Reklama

Reklama

Pod kůží

  • Velká Británie Under the Skin (více)
Trailer 2

Scarlett Johansson je vyslána na Zemi mimozemskou korporací, aby zde splnila zvláštní misi. Vezme na sebe podobu dokonalé a neodolatelné ženy a využívá své přednosti k lovu neopatrných stopařů, které pak unáší na svoji planetu, kde je lidské maso považováno za naprostou lahůdku. Čím déle na Zemi pobývá, tím víc ji to k lidem přitahuje. To je však v rozporu s její rasou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (452)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dlouho chladný, odtažitý a ne moc záživný film. Až v poslední třetině naznačí motivy, které mu dají smysl. Přesto zdaleka nejméně divácký, jenom lehce emotivní, audiovizuálně nejminimalističtější Glazerův opus. Možná schválně - když je dominantou geniálního tvůrce vedle originálních vypravěčských struktur taky silný audiovizuál, po gangsterce a romanci překvapí minimalistickým pojetím žánru, který obvykle stojí na obrazové opulentnosti. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Nevím, jestli by film na mě stejně zapůsobil, kdybych jej viděl doma, na sebevětší TV. Ale v kině tohle bylo něco neskutečného, ta atmosféra, kdy mnohdy ani nevíte, co vlastně sledujete až do poslední vteřiny (různé záběry na oči, oblohu, atd...) to mě naprosto pohltilo. K tomu si připočtěte Skotsko, ve kterém už třetím rokem žiju (sice ne v Glasgow, ale s tímto akcentem jsem hodně obeznámený, takže bylo pro mě legrační slyšet jej ve filmu, kde hlavní roli hraje Scarlett) a hlavně Scarlett, která se této opravdu těžké role (její postava toho moc nenamluví a to se teprve projeví, jaký herec jste) zhostila naprosto s přehledem tento film táhla sama na svých bedrech. A kdyby jenom těch... :-) Ještě generace po nás budou děkovat Jonathanu Glazerovi, že konečně někdo Scarlett vysvlékl! :-) Zkrátka a dobře, Under the Skin je film, který na mě opravdu zapůsobil a u kterého se nemůžu dočkat druhého zhlédnutí. Ale to bude jenom o tom, abych si tu atmosféru vychutnal znovu, protože s mým hodnocením tohle pravděpodobně neotřese... 100 %. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky jsou pro takto umělecky vyzrálý film asi trochu křivda, ale kdybych dal víc, tak kecám sám sobě. Atmosféru to má hypnotickou a opojnou, soundtrack je úžasný, plakáty z jednotlivých filmových políček bych si klidně vylepil na zeď ... ale to nekonečné ježdění dodávkou a čumění do blba prostě po určitém čase omrzí. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Dost nepředstavitelná kombinace. Scarlett Johansson, jako krásná mimozemšťanka, úplné šílený, skotský dialekt a pár chlapů, kteří se při pohledu na ní nezaleknou a jdou do toho pěkně po hlavě. Vlastně takový málomluvný příběh, o tom, kdo se komu dostane prvně pod kůži. Vůbec nevím, o čem to vlastně bylo, ale to vem čert. Po čase zase jeden hodně zvláštní film, o kterém budu asi ještě hodně dlouho přemýšlet. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Pokud se dokážete naladit na obrazy typu nahý muž s elefantiozou opatrně našlapuje po vlhké zarostlé louce pod nadranním nebem, čeká vás místy dechberoucí vizuální mana. I přesto, že pod kůží zadumaného heavyartu se vlastně skrývá příběh o malé mořské víle, kde se změna černem definované protagonistky znázorňuje jejím spojením s bílou mlhou či sněhem. Oficiální text distributora se s tim tentokrát koukám dost nesere. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Do roly motocyklistu bol obsadený majstrovský motocyklový cestný pretekár Jeremy McWilliams, pretože ten zvládol zradné jazdné podmienky na Škótskej vysočine. (Arsenal83)
  • Film sa stal kasovým prepadákom. Nezarobil si ani na polovicu nákladov a skončil v mínuse viac ako 6 miliónov dolárov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama