Reklama

Reklama

William a Kate: Kráľovský príbeh lásky je príbehom milostného vzťahu princa Williama, druhého v rade následníkov britského kráľovského trónu, a Kate Middletonovej, dcéry príslušníkov vyššej strednej vrstvy. William a Kate sa stretávajú na škole svätého Andreja v prvom ročníku uznávanej univerzity v Škótsku, kde bývajú na rovnakom internáte, obaja so zameraním na rovnaké predmety. Kým randili každý s niekým iným, stali sa z nich blízki priatelia, no veci sa začali meniť až na charitatívnej akcii, na ktorej predvádzala Kate priehľadné šaty, Wiliam ostal ohromený a odvtedy ju začal vnímať inými očami. Film opisuje radosti a strasti ich osemročného vzťahu, ktorý bol komplikovaný tlakom spoločnosti a médií. William bol rozhodnutý nespraviť rovnakú chybu ako jeho otec Charles, ktorý sa vzdal ženy, ktorú miloval, Camilly Parker Bowlesovou a oženil sa s Dianou Spencerovou, aristokratkou, ktorú mu vybrala jeho rodina. V rovnakom čase sa Kate Middletonová musela rozhodnúť, či je ochotná vzdať sa slobody a žiť ako princezná pod prísnych drobnohľadom a v intenzívnej, neutíchajúcej publicite, ktorá zničila Diane život. Potom, ako sa k sebe vrátili po vážnom rozchode, oznamujú William a Kate svoje zasnúbenie, ktoré bolo všetkými radostne prijaté. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé ... díky neočekávané změně programu v souvislosti s očekávaným narozením "malého prince" v Británii jsem dostala jedinečnou příležitost shlédnout tento vpravdě nepřehlédnutelný "životopisný" (?!?) filmový skvost - neboť jakési nanejvýš trapné nedopatření (způsobené patrně zvýšenou sluneční aktivitou) zapříčinilo, že jsem včas neodešla od televizní obrazovky. Nemůžu říct, že bych měla nějak významně kladný vztah k aristokracii - ale taky nevidím žádný zvláštní důvod k radosti, pokud se snímek bezostyšně (a především dosti uboze) přiživuje na všeobecké pozornosti, které se v roce 2011 dostalo britské královské rodině u příležitosti svatby prince Williama s "neurozenou", leč půvabnou Kate. Ale ... čistě mezi námi: V životě se vám můžou přihodit DALEKO horší věci, než že o vás nějaký (ne)umělec natočí úplně blbý film. ()

nikoletkaa 

všechny recenze uživatele

Celou svatbu spolu s celým světem jsem hrozně prožívala. Snad proto, že mám slabost pro Anglii a pro happy endy. A právě příběh Williama a Kate je důkazem, že sladké šťastné konce se nedějí jen v amerických filmech, ale i v normálním životě. I když oni vlastně nemají "normální" život jako většina ostatních... :) ()

Reklama

DRABIcz odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, abych měl potřebu snímek vypnout již během sledování. Nicméně britský masochista uvnitř mne mne donutil to dokoukat. Po shlédnutí snímku jsem pod obrazovkou stočil 15kg medu, jaká slaďárna to je. Kostýmy průměrné, interiéry ucházející, herecké výkony pod či slabý průměr, dialogy úplně debilní, herecké výkony škrobené, hodné lokálního ochotnického spolku. Výběr herců absolutně neodpovídající předloze. Člověk čeká klíčové události jako skandál s vrtulníkem ale nehezky se tomu scénáristi vyhli, což je neodpustitelné. Pokud máte rádi Rosamundu a její červenou knihovnu nebo jste již senilní natolik, že se měníte v zeleninu, je to oplodňovák právě pro vás. Kdokoli se špetkou zdravého rozumu stráví těchto 86 minut lépe, když si pustí například tvrdé německé fekalporno, klidně i se zvířaty. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Kamarádka mi řekla, že se na to musím podívat, že sama větší blbost ještě neviděla. A měla téměř pravdu. Teda viděla jsem už větší blbosti, ale tohle jim slušně konkurovalo. Herecké výkony se snad ani komentovat nedají, nehledě na to, že princ William tam byl z přítomných pánů ten nejmíň pohledný. Kate ale byla fakt hezká. Je mi jasné, že tenhle snímek se natočil kvůli tehdejším událostem, kdy celé to divadlo kolem této dvojice zachvátilo ve všech médiích celičký svět. Nebudu lhát, i mě to zajímalo, ovšem čajový servis s hlavami vévodkyně a prince bych si fakt nekoupila. Naprostou chybou filmu je i to, že příběh se odehrává v rozmezí let 2001-2010 a zajímavé je, že móda oblečení byla pořád stejná, co? Nehledě na to, že ty šaty, ve kterých Kate Williama "uchvátila" nebyly ani z poloviny tak hezké, jako ty ve filmu. Posuďte sami - originál a film. No a tu naprosto kýčovitou scénu žádosti o ruku na konci radši nekomentovat. Ale na odpad to zase není vážení. P. S. Viděno v originále, což asi taky dělá svoje, protože jsem měla i tu "čest" poslechnout si kousek dabingu a to byla ještě větší katastrofa, nehledě na to, že za těch 10 minut tam oproti originálu byly i jinak překládané věty, které potom nedávaly ten stejný smysl. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Obdivuju vévodkynin styl, se zájmem sleduji postup princovy plešky i první krůčky toho jejich prcka. A jaksi paralelně začínám být odpůrcem filmů o britské královské rodině. Královna mě nijak nenadchla, ačkoli herecké kvality Helen Mirren jsou nepopiratelné, zato William a Kate je prvoligová harlekýnská hloupost. Nebýt záchranného kruhu s nápisem based on the true story, dal by se snímek považovat za epizodu z nějakého odpoledního romantického seriálu pro mladé s lehkou mozkovou retardací. Kdybych si udělala čárku pokaždé, když zaznělo „je to tvůj život“ nebo „je to má rodina“, nestačil by mi papír, přátelé. Kéž by raději vznikl kvalitní dokument. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • V Anglii byl film vysílán v den svatby prince Williama a Kate. (AngelusCZ)
  • Matku Kate (Camilla Luddingto) hraje Serena Scott Thomas, která si již dříve zahrála princeznu Dianu ve filmu Diana: Her True Story (1993). (R´Hell)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno