Reklama

Reklama

Lorax

  • USA Dr. Seuss' The Lorax (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ted je až po uši zamilovaný do kamarádky Audrey. Jenže jeho láska myslí jen na to, jak asi vypadá pravý strom. V jejich rodné Vševsi totiž mají kytky, stromy a zkrátka cokoli, co vzdáleně připomíná přírodu, z plastu. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora a mýtického ochránce stromů. To se ale ani trochu nezamlouvá super mocnému majiteli místní výrobny čerstvého vzduchu. Zdejší lidé si zvykli, že se čerstvý vzduch prodává, a většina z nich už dávno zapomněla, jak vypadá opravdová příroda. (TV Nova)

(více)

Videa (50)

Trailer 2

Recenze (224)

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne mi vadili pesničky a spev v dabingovom podaní. A tým, že sa pri tých pesničkách začalo navyše masovo tancovať, to efekt ešte umocnilo. Mal som problém dopozerať Loraxa do konca. Tie najlepšie fórky sa dajú vzhliadnuť už v trailery. A zamýšlaný výchovný cieľ o ochrane prírody sa z časti menil na paródiu. Ale ktovie, možno som tak strašne znechutený z toho spevu, že som prehnane kritický... Brrr. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Lorax je celkem fajnová aktivistická pohádka, která v některých ohledech připomíná jiné novodobé pohádky, jako třeba padáním do propastí s nejistým koncem a plno nástrah, ze kterých se pokaždé vybruslí, a která se snaží zaujmout spoustou vtipných momentek. Bohužel já mám strašně nerad, když se někde zpívá a tady se zpívalo docela často, hned od začátku a u toho se prostě nudím, protože to je vlastně o ničem a jen se honí čas. Kde jsou ty časy krásných příběhů alá Karkulka, nebo Shěnurka, kterými nás krmili téměř každou noc? Z tohodle děcka zblbnou hodně rychle. Už asi došly nápady, tak se vymýšlí zvláštní kravinky, které malí jedinci nepochopí a má jen dítě odklidit na hodinku pryč, aby si rodič odpočinul. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ale jo, zajímavý nápad jak zpracovat aktuální (a dlouhodobý) problém s udržitelným rozvojem a celkově i ekologií. Je znát, že to dělali tvůrci "Já Padouch" - tam byli žlutí Minioni, v Loraxovi máme cool rybky a medvědy. Také se musím přiznat, že asi jako u jednoho z mála (možná jediného) filmu mi tam nevadilo proložení zpěvem. Takřka pokaždé mě to u filmu irituje a ruší, ale tady to bylo celkem šetrně přidáno. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ekoagitka pro děti, která by mohla fungovat, ale má dost blbý timing a ten nejhloupější typ humoru jak z Mimoňů - padání na zem. On to ale dost kazí ten timing, protože než se zápletka rozjede tak, jak všichni čekáme, je hodina filmu v tahu. Fakt, celá hodina. Z 86 minut. Včetně pětiminutových závěrečných titulků. Překvapivě to ale není tím hlavním, co mi na filmu vadí. Nejvíc mě totiž štvali ty písničky, jelikož mě v animácích strašně vadí, když se v nich hodně zpívá a jen málokdy jsem schopný to akceptovat nebo dokonce říct, že se mi líbily. Taky mě to docela nudilo, ale jinak to nemá špatné vymyšlený svět, animované je to dobře, obzvlášť ta pestrobarevná příroda včetně zvířátek (z nichž některé se snaží působit strašně roztomile, ale to už je můj osobní problém) a na jedno zhlédnutí by to asi bylo. Na víc ani náhodou. Akorát jsem teda ještě čekal, že se Lorax objeví i víc v současnosti, ne jen v tom vyprávěném příběhu (který stejně zabírá nejmíň půlku filmu). 2* ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Opět se potvrzuje, že animovaný film je pro tvorbu Dr. Seusse správnou volbou. Přesto je Lorax oproti Hortonovi výrazně slabší. Dvě dějové linie nejsou ani jedna dostatečně nosná, písničky postrádají drive, plní čistě úlohu zkratky a celkově nemá Lorax dostatečný tah na branku, emoce ale díky bohu vyvolat dokáže. Hořkost, smutek, vztek, to vše se dostavuje, neboť Lorax jde proti proudu a nebojí se být ne vždy úplně příjemným koukáním. Varovným prstem se ohánět umí, škoda. že vyprávění, originalita a nápady zůstaly pozadu... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • Film měl určenou premiéru na 2. března 2012, a to symbolicky na 108. narozeniny Dr. Seusse. (Akesha)
  • Film měl obsahovat ještě jednu hudební scénu pod názvem „Biggering“, která pojednávala o chamtivosti Jednoráze neustále růst, a to vedlo až ke zničení všech stromů. Scéna byla vystřižena, jelikož se zdála být příliš temná pro mladé publikum. (davidrohusch)

Reklama

Reklama