Reklama

Reklama

Tiger & Bunny - Season 2

(série)
Trailer 1
Japonsko, 2022, 10 h 13 min (Minutáž: 24–25 min)

Hudba:

Jošihiro Ike

Hrají:

Hiroaki Hirata, Masakazu Morita, Taiten Kusunoki, Minako Kotobuki, Marija Ise, Kendžiró Cuda, Nobuhiko Okamoto, Gó Inoue, Mamoru Mijano, Júiči Nakamura (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Wild Tiger a Barnaby se k sobě vůbec nehodí, ale snaží se udržet ve městě mír a získat spojence. Do boje navíc brzy zasáhnou hrdinové z celého světa. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek druhé série pro mě byl trochu studenou sprchou. Pokud by si kdokoli stěžoval na to, že první série až moc tlačila na význam „parťáctví a parťáků“, tak druhá série by ho v tomhle ohledu mohla dovést k šílenství. Všechno je to o parťácích, každý tu má parťáka a každý tu má ze začátku nějaký rádoby strašný problém. A tak většina první půlky vypadá jak nějaká vztahová poradna a nekončící build-up jednotlivých dvojic. Naštěstí mě u seriálu dokázaly udržet všechny ty náznaky, že se něco velkého chystá a také dvojice Fugan a Mugan. Takže jsem si u každého dalšího dílu tiše přál, aby tihle dva už konečně dorazili do města a vše se tak mohlo rozjet. Chápu, že vystavění vztahů jednotlivých charakterů je důležité, že se to divákovi pak vrátí v samotném finále, kdy bude víc věřit jejich vzájemné chemii, ale tady těch build-up epizod nasekaly hned několik za sebou a většinou působily tak nějak stejně (někdo má problém, jde za hlavními hrdiny, ti se snaží problém pomoct vyřešit, ale nakonec si ho dotyčná postava s parťákem vlastně vyřeší úplně sama). Naštěstí finální konfrontace s bratry působila náležitě epicky, souboje byly fajn a nakonec i všechna ta výstavba jednotlivých superhrdinských dvojic tu nepřišla úplně vniveč. Takže po první půlce jsem měl dojem, že i druhá série Tiger and Bunny je zatím lehce nadprůměrným seriálem a pořád se mi to i docela líbilo. Druhá půlka do toho však už šlápla podstatně lépe, těžila ze všeho, co postavila polovina první, navázala i na některé nedokončené linky a rozjela asi největší dobrodružství a nejsložitější hrozbu, jakým museli zdejší hrdinové čelit. A fungovalo to, sice se tu pořád dokola opakovalo, jak je důležitá důvěra a že s parťákem zvládneš vlastně všechno a ten kdo kamarády nemá pak končí jako tragický antagonista (až jsem si po některých dílech chtěl pustit „Není nutno…“), ale zároveň tu byly chvíle, kdy jsem cítil určitou tíživou atmosféru, drama, někdy skoro až beznaděj a pak zase takové ty skvělé okamžiky, kdy se hrdinové postaví na nohy a rozhodnou se bojovat proti osudu. Je tu spousta hrdinských klišé, ale jsou podány solidně a dle mého splňují svůj účel. Zakončení bylo ve většině ohledů uspokojivé, bylo to napínavé, někdy i docela překvapivé (třeba co je Mission A). Jediné, co mě moc nesedlo, byl způsob, jak seriál vyřešil Lunatica, nějak jsem od jeho linky čekal asi o trošku víc. Animace byla solidní, dokonce i to použití CGI na jednotlivé superhrdinské kostýmy působilo docela v pohodě. Takže i přes několik výhrad a nic moc začátek jsem si druhou sérii nakonec vlastně užil a takových 7/10 si ode mě asi zaslouží. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama