Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(183)

Po letech vyplněných tvrdou prací, ale i slzami a krví se žena ze skromných poměrů ocitá v riskantní pozici jako legenda mezi pašeráky drog. (Netflix)

Recenze uživatele fiLLthe3DD k tomuto seriálu (25)

La reina del Sur (2010) 

Narconovela La Reina del Sur byla v době uvedení opravdu hodně dobrá - dnes však seriál vypadá dosti zastarale, levně a komicky, rozhodně tedy neočekávejte sofistikované drama à la Narcos anebo extra zdařilou adaptaci románu. Problematika mexické drogové války je zde oproti knize poměrně bagatelizována, Teresein život a vzestup ve světě organizovaného zločinu se naopak předlohy drží, ale tvůrci to divákům servírují v nesmírně sra*koidním telenovelovém formátu. Pochválit ovšem mohu charismatickou Kate del Castillo v hlavní roli a odvahu studia, které se nebálo zobrazit kontroverzní témata jako je nelegální migrace ve Španělsku nebo fakt, že Islám je k ženám „ne zrovna shovívavý", jinak je tahle produkce naprostej trash 55% :) Druhá sezóna pak nemá s knihou nic společného a vznikat dle mého nemusela, i když musím uznat, že z technického hlediska nevypadá vůbec špatně a taková akce je v ní naprosto bombastická - několika prvními (a posledními) díly i stálo za to se proklikat, minimálně si člověk „naposlouchá" španělštinu 35% :) Na pár epizod ze třetí sezóny se určitě podívám, dle přiloženého traileru očekávám fajn přestřelky a určitě NE kvalitní příběh, kecy o tom, že trojka bude finální Telemundu fakt nežeru, v případě úspěchu dozajista poskládají ze scenáristických blitek nějaké to „poslední pokračování" :)   ()

Correr para vivir (2011) (S01E01) 

V rámci Telemunda jedna z mála produkcí, jež bych za telenovelu rozhodně neoznačoval - byť tam to melodrama místy lehce prosvítá... První díl je poměrně akční (přestřelka či výbuch letadla) a lehce násilný (scéna znásilnění, vraždy dětí mimo záběr), s poutavým příběhem a dobrým obsazením - i když Kate del Castillo rozhodně není nejlepší herečka, srší z ní neuvěřitelné charisma, které mě nutí dozvědět se, jak se bude nadále vyvíjet příběh její hrdinky... Technické zpracování poměrně obstojné... Shrnuli celý seriál, akční sekvence cca každých pět epizod, úmrtnost vysoká a postav také není tolik. takže sledovat se dá :) ()

Escapar del destino (2011) (S01E08) 

Hodně povedený díl - útěk v člunu před pobřežní stráží, trocha střelby a hodně zajímavé dialogy ohledně byznysu spočívajícím v pašování migrantů ze severu Afriky na jih Španělska. Byť je seriál poměrně (víc) jednodušší, to pomrkávání na skutečnost zde funguje skvěle, což oceňuji :) ()

Deseo Gallego (2011) (S01E09) 

Další povedený díl... Mezi Kate del Castillo a Ivánem Sáchezem je skvělá chemie, potěšila i krátka přestřelka na hranicích a náznak dalšího posunu do světa pašování drog + dva mrtví :) Mě tahle laciná produkce zkrátka baví :) ()

Pesadilla de tráfico (2011) (S01E10) 

Tento díl mne opravdu velmi mile překvapil - dialogy byly lepší než v předchozích dílech, Kate del Castillo je velmi charismatickou hrdinkou a oči jsem valil i nad zvoleným námětem epizody - tedy pašováním migrantů z Afriky do Španělska (bylo naťuknuto v přechozích částech), rovněž mě pobavily i narážky na mexičany a přecházení hranic („Jak chceš přejít hranice bez papírů?" - „Nedá se jinak než nelegálně, mexičani to dělají vždycky, prostě jdou!" :D) a vyobrazení muslimů coby otrokářů... A to jsme prosím v roce 2011 - ačkoliv se seriál ke všem tématům (drogová válka v Mexiku, vraždy, kartely, pašování) staví spíše neutrálně (něco jako v trilogii "Godfather," kde jsou protagonisté vlastně antagonisti, ale i tak je všichni zbožňují), stále je to něco, co by se v dnešní době považovalo za genderově nevyvážené, rasistické a homofobní... ()

Carrera de Hachís (2011) (S01E14) 

Trošku slabší, nicméně Teresa má první prachy z prodeje haše XD ()

Víctima de tortura (2011) (S01E15) 

Trocha té střelby, rozvíjení charakteru hlavní hrdinky (kecat si nenechá snad do ničeho) a víc dramatických momentů... A chudáka Lala mi bylo fakt líto, jazyk mu (byť mimo záběr) fakt řezat nemuseli :( ()

Amor a la Mexicana (2011) (S01E16) 

Tak Teresa už konečně spálila "Guerrovu" fotku a nyní se může posunout dál... Potěšili mne i dvě mafiánské vraždy, náznak „začlenění" policie do příběhu a představení nových (pro budoucí epizody nesmírně důležitých) postav - tedy ruského mafiána Olega a bisexuálky Patty :) ()

Misión cumplida (2011) (S01E17) 

V rámci možností poměrně propracovaný díl. Scéna, v níž vrtulník pronásleduje člun s pašeráky (Teresa a Santiago) po moři působila celkem napínavě, rovněž mne zaujala i pasáž, kde fízlové našli kolumbijský kokain :) Tenhle díl měl grády :) ()

Amar con locura (2011) (S01E18) 

Trošku melodramatické, na zpestření pouze mafiánské vyřizování účtů :) ()

Amor mortal (2011) (S01E19) 

Další zajímavý díl. SPOILER! Santiagova smrt byla smutná a nečekaná stejně jako v knize (rovněž jej „odstavili" ani ne v polovině), Iván Sánchez byl v roli opravdu sympatický a charismatický. Rovněž došlo i na nějakou tu akci, tentokráte na výbuch člunu pomocí levného cgi, ale co, přimhouřím obě oči, mě tahle béčková produkce zkrátka sedne :) Jinak Teresu za pašování drog zavřeli do vězení, takže opět nějaký další posun v příběhu, obzvlášť když právě tam potká osobu, díky které se posléze stane tou pravou královnou pašování XD ()

Pelea de Sudacas (2011) (S01E20) 

90% epizody se tentokráte odehrává ve věznici :) ()

Objeto de deseo (2011) (S01E21) 

Požár ve vězeňské knihovně byl celkem napínavý (mimo jině během něj zemřela jedna uřvaná typka, která mi byla fakt protivná), jinak ale děj nepřináší nic nového... To vězeňské prostředí to zkrátka brzdí... Nicměně Kate del Castillo a Cristina Urgel to zachraňují, jsou zkrátka sympatické :) ()

Mala suerte (2011) (S01E22) 

Alespoň se už Patty zmínila Terese o pokladu (půl tuny kokainu)... I ten jejich polibek v alkoholovém opojení měl něco do sebe. Jinak se ale tento díl komplet odehrává ve vězení, takže děj víceméně „stojí." ()

Libertad peligrosa (2011) (S01E23) 

Teresa je sice venku z basy, ale i tak jde o (zatím) nejnudnější díl... Rozjede se to až v závěru, kdy si devčata jdou pro tu půl tunu koksu... ()

Tesoro de mafia (2011) (S01E24) 

Tak Teresa se konečně zpřáhne s ruskou mafií... Nyní může rozjet ten pravý byznys :) Jinak potěší celkem pěkné letecké záběry a scény na moři, jinak se našim pašerákům pěkně povedlo ochcat zásahovku :) ()

Tráfico de influencias (2011) (S01E26) 

Velmi dojemný díl - jednak nám Teresa prochází kompletní přeměnou charakteru (vůbec poprvé vydává příkaz k vraždě svých nepřátel, jednoho z nich odprásknou už i v tomto partu) a jednak nám tvůrci ukázali, jak dopadl Lalo po pár letech v marocké věznici - a moc slavně ne (z kdysi usměvavého sexy týpka zbyla jen ubohá troska, stále jsem si musel opakovat, že je to jen seriál :D)... Skvělá ukázka toho, že život v drogovém byznysu není až takový růžový (LALO!) a pokud je, tak to nikdy nemá dlouhého trvání... I k slzám mě tento díl donutil :( Oceňuji však to, že v tomto seriálu se prostě s nikým nikdo nepáře, ať se jedná o nevinné, malé ryby (LALO!) nebo i větší zmetky. ()

Muerte por amor (2011) (S01E30) 

Místy tento díl sice působí lehce melodramaticky, nicméně vzhledem k tomu, že se tvůrci rozhodli nechat odprásknout Fatimu a jejího syna (něco jako Teresina rodina), ani nic jiného čekat nešlo. Ta přestřelka sice mohla být delší, nicméně osm mrtvých je celkem hezké číslo :) ()

Pistas señaladas (2011) (S01E32) 

Tak do příběhu se nám opět naplno vrací agenti z DEA a mexické kartely, drobnější změna prostředí rozhodně prospěla :) Jinak se zde dočkáme i pašování drog a střílející zásahovky :) ()

Escape de suerte (2011) (S01E33) 

Scény na haciendě kolumbijského kartelu byly velmi dobré, to jak se tam sjížděli, aby domluvili kšefty... Rovněž i příprava zásahovky (týpci z DEA) na „návštěvu" oné haciendy působila vcelku akčně... Škoda že zůstalo jen u té přípravy (fasování zbraní) a tak se žádné přestřelky tentokrát nedočkáme. Vynahradily to „záběry" na letadla, asi jak mafiání utíkali. Druhá půlka dílu vcelku nudná, vynahradili to jen mexičtí sicarios před domem Teresy na konci dílu. ()

Reklama

Reklama