Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Cesta na Měsíc

  • Velká Británie Wallace & Gromit: A Grand Day Out
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1989, 23 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Pan Wallace a jeho pes Gromit si postavili raketu a letí vstříc neuvěřitelnému dobrodružství. Britský animovaný film oscarového Nicka Parka. Víte, že Měsíc je ze sýru? V animovaném světě, kde žije pan Wallace a jeho chytrý pes Gromit, to ví každý. K vydařenému svátečnímu pikniku na tomto vesmírném tělese chybí jen maličkost: kosmická raketa. Jak všechno dopadne, uvidíte v následujícím filmu, oceněném v roce 1990 nominací na Oscara a milovaném malými i velkými diváky na celém světě. Režisér Nick Park byl s Peterem Lordem spoluatorem dlouhometrážního Slepičího úletu (Chicken Run), který slaví ve Spojených státech divácké úspěchy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

castor 

všechny recenze uživatele

Starý mládenec a milovník sýrových toustů Wallace a jeho věrný pes Gromit, který jej neustále tahá z problémů, přemýšlejí nad šálkem čaje o tom, kam na dovolenou. Wallace nakonec sestrojí oranžovou střelu, teda raketu. Nakonec je každopádně tahle honba za sýrem za mě méně vtipná a nápaditá, než další kousky Nicka Parka. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

První představení Wallace a Gromita má zásadní problém a to, že nemá prakticky žádný příběh.Samotná zápletka o tom jak dojde sýr a proto se postavý raketa aby se doletělo na měsíc, protože je přeci ze sýra je zajímavá do doby než přistanou. Není nejhorší ale, že bych si to užil tak jako další filmečky nebo celovečerák tak říc nemohu. ()

Reklama

brit84 

všechny recenze uživatele

Mírně zmírňuji své hodnotitelské vášně, když zjišťuju, že to na natočili už v 89. I na pohádku mně totiž příběh příjde docela ujetej. Pat a Mat, tedy Wallace a Gromit postaví raketu v domácí dílně a odletí s ní na měsíc, protože jim dojde sejra na krekry. Na měsíci je obtěžuje chodící trouba, která je chce asi zlikvidovat. To jsem nepochopil... Ale nebojte se, troubě potom uletí! Uff. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

...a tak vznikla legenda - Wallace & Gromit. Výborná plastelínová sci-fi, promakaná do detailů. Zejména pohyby tváře jsou super. Gromit očichávající "sýr" je k sežrání - ťuťák. A Sporáko-sběratelsko-automato-fízlo-robot nemá chybu, to jen díky němu se z příbhu stane nepínavý akční trhák, když začne loupat raketu otvírákem na konezrvy, načež probíhá dramatický start a opuštění měsíce se sýrovými pohořími. Prostě skvělý příběh s legendární animací mistra Parka...ač ne tak dotaženou jako následující příběhy. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Chybí vám sýr na krekry? Není nic jednoduššího - zaleťte si na Měsíc. Nejdřív se ale podívejde na Wallace a Gromita, abyste věděli jak postavit loď, jakou barvou ji natřít, na co nezapomenout a na co si dát na Měsíci pozor (budete překvapeni, ale nedostatek kyslíku to není). Je to takový vtipnější anglický Pat a Mat, přičemž Mat (Gromit) je chytřejší, než se tváří. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Jméno na hodinách uvnitř kosmické lodi je Wulstan. To je prostřední jméno Nicka Parka. (Kulmon)
  • Příprava filmu trvala šest let, téměř vše dělal ručně sám Nick Park. (Kulmon)
  • Gromit byl původně kočka, ale pak byl změnen na mluvícího psa, jehož hlas namluvil Peter Hawkins. Pak ale bylo od hlasu upuštěno, když si tvůrci všimli, jak výrazný by Gromit mohl být pomocí malých přesunů očí, uší a obočí. (Kulmon)

Reklama

Reklama