Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(183)

Po letech vyplněných tvrdou prací, ale i slzami a krví se žena ze skromných poměrů ocitá v riskantní pozici jako legenda mezi pašeráky drog. (Netflix)

Zajímavosti (43)

  • Sandra Ávila Beltrán v r. 2022 zažalovala studia Telemundo a Netflix – nelíbilo se jí, že se tvůrci seriálu výrazně inspirovali jejím životním příběhem, aniž by ji o tom vůbec informovali. Ávila žádala podíl 40 % ze zisku, který seriál vydělal prodejem televizních práv atd. Spisovatel Arturo Pérez-Reverte potvrdil, že postava Teresy Mendozy (Kate del Castillo) v jeho románu byla inspirována právě drogovou obchodnicí Sandrou Ávilou Beltrán, které se přezdívalo „La Reina del Pacífico“. (fiLLthe3DD)
  • Bárbara Mori odmítla hlavní roli v tomto seriálu. Nechtěla se totiž podílet na něčem, co jakkoli souvisí s tématem obchodu s drogami. (fiLLthe3DD)
  • Kate del Castillo (Teresa) si během natáčení 3. série musela barvit vlasy na tmavě hnědou – důvodem byla její účast v chystaném projektu Arma de Mujeres, kde má její postava vlasy na blond. (fiLLthe3DD)
  • Autor knížní předlohy Arturo Pérez-Reverte se podílel na tvorbě děje pro 3. sérii a divákům slíbil příběh s nádechem špionáže a politického thrilleru – o adaptaci celé knihy se mimochodem postarala už 1. série (2011) a ta druhá (2019) tak využila pouze postavy a synopsi museli tvůrci vymyslet novou (na té se však Arturo nepodílel). (fiLLthe3DD)
  • Seriál roku 2020 získal ocenění Emmy v kategorii „nejlepší cizojazyčný seriál“ vysílaný v USA v hlavním vysílacím čase. (fiLLthe3DD)
  • Kritici seriálu vyčítali, že popisuje „oslnivý“ život drogově závislých. Jeden z představitelů mexické vlády se dokonce vyjádřil, že seriál funguje jako „pocta“ organizovanému zločinu. (fiLLthe3DD)
  • Seriál má celkem 63 dílů, avšak ve Španělsku se vysílala pouze zkrácená, 13 dílná verze, o které se Arturo Pérez-Reverte (autor knižní předlohy) vyjádřil jako o „pomejích.“ Naopak prodloužená verze se mu líbila. (fiLLthe3DD)
  • V době svého vzniku se jednalo o vůbec nejsledovanější seriál studia Telemundo - to chtělo natočit i pokračování, ve kterém se však neměla objevit Kate del Castillo coby hlavní hrdinka Teresa Mendoza, načež se ze strany fanoušků zvedla velká vlna nevole a pokračování tak nevzniklo. Dne 11. 5. 2017 Telemundo na svém Facebooku uvedlo, že Kate se do role vrátí a druhá série bude uvedena roku 2018. (fiLLthe3DD)
  • Hlavní hrdinka Teresa (Kate del Castillo) se živí pašováním drog, přičemž se stýká s mafiány. Představitelku Teresy - herečku Kate del Castillo obvinila policie z toho, že její firma Tequila Honor pere špinavé peníze mexickému narkobaronovi Joaquínu Guzmánovi, přičemž Kate se s ním měla několikrát setkat, jelikož Guzmán je jejím fanouškem. (fiLLthe3DD)
  • Seriál byl původně zamýšlený jako film. (fiLLthe3DD)
  • Úvodní epizodu si v USA nenechalo ujít 2 400 000 diváků, ve Španělsku to bylo dokonce 3 190 000 diváků. Díky úspěchu se zrodila nová "odnož" tohoto žánru, jemuž se přezdívá narconovela, tzn. telenovela, ve které je kromě milostné zápletky kladen důraz na akci, a jehož hlavním motivem je pašování drog (narco). (fiLLthe3DD)
  • S rozpočtem 10 miliónů amerických dolarů se ve své době jednalo o nejdražší seriál produkovaný společností Telemundo. (fiLLthe3DD)

La reina del Sur - Season 1 (2011) (série) (S01)

  • V knižní předloze je děj v drtivé většině vyprávěn z pohledu novináře, jehož snahou je zmapovat Teresin život. V tomto seriálu však postavu novináře nenajdeme a jediným protagonistou je právě Teresa (Kate del Castillo). (fiLLthe3DD)

La reina del Sur - Season 1 (2011) (série) (S01)

  • První série (2011) se z 90 % odehrává ve Španělsku, kde byla natočena i drtivá většina seriálu – filmovalo se zde převážně v severní Africe a městech Málaga a Mellila (které ale spadá pod španělskou vládu), dále pak na hranicích s Marokem. Několik scén pak bylo zaznamenáno v Mexiku (Ciudad de México, Culiacán ve státě Sinaloa) a USA (Washington). Sekvence z Marakeše se ve skutečnosti točily v Kolumbii, a to v kulisách imitujících marocké město, které vznikly pro seriál El Clon (od r. 2011). (fiLLthe3DD)

La reina del Sur - Season 2 (2019) (série) (S02)

  • Teresa Mendoza (Kate del Castillo) zde používá falešné jméno María Dantes – jedná se o odkaz na postavu Edmonda Dantèse z knihy „Hrabě Monte Christo“, kterou Teresa četla ve vězení v první sérii a velmi si ji oblíbila. (fiLLthe3DD)

La reina del Sur - Season 2 (2019) (série) (S02)

  • Jelikož byl děj knižní předlohy zadaptován již v první sérii (2011), museli tvůrci vymyslet zcela novou zápletku – ta pak lehce připomíná děj páté (2018) série narconovely „Señora Acero“ (od r. 2014). O scénář k oboum seriálům se postaral Roberto Stopello. (fiLLthe3DD)

La reina del Sur - Season 2 (2019) (série) (S02)

  • Vzhledem k otevřenému konci začali fanoušci okamžitě spekulovat o možném natočení třetí série – Kate del Castillo uvedla, že by se pokračování nebránila za předpokladu nižšího počtu epizod. Po pár týdnech od tohoto prohlášení vyšel teaser trailer na třetí sérii. (fiLLthe3DD)

La reina del Sur - Season 2 (2019) (série) (S02)

  • Průměrná sledovanost činila zhruba 2,36 milionu diváků, díky čemuž se stala nejsledovanější produkcí studia Telemundo za rok 2019. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama