Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Cesta na Měsíc

  • Velká Británie Wallace & Gromit: A Grand Day Out
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1989, 23 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Pan Wallace a jeho pes Gromit si postavili raketu a letí vstříc neuvěřitelnému dobrodružství. Britský animovaný film oscarového Nicka Parka. Víte, že Měsíc je ze sýru? V animovaném světě, kde žije pan Wallace a jeho chytrý pes Gromit, to ví každý. K vydařenému svátečnímu pikniku na tomto vesmírném tělese chybí jen maličkost: kosmická raketa. Jak všechno dopadne, uvidíte v následujícím filmu, oceněném v roce 1990 nominací na Oscara a milovaném malými i velkými diváky na celém světě. Režisér Nick Park byl s Peterem Lordem spoluatorem dlouhometrážního Slepičího úletu (Chicken Run), který slaví ve Spojených státech divácké úspěchy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

campix 

všechny recenze uživatele

Wallace and Gromit je moje oblíbená animovaná dvojka a jejich kraťasy jsou vždycky kvalitní zábavou a to nejenom pro děti. Bohužel cesta na měsíc je ve srovnání s ostatními trošku slabší a jak námět, tak dění není tolik hravé a zajímavé, jak jsem zvyklý. Stále je to velmi kvalitní stop motion animace, jenom je to o stupínek slabší než ostatní díly. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tohle je výrazně slabší, než ostatní kraťasy s touhle dvojkou. Nic moc příběh, není to ani moc zábavné a vlastně je to i docela bez nápadu (zejména v druhé polovině). Stopáž je ale příjemná a je zajímavé sledovat, jak se animace v pozdějších filmech zlepšila. Na rozjezd je tenhle výlet na měsíc ze sýra docela fajn. Ta znělka je vyloženě geniální. 70%. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nechtěl bych se piplat s tou plastelínovou animací a jsem rád, že někomu se chtělo. Jde vidět, že tenkrát to mělo ještě nedostatky a časem svou techniku Nick Park vylepšil k dokonalosti. Hlavní ale je, že to bylo zábavné, docela vtipné a nápadité (i když syn se mě ptal, jak je možné, že nepotřebujou skafandry). Co mi dost nesedlo, tak hlas Wallace v českém dabingu, to se moc nepovedlo... Považuju to za zdravej pěknej průměr, ale trochu tomu pomůžu a dám rovnou 3 hvězdičky... ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Ten konec jsem teda nečekal. :-) Moje první zkušenost s Wallacem a Gromitem a velmi příjemné překvapení. Množství malých, ale sakra vtipných scén (namátkou krysi ve sklepě nebo scéna s míčem), sympatický dabing (v originále samozřejmě) a smysl pro detail – všimněte si, co všechno nenajdete v interiéru rakety. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

První díl o téhle sympatické dvojici je ze všech nejkratší, a proto se nestihne ukázat humor ve všech svých barvách a odstínech. Ale těch pár vtípků, co tu bylo, bylo dobrých. Humor zaměřený na detaily, jako třeba ladění myšlenek atd. Vůbec však nevadí, že tenhle díl není tak dobrý jako ty ostatní. Byl to slušný rozjezd pro kultovního vynálezce se psem! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Příprava filmu trvala šest let, téměř vše dělal ručně sám Nick Park. (Kulmon)
  • Jméno na hodinách uvnitř kosmické lodi je Wulstan. To je prostřední jméno Nicka Parka. (Kulmon)
  • Gromit byl původně kočka, ale pak byl změnen na mluvícího psa, jehož hlas namluvil Peter Hawkins. Pak ale bylo od hlasu upuštěno, když si tvůrci všimli, jak výrazný by Gromit mohl být pomocí malých přesunů očí, uší a obočí. (Kulmon)

Reklama

Reklama