Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Deset epizod o šesti minutách aneb jak si nejdříve splést epizodu s trailerem a následně zkouknout celý seriál během jediného večera. A závěr po onom jednom večeru s Johnem a Kieferem? I saw it coming. Jakkoliv egocentricky takové prohlášení může znít, nic to nemění na tom, že já od prvního dílu tušila, kam celý příběh spěje. Nevěděla jsem sice proč (motivy jednání mi docvakly až někde v půlce celé série), ale s každým dílem více jsem věřila, že vím, k čemu. A není to proto, že by moje schopnosti odhalovat zápletky byly nějak mimořádné; nohy si v tomto případě podráží sám scénárista tím, že každému dílu dává prostor jen několika minut. Kolem diváka se tak nevytváří komplexní, složitý svět, kde je možné vydat se mnoha cestami, ale docela obyčejný, přímočarý příběh s několika krátkými flashbacky do minulosti. Co mi tak nakonec sedlo nejlépe, byly ty krátké dialogy o spravedlnosti, svobodné vůli a dalších filosoficky orientovaných tématech. I tady sice jako student filosofie budu tvrdit, že božskou morálkou ovládanému knězi šlo racionálním uvažováním zasadit mnohem hlubší rány, na druhou stranu je ale na té zabijákově pragmatičnosti cosi zvláštně sympatického. Cosi, co se v seriálech moc často nevidí. Poznámka: Kdybych neodhadla zápletku a kdyby mě pointa dostala, šla bych možná i na pět. Takhle i přes nesmírnou řemeslnou zručnost nemůžu jít nad tři. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Kněz John Hurt v tomto novém webseriálu naslouchá zpovědi, jakou dosud nikdy nezažil. Jedné noci do jeho kostela zavítá bezejmenný zabiják v podání Kiefera Sutherlanda. Se zbraní v ruce a pod pohrůžkou krveprolití přinutí nebohého kněze, aby mu naslouchal. A o tom to celé je. Kněz a Bezejmenný spolu ve zpovědnici vedou zajímavý dialog, zatímco formou flashbacků sledujeme vraždy, které zabiják v minulosti spáchal. Pro fanouška seriálu 24 hodin je The Confession nutnost. Při sledování flashbacků si člověk nejednou zavzpomíná na Jacka Bauera. A protože jsme na internetu, můžeme z Kieferových úst po dlouhé době slyšet to slůvko na F. Se Čtyřiadvacítkou má tento seriál společného i autora hudby, není jím nikdo jiný než Sean Callery. S The Confession mám jen jediný problém - proč je to sakra tak krátké?! :) Po zhlédnutí všech deseti epizod nakonec dávám i tu pátou hvězdičku. A teď už by to chtělo nějakou pořádnou roli na stříbrném plátně, Kiefere! ()

Reklama

Narcis 

všechny recenze uživatele

Serial podle meho gusta - Keifer "24" Sutherland v dalsi zabijacke roli (par jistych scen opravdu pripomene tento serial), otevrene konce, perfektni dialogy a herecke vykony ... Ano, hned me pri pohledu na filmografii tez upoutal "cerveny" serial. Stahl sem si vsech 10 epizod a jen koukam ... Samozrejmosti je necekany vyvoj a zajimave dejove zvraty - v 8. epizode ten nejlepsi v tomto serialu. Na zaver je treba dodat, ze i s malym kasparkem se da hrat velke divadlo - dej na nekolika metrech ctverecnich, ale vzhledem k hercum a dialogum si to bohate vystaci. Keifer Sutherland je serialovy buh ... Souhlas s kazdym 5* hodnocenim. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zhliadnuť za hodinu seriózny seriál je unikátna záležitosť... a funguje to. Večný súboj dobra a zla je zobrazený v dialógu námedzného vraha a kňaza, ich teologické a filozofické debaty sú ozaj dobre napísané. Záverečné rozuzlenie nie je ničím prekvapivým, ale i tak ide o nadpriemerný projekt po všetkých stránkach. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Nemám co dělat, projíždím profily mých oblíbených herců, a samozřejmě navštívím i Jacka...pardon, Kiefera. A koukám, že nic nového, co jsem od něj ještě neviděl, tady nemá, ale vyjímka tady přece jenom je. Červeně svítící seriál z roku 2011. Neváhám, stahuji, koukám. A bez zbytečně dalšího vypisování mohu říct, že je to pecka! Kiefer hraje skvěle, stejně jako John Hurt. Celkově vlastně použiju komentář, vč. hvězdičkového hodnocení, od Suzie05, protože má holka sakra pravdu! =) „Jako bych se dívala na 24ku, akorát místo CTU je hlavní budova kostel. A místo Jacka Bauera máme bezejmenného sériového vraha.“ ---EDIT--- Po všech dílech mám stejné, ba možná i lepší pocity, než po prvních 6ti dílech. Naprosto perfektní minisérie, s úžasnými herci, a perfektní atmosférou. Škoda je jen to, že to skončilo ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama