Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rundskop (v holandštině „hovězí hlava“) je thriller o mafii, která v Belgii vydělává na hovězím masu ze zvířat, kterým podává hormony. Vyšetřovatel Daems je nalezen mrtvý, zatímco jeho BMW zmizelo. Co s tím mají společného maskulinní Jacky, Vlámové a Valoni, hormony a temná atmosféra? (Pevek2)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (100)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Cinema Mundi 2012. „Skorogangsterka“ z prostředí dobytčích farem, kde skot díky podávaným hormonům roste neobvykle rychle, se může pyšnit naprosto mistrnou obrazovou složkou (výběr kompozice, použití filtrů, střih), kdo z nás někdy slyšel o muži jménem Nicolas Karakatsanis? Více tady. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Áno nepopieram, ide o temnú mafiánsku drámu, ktorá sa pozvoľne mení na drámu jednotlivca, čo je zároveň i najzaujímavejším aspektom filmu, no celkovo ma film moc nenadchol. Tá mafiánska časť, čo je takmer polovica snímku, ma skoro unudila na smrť. Vôbec nič sa tu nedialo - len pár nesympatických týpkov si šušká temné slová o hormónoch a obchodoch s nimi kdesi v reštike na obede. A to ani nehovorím o tom, že bolo pomerné náročné sa do príbehu dostať a urobiť si jasno v postavách, keďže to režisér vôbec neuľahčil, ba skôr ešte hodil pár polienok pod nohy. Dráma jednotlivca už bola na tom podstatne lepšie, pričom disponuje i niekoľkými nepríjemnými scénami, ktorých dojem ešte umocnil Matthias Schoenaerts, ktorý tu hral ako o život. Dokonca nie je ani odvážne tvrdiť, že tu podal svoj životný výkon. Najmä vďaka nemu preto hodnotím lepším priemerom. 65/100 ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Pokud si rádi pícháte steroidy primárně určené pro hovězí, tak zbystřete! Uvidíte celou plejádu steroidů, býčí šíji, od níž by jste nechtěli dostat po hubě a brutální zbití varlat šutry založenými na křemičité bázi. Obzvláště u těch šutrů na chvíli odvrátíte pohled. A po drcených varlatech už není co k vidění. 31% ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Namiesto väčšej centralizácie sa film zaoberá veľkým množstvom vedľajších postáv a vzťahmi medzi nimi, ktoré je občas ťažké identifikovať. Pridajte k tomu zmätok okolo policajného vyšetrovania prípadu „belgickej hormonálnej mafie", do ktorého je zapletený hlavný protagonista. Čo je naopak zobrazené veľmi živo je jeho detská trauma a jej vplyv na jeho život. Celkovo smutné, realistické a presvedčivé. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Když chlap přijde v dětství o své nejcennější klenoty, tak z něj sociálně neškodný a ctihodný spoluobčan nikdy nevyroste. Tuto skutečnost se podařilo Roskamovi přesvědčivě a i pro ženskou část publika velmi bolestivě znázornit. Přestože zde pranýřuje machinace hormonální mafie, která pumpuje stravu pro masožravce neskutečným sajrajtem, je to hlavně tragédie jednotlivce, která s divákem zaručeně zamává. Děj je sice místy zbytečně rozvleklý, ale výkon hlavního představitele a značně hustá atmosféra vyzdvihují tento debut do nadprůměru. Divím se, že většina belgické populace už mezitím nekonvertovala k vegetariánství. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Hlavný predstaviteľ filmu, M. Schoenaerts, študoval pred začatím nakrúcania limburský dialekt. Tento jazyk – limburčina – sa používa v Holandsku, Belgicku a v časti Nemecka, predovšetkým v hraničnej oblasti týchto troch štátov. V Holandsku má štatút regionálneho jazyka. (MikaelSVK)
  • Kvůli roli Jackyho Vanmarsenilleho přibral Belgičan Matthias Schoenaerts 27 kg svalové hmoty. (Conspi)

Související novinky

Belgický býk míří na americký jih

Belgický býk míří na americký jih

02.03.2014

Těžko vyslovitelné jméno Matthias Schoenaerts je stále mnoha lidem neznámé, ale chlapík za ním má již několik let nakročeno k tomu stát se jedním z nejžádanějších evropských herců své generace.… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama