Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty

  • Česko Nesprávné kalhoty (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1993, 29 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Čo urobíte ak nemáte peniaze a jediný nelenivý človek v dome je váš pes? Presne, najmete si ako podnájomníka pinguína. Budte si však istý, váš pes ho nebude mať v láske. Nie je predsa v pohode, keď vám v ďeň vašich narodenín malý operený tvor zaberie izbu. A to že sa nakoniec najlepší priateľ človeka rozhodne odísť z domu je len a len nedobré... Príbeh zo série Wallace and Gromit, v ktorom sa okrem skvelých nohavíc z NASA vyskytne aj jedna prestrelka a nakoniec ako to v každom dobrom príbehu býva, aj väzenie. (Vrana)

(více)

Recenze (150)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Druhý z delších kousků Wallace & Gromita z produkce studia Aardman Animations v Bristolu. Dalšími pak byly ´A Grand Day Out´ (1990), ´A Close Shave´ (1995), ´The Curse of the Were-Rabbit´ (2005) a ´A Matter of Loaf and Death´ (2008). Feathers McGraw je nejnesympatičtější tučňák, jakého jsem kdy viděla. Na druhou stranu si myslím, že každý by si přál mít doma takového Gromita. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Plastelínový mág okouzlujících filmečků Nick Park si pro svůj počin vybral vpravdě kriminální zápletku, ve které si jeden zločinný tučňák pomyslel na krádež diamantu. Nechybí starý mládenec a milovník sýrových toustů Wallace a jeho věrný pes Gromit, respektive kamarád, co jej neustále tahá z problémů. Parkovým filmům určitě prospívá kratší délka (zhruba hodinka bohatě stačí), znamenitá je zde především závěrečná honička s dětským vláčkem!! ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

Další z geniálních počinů Aardman studia a Nicka Parka - NESPRÁVNÉ KALHOTY - nás zavádí do domácnosti vynálezce Wallaceho a jeho věrného psa Gromita. Tentokrát mají tito dva co do činění s tučňákem... a se zneužitím Wallaceho vynálezu - "elektronických kalhot". Opět geniální "psychologické propracování" postav, jejichž samotná mimika je totálně odzbrozující. Tomuto kraťasu nechybí napětí, akční scény, gagy atd. Shrnuto a podtrženo: Perfektní zábava. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Aardmany obdivuji za dvě věci. Zaprvé je to kvůli geniální animaci, která má jinak ve světě málo srovnání. Zadruhé je to kvůli klasickému britskému humoru, který mám tak rád, a který je tady přítomný snad v každé minutě. Nesprávné kalhoty jsou dalším špičkovým kouskem z této dílny, který potěší bez výjimky vždy. 100% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola jaka pecka ! Park mi opäť raz dokázal, že v jednoduchosti je krása. Lebo tie jeho postavičky sú vlastne jednoduché bábiky, ktorým spôsobom sebe vlastným vdychol život. Krásny priklad je ten protivný pinguín, ktorý ma vyzerajúc ako matrioška dokázal vytáčať skoro celý film (v tom najlepšom slova zmysle). Výborné. A tie nápady, a to finále... Keď si predstavím koľko to muselo dať roboty... 5+ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • V originálním znění je ve scéně, kdy Wallace blahopřeje Gromitovi k narozeninám, zpívána píseň "Happy Birthday to You". Pro verzi distribuovanou v USA však byla kvůli autorským právům vybrána skladba "For He´s a Jolly Good Fellow". (Terva)
  • V úsilí dostat Gromita z domu hraje tučňák velmi hlasitou hudbu. Jeden nápěv je "how much is that doggie in the window?" a další "tie a yellow ribbon round the 'ole oaktree", oznamující jeho propuštění z vězení. (Kulmon)
  • Když Gromit čte noviny v kavárně, jeden z nadpisů je "Pes čte noviny". (Kulmon)

Reklama

Reklama