační ubrousky a těšil se víc než Drákula na krkavici. Inu, a dočkal jsem se. Satanžel jsem však ubrousky akorát tak posmrkal, plačíc nad promr(d/h)aným potenciálem, protože jsem se místo brutálního, děsivého a mrazivého gotiku dočkal sice řemeslně poměrně solidního, lepšího než drátem do oka a s docela sympatickým Vláďou Opíchavačem, ovšem skoro nestrašidelného, klišovitého, bezatmosférického a sterilního instadigitálního driftování z Rumunska, opět pilně doplněného o nucenou demagogickou neomarxistickou negrofikaci. Pan Stoker se prokazatelně nesnažil ve svém dobovém románu o Blejda, a ač to má dle manipulativního zkreslovacího manuálu vypadat, že pro ně nebylo díky odvěké dokonalé asimilaci už od 13. stolení na evropských univerzitách kam plivnout, do roku 1900 promovalo na Kenbrydži i přes všeobecný rasistický odpor přesně 5 mouřenínů, vesměs koloniálních prominentů, a notabene ani jeden medik, který by se s takto prestižním titulem mohl úspěšně ucházet i o tak lukrativní pozici, jakou bezesporu je pytlonoš na zaplivané ruské lodi, a yntelechtuálně se tam povyšovat nad bandou bílých dezolátských lopat! Tudíž toho filantropického čokogénia a dozajista budoucího Negrohama van Helsinga považují za velké, hnědé a nestoudné bolševicko revizionistické hovno na Bramův hrob a ty tři dávám jen proto, že to mohlo dopadnout ještě daleko hůř, kdyby nemrtvý středověký valašský kníže vyhnil do ebenova a střihnul si jej třeba Jonatán Majer, Valach jako poleno. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Keby sa tvorcovia venovali viac logike postáv, než aby boli primerane woke, tak by to mohol byť dobrý survival na štýl prvého votrelca. Dracula je síce až príliš hnusný na grófa, ktorý bez problémov zapadol medzi ľudí, ale ide aspoň z neho strach a nie je žiadny napomádovaný manekýn z MTV. Bolo odvážne spraviť hlavné postavy z ľudí, ktorí sa v knihe ani nevyskytujú, ale mám pocit, že v pripadnej dvojke by Van Helsing zmenil korene... ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Tahle loď je neprokletá, bez otravných hlodavců a černých sběračů bavlny, posádka má námořnickou morálku, bez zálib na víno, potkaních stehýnek a toleranci k upířím kousancům. Poslední plavba lodi TheDement byla překvapivě sledovatelná, ale bohužel bez atmosféry, což mně u nejnovějších hororových filmů nesmírně sere a drásá nervy, to aby člověk chytal bronz ze čtení bichlatých románů z 18.století, nebo deníku středoškolské puberťačky. Na to jak je film unikátní vynález, jen výjimečně se někomu povede tu atmosféru tak uchopit, že se vžijete do role. Ještě aby mě ze šatníku děsil nabotoxovaný üpírek Edward a bezNosuferatu, napatlaným CGI mejkapem. Bez nápadu, bez invence, bez spádu, bez otazníku na konci. Bon Voyage, kapitáne! Negrula incoming 🧛🏽 ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Film sa natáčal v Nemecku a v Malte od 30. júna 2021 do 1. októbra 2021. (Ronan)
  • Film je adaptáciou jednej kapitoly "Denník kapitána'' z knihy "Dracula" od Brama Stokera z roku 1897. (Ronan)

Související novinky

Plavba s Drákulou našla režiséra

Plavba s Drákulou našla režiséra

02.10.2019

Po takřka dvou dekádách příprav to vypadá, že se Drákula konečně vyplaví směr Londýn. Hororový snímek The Last Voyage of Demeter totiž nejspíš našel režiséra. Tím by měl být André Øvredal (Noční můry… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

Reklama

Reklama