Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francouzi a Belgičané – co mají společného kromě hranice? První leden 1993. Ne všichni vítají zrušení hraničních kontrol mezi Belgií a Francií. Zvláště celníci, nejenže přijdou o práci, ale tím, že nebudou moci do poslední kapky krve hájit francouzskou či belgickou zem, jako by ztráceli smysl života. Avšak bez dozoru se neobejde žádná hranice ani v době nejtužšího míru. A proto je vytvořená společná mezinárodní belgicko-francouzská hlídka. Navzdory svému nepřekonatelnému odporu, usedají oba věční rivalové do poněkud obstarožního auta, protože ani jedna země nemá peníze na společné vybavení. (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem si vytipoval jako vhodný ke společnému zhlédnutí se svojí partnerkou. Jenže po zhruba 15 minutách to vzdala s prohlášením, že se raději bude věnovat domácím pracem. Já jsem statečně vytrval až do konce už jen proto, že alternativa úklidu domácnosti ve mě vyvolávala pocit nervozity. Nicméně láskou ani sympatiemi jsem k téhle francouzské komedii o celnících, které postihla pohroma Evropské unie bez vnitřních hranic, nezahořel. Přitom nejde o nic urážlivého, hloupého nebo vyloženě nefunkčního. Na druhou stranu, pokud televizní stanice nasadí titul ve všední den na 9.30 dopoledne, o diváckém potenciálu si nedělá ani ty nejmenší iluze - zkrátka trhák to nebude. Humor uplatněný ve filmu mě neoslovil pro svou přílišnou doslovnost a přímočarost. Mám navíc rád, když je takový humor prezentovaný civilně. A tady se pro větší efekt přehrávalo o pár procent víc, než považuju za rozumné. Celkový dojem: 45 %. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem si docela dlouho brousil tesáky a nutno říct že intuice nelhala. První půlku bych nejradši pustil před fotbalovým utkání Belgie - Francie, aby se trošku přitopilo pod kotlem, protože vtipu postaveným na vzájemných belgicko-francouzských narážkách je v něm plněj vak. Benoit opět vládne a jeho nacionální vlastenctví je neskutečně vygradováný a zařizuje drtivou většinu vtipna. Nejvíc mě dostalo rozšiřiování území Belgie, to sem smíchy málem nepřežil. K absolutnímu štěstí bych potřeboval odpárat romantickou část filmu, ale i tak jsem byl vysmátej jak lečo. Emče53 patří díky za prosazení titulků před projekcí na ČT, ta holka ví co mě doporučit a já zase vím proč mám na ní dát. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělá Francouzská komedie s originálním nápadem týkající se uzavření hranic, což nevyhovuje celníkům, protože příjdou o práci. V hlavních rolích naprosto excelentní rasistický a silně vlastenecký Benoít Poelvoorde, který zde dává najevo svůj komediální talent a potěší i Dany Boon, který je spíš typický ňouma. Film je velmi poučný,co se týká rozdílů mezi Francií a Belgií a netušil jsem, že tam panuje tak velká nesnášenlivost. Vtipné, poučné i dobře zahrané. 85% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Pohodové, vtipné, o posledních dnech celníků na společné belgicko-francouzské hranici, o obrovské akčnosti Belgičana, jež k smrti žabožrouty nesnáší. a tak jim v tom malém, společném městečku zatápí, jak to jen jde. Jenže -úhlavní nepřítel se již před rokem zamiloval do jeho sestry zcela na zapřenou, pak se zpacká drogová akce, hranice padnou a vzniknou společné celní motorizované hlídky.Tudíž pokud chcete oddychový film, kouzelné exteriéry, slušné herecké výkony a dobrý dabing, jen do toho .-) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Věděla jsem, že mě nemůže Dany Boon zklamat, protože ho znám už z jiných bezvadných filmů a vím, že má jedničkový komediální talent. Rien à déclarer tudíž splnil má očekávání. Sice mně připomínala ty starší francouzské komedie, ale vůbec to nebylo na škodu, protože byla zrovna tak roztomilá, pohodová a já se skvěle bavila. Scénky těch dvou dokonalých (v úvozovkách) parťáků a nejen ty u mě každou chvilku vyvolávaly salvy smíchu. Namátkou scénka s pouty nebo přidělení Renaulta a jeho následné opravy a zkrášlení neměly chybu. A rozkošný puntík celé této komedii dal už jen přidělený pes na vyhledávání drog jménem Grizzly. Benoît Poelvoorde a Dany Boon se vzájemně skvěle doplňovali, prostě to byla taková sympatická, trochu ujetá dvojka, která si zaslouží čtyřku jak vyšitou A pozor, hlavně se vyhněte hraničním přechodům mezi Belgií a Francií :-) Viděno v původním znění s titulky, jinak to ztrácí ten správný šmrnc. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama