Reklama

Reklama

Jeepers Creepers

  • USA Jeepers Creepers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Trish a její bratr Darry se vrací z univerzity domů. Jejich trasa vede přes jeden zapadákov za druhým. Už jsou na cestě pěkně dlouho, když si Darry všimne podezřelého pohybu v okolí starého opuštěného kostela. Jakoby se někdo něčeho ve spěchu zbavoval. O kus dál stojí stará šedá dodávka. Darry a Trish si nechtějí nic domýšlet a raději sešlápnou plyn. O chvíli později se ta zvláštní rachotina řítí za nimi. Po několika nárazech jsou vytlačeni ze silnice a se srdcem bijícím hrůzou jen sledují oblak prachu, který stoupá za mizející dodávkou. Možná to byla jen náhoda. Skutečně? Darry se rozhodne vrátit zpět na ono místo. Ze země trčí široké potrubí a Darry se přes Trishino varování spustí dolů. Jeho objev odstartuje hysterický boj o holý život, do kterého jsou nakonec zapojeni všichni obyvatelé městečka. Jen starý gramofon si vesele prozpěvuje hodně starou písničku. "Jeepers, Creepers..." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po záplavě mnohdy nudných a sami sebe neustále recyklujících teenagerovských slasherech jsem byl mile překvapen. Ono sice nápad (okřídlené monstrum, probouzejících se každých 23 let) není nic moc extra novátorského, ale jeho ztvárnění a namaskování je parádní. Starej otřískanej náklaďák, trošku netypický konec, kočičí bába, "svatyně" monstra, útok na policejní stanici - skvělé scény. A Justin Long ukázal, že mu jdou i jiné než komediální postavy, tady se mi líbil dokonce víc, než v kejaké jeho komedii. Jo, tenhle film se mi hodně líbí a rád se k němu vracím. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica vynikajúca, v druhej to už pokulhávalo a samotný strašiak nebol vôbec strašidelný, hoci pár odrezaných hláv mohlo pred dvadsiatimi rokmi ešte vystrašiť. Ale chválim Ginu Philips, o ktorej som si myslel, že to je nejaká pekná pubertiačka a ona hoplá už 31 rokov mala v tomto filme. Vo filme sa vyskytne dosť veľa nelogických rozhodnutí, to sa dá odpustiť, ale aj zle natočených scén, napríklad chlapec padá dole rúrou hlavou napred a spadne na chrbát... ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem po velkohubých titulcích ve stylu "nejlepší horor všech dob" nečekal od tohoto filmu vůbec, ale vůbec nic. V tomto ohledu mě tedy film opravdu mile překvapil. Ale ... Všechno má své ale. Vážně nechápu, proč se dlouhodobě nedaří nikomu natočit nějaký opravdu dobrý horor tak trochu ve stylu Noční můry z Elm Street. Tenhle film měl ze začátku nejspíše větší ambice, než jakých nakonec dosáhl. Jak tady píšou jiní, začátek je fakt dost dobrý a navodí v divákovi takové příjemné "strašidelno". Jenže pak se to zvrtne a zhruba od poloviny filmu začne být jasné, že tohle nebude další zápis do učebnice "Dějiny hororu". Příběh ztrácí dech, s častějším výskytem onoho monstra mu schází i tempo (paradox!) a hrdinové si za své chování vpodstatě zaslouží to nejhorší možné potrestání. Jestli se jej dočkají, to už nepovím, ale za promarněnou šanci by měli být potrestáni i tvůrci tohoto nadějného, ale nedotaženého hororu. Kdyby za nic jiného, tak za ty VRATA na konci filmu, která jasně ukazují, co bude následovat ve dvojce. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, proč téměř vždy skončí tito vyvražďující šílenci kdesi uprostřed "rural" Ameriky. Neměli by efektivnější udělat si doupě s mrtvolami třeba v New Yorku? Sice je to tam určitě podkopané metrem a trubkami, ale určitě by se našlo místečko na šachtu, kterou by jezdily mrtvoly do nějaké temné komůrky. Rovněž by mě zajímalo proč v tomto žánru všichni dělají tak hloupá rozhodnutí jako "pojďme se podívat do toho tajemného domu na samotě" když je před chvilkou ohrožoval nějaký šílenec místo nalezení města, když auto stále jede a "pojďme pořád jet před tímhle řidičem" když do nich už párkrát najel a stačilo by na chvíli sjet ke krajnici, místa tam bylo dost, jak se stejně nakonec přesvědčili, když je z té silnice vytlačil. To druhé bych ale částečně omluvil panikou. Drobné plusy jako např. fakt, že ani hlavní postavy nejsou imunní vůči smrti, a fakt, že ani policejní sbor si s hororem ve filmu neporadil, v mých očích už tento komediální horor ale moc zachránit nedokáží. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Začátek mě natěšil na vskutku napínavý, zajímavý, místy docela hnusný a možná i inteligentní horor, který si občas střílí ze svého vlastního žánru (podobně jako Vřískot 2). Bohužel přesně po uplynutí 1 hodiny je všechno tajemné vyzrazeno a film už není ani napínavý, ani zajímavý, vůbec strašidelný, nekoná se žádná šokující pointa, ani super-akční finále. Prostě všechno dobré urychleně vyšumí. Poslední záběr filmu mě pobavil poněkud nehororovým způsobem - příjemně mě rozesmál. Ještě by mě zajímalo, jestli ten úvod se starým vozem byl poctou Spielbergovu Duelu nebo prostou vykrádačkou. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (28)

  • Režisér filmu stvárnil jedno z mŕtvych tiel v pivnici kostola. (Marceloo)
  • V úvode Creeper niekoľkokrát narazí do auta Darryho (Justin Long) a Trish (Gina Philips), čím ho viditeľne poškodí. V ďalšom strihu je ale auto nepoškodené, a v opätovnom strihu znovu poškodené. Stav auta sa počas tejto scény zmení približne trikrát. (tXtX)
  • Keď Darry (Justin Long) padal železnou rúrou do podzemia kostolu, jasne vidíme v spomalenom zábere, ako dopadá na chrbát otočený tvárou k otvoru. Takto ale pochopiteľne dopadnúť nemohol, lebo sa dole šúchal po bruchu. Logicky teda musel pristáť na hrudi alebo na hlave. (tXtX)

Reklama

Reklama