Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na opuštěné mýtině najde lesní správce (Oldřich Kaiser) ležet bezvládné tělo muže (Ondřej Vetchý). Podaří se mu ho vzkřísit, muž si ale nic nepamatuje. Neví, jak se do lesa dostal ani proč je celý od krve a namísto odpovědí z místa uteče. Správce se vydává za ním a postupně zjišťuje, že muž je zapletený do krvavé msty, kterou možná sám inicioval a v níž důležitou roli hraje jeho čtrnáctiletá dcera (Lucie Šteflová). Kromě toho jsou ve hře čtyři miliony korun, dva uplacení policajti (Igor Chmela, Marek Taclík) a trojice mladíků (Ondřej Havel, Daniel Novák, Václav Vostárek), která rozhodně nemá čisté svědomí. V jednom dni, během několika hodin, tak jeden zločin spojí osudy několika lidí. Nic ale není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, protože hranice mezi pomstou a zločinem je velmi tenká.
V jednom dni, během pár hodin, spojí pomsta osudy několika lidí. Kdo z nich je vrah a kdo oběť? Ondřej Vetchý a Oldřich Kaiser v hvězdně obsazeném thrilleru, který se vám zadře pod kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (436)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER! Po počáteční Vetchého vyměklosti už jsem měl strach, že těm parchantům snad nakonec doopravdy odpustí, jak mu radil ten pokryteckej hajzlík na začátku. Ale Ondra naštěstí neztratil nervy a zdárně dokončil co začal. Na můj vkus sice zbytečně rychle a ohleduplně, ale nešť - nakonec, dělal to poprvé. Jen tu závěrečnou, uměle našroubovanou a hodně otřepanou moralitu si mohli tvůrci vážně odpustit. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Trailer na Vendetu mě nalákal na úplně jiný film, než jsem pak ve skutečnosti viděl (trailer by neměl jen ukázat to nejlepší z filmu, ale i říct částečně, o čem vlastně je). Proto ze sálu budete odcházet zklamáni, i když v sobě ponesete střípky v podobě dobré kamery nebo některých dobře zahraných scén, ale první půl hodinu jsem si říkal: Co to sakra... Jsem na správném filmu, vždyť na tohle mě trailer nelákal. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo pochopil, že když čtrnáctiletej kluk hrající čtrnáctiletou postavu mluví jako čtrnáctiletej, vypadá to věrohodně. Ačkoliv tahle vyvražďovačka po česku zdaleka nezaujme každého, Vendeta je pro mě sympatickým překvapením. Příběh je sice docela prostej, ale zase je milý, že nikdo netlačí na pilu, postav je tu málo a většinou se chovají, jak divák čeká. Stoprocentně funguje kamera a hudba, povedl se výběr lokací pro natáčení. Tedy všechno, co nedokázal Juraj Herz ve své T.M.Ě. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Co to mělo být..!? Vendeta batolete. Scénář totálně selhal. Emocionální vypětí Ondry Vetchého na mě působí dojmem bezbranného staříka, jemuž přijdou starostlivé dětičky odpomoct od ubohé částky starobního důchodu. Vendeta má totiž jeden zásadní nedostatek… pořádně nabuzenýho chlapa. Verbale pusť se do nich!! ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu natočit v naší kotlině něco trochu "jiného" se snahou zaujmout originalitou a minimalismem a nikoli okázalým patosem. Škoda je, že tvůrci z nadějného projektu nevyždímali více (některé scény vyšumí do ztracena, pubertální herci jsou tak špatní, že jim přejete jen to nejhorší, atd.) a zůstali na půl cesty k dokonalému, stylovému českému thrilleru. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Samotné natáčení trvalo pouhé tři týdny. (AngelusCZ)
  • Natáčení probíhalo v lesích nedaleko města Kostelec nad Labe, nebo také na brněnském předměstí Cejl. (Luccy.m)
  • Na place bylo zejména kvůli dětským hercům zakázáno smát se. Aby byl zákaz spravedlivější, zákaz platil pro všechny. (PinokKio)

Reklama

Reklama