Reklama

Reklama

The Last Voyage of the Demeter

  • Velká Británie The Last Voyage of the Demeter (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již několikátá variace Stokerova "Drákuly", tentokrát zaměřená na onen neprobádaný úsek cesty přes moře do Anglie. Děj se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. (akisha)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (153)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nic pro staromilce. Jako by nestačilo, že popkulturně pojatý Drakula (nelidská zubatá příšera) je v příkrém rozporu s pojetím Stokerovým, museli ho tvůrci ještě doprasit odporně "digitálním" vzezřením. A ani to se jim asi ještě nezdálo dostatečně moderní, zatoužili i po nějaké té korektnosti a angažovanosti, tudíž do příběhu zručně zakomponovali i bělošský rasismus a ženskou emancipaci (english speaking transylvánská venkovanka, která ukazuje námořníkům, jak se puškou otevírají zamčené dveře). Bože, spíš než před upíry nás prosím ochraň před podobnými kinematografickými lejny. A před případným druhým dílem. Od rejži Øvredala  jsem dosud viděl čtyři filmy a všechny za čtyři hvězdy, tímhle výpotkem mě ovšem zklamal. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Demeter sice po x-té neomílá draculovskou story a rozvádí jen jednu její opomíjenou/nepodstatnou kapitolu (která ovšem má potenciál na solidní horor), zůstává ale jen u řemeslně natočené vyvražďovačky v pěkných kulisách, bohužel bez výraznější atmosféry, napětí, spádu nebo zajímavých nápadů. Někdo si to i tak vychutná, ale na mě je to málo. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Stokerův Drákula patří mezi mé nejoblíbenější knihy a proto mě příjemně překvapilo, že se někdo rozhodl zadaptovat jednu přehlíženou podkapitolu, která mapuje cestu lodi Demeter, na níž se Drákula coby náklad plavil přes Evropu do Anglie. Film rozhodně táhnou herecké výkony kapitána v podání Liama Cunninghama a prvního důstojníka s tváří Davida Dastalmachiana, u kterého si neustále říkám, že je škoda, že nedostává větší role. Největší chybou celého hororu je ale jeho délka, jelikož pár stránek na dvě hodiny opravdu nenatáhnete. Mohla to být příjemná hodinu a půl dlouhá jednohubka, ale táhne se to opravdu příšerně a nové podzápletky tomu nepomáhají. Tvůrci si totiž řekli, že posádku rozšíří o dítě, ženu a černocha, který to také přežije, aby mohli navnadit na možné pokračování. Začátek byl opravdu solidní, ale po vyplutí to jde z kopce... a o tom přeci celý film měl být... o Drákulově řádění na lodi. Hodnocení: 30 % ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Kinofilm od DreamWorks / Universalu na kvalitativní úrovni podprůměrných Netflix bejkovin. Slibný rozjezd s hezkou výpravou, propracovanými a ve tmě dobře nasvícenými interiéry lodě. Efektní první zjevení Dráculy a atmosférické mordy prvních obětí. V druhé polovině se ale film začne dějově rozpadat, gradující napětí vystřídají blbě sestříhané dramatické scény, pěkné CGI vystřídá laciné hoření při východu slunce a postavám se díky zoufale upadajícímu scénáři vytratí původně budované smysluplné kontury. Sebevědomý vanhelsingovský epilog je pak už jenom ke smíchu. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Vo veľkom očakávaný sceluloidovaný výpich kapitoly 7. _ ! Po faynovo H-áčkovo popasovanej atmo-fúha Prvohodine, sa ale zvrtne v cgi modernú klišé besnú vitráž ( ospravedlňujem sa, v "prirodzenom háve a bez "zblejdovanych kreacii" by omnoho viac chutilo) . "Mistr" je 50/50 funkčný, škodili mu len časté Nuly a Jedničky, tým stratil v poctivosti, ale myslený dobre ( spomeňme si na podobu z 92ho.) Záverovo sa bolestivo blížil k "Van Helsingovi ", i keď jeden obrázok veľmi potešil ( klop-klop! kto spozná? ) Ale neutratím, vedel som sa aj heknúť. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Při rozpočtu 45 milionů amerických dolarů se filmu podařilo z kin „vysosat“ pouze necelých 22 milionů dolarů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Plavba s Drákulou našla režiséra

Plavba s Drákulou našla režiséra

02.10.2019

Po takřka dvou dekádách příprav to vypadá, že se Drákula konečně vyplaví směr Londýn. Hororový snímek The Last Voyage of Demeter totiž nejspíš našel režiséra. Tím by měl být André Øvredal (Noční můry… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno