Reklama

Reklama

Leckdy stačí jediný okamžik, aby se život změnil k nepoznání… Samuel Pierret pracuje jako zdravotník v pařížské Nemocnici sv. Vincenta. Jeho žena Naďa je v pokročilém stadiu těhotenství a oba přemýšlejí o tom, jak se jejich holčička bude jmenovat. Na jedné z nočních směn Sam zachrání život jednoho z pacientů, kterého se kdosi pokoušel odpojit od přístrojů. Krátce nato jeho žena beze stopy zmizí a neznámí únosci na něm požadují, aby do tří hodin dostal zraněného pacienta z nemocnice, kterou policie přísně střeží. Pokud to nezvládne v časovém limitu, svoji ženu již nikdy neuvidí… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (218)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní akční nátěr. Cavayé se s ničím nesere a posílá uťáplého zdravotníčka v holportu se snědým kasařem na brutální cestu po Paříži (teda myslím, že je to Paříž, ale to je vlastně jedno), kdy jim jsou v patách jak poctiví poldové, tak ti zkorumpovaní. Že jsou postavy archetypální a film je plný žánrovýh klišé je tady úplně jedno, protože je to adrenalin jako prase, který nedá ani na chvilku vydechnout. 90% ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Pracovať občas v nemocnici a vystihnúť nesprávnu šichtu sa nemusí vyplácať. Presvedčil nás o tom hlavne Lellouche v perfektnom francúzskom thrillery. Výnimočnosť tohto filmu je vystihnutá práve tým, že nie je dlhý. Proste do 84 minút sa tvorcom podarilo nahromadiť kopu napätia, akcie, intríg a vyhnúť sa nudným pasážam. Už začiatok je zaujímavý a dĺžka filmu núti ku tomu, aby dej mal extrémne rýchly spád. Človek nemusí čakať kým sa to rozbehne, kým sa niečo udeje ale okamžite je hodený do deja. AKurát možno pre niekoho bude film až príliš krutý, ale Frantíkom sa opäť podarilo ma držať v strehu a netrpezlivo čakať ako to dopadne. Aj keď človek má vždy také to svoje tušenie. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Takto sa robí akčný thriller. Rýchly, brutálny, nenavodzujúci žiadne pocity naivity, či patetickej rutiny, ktorá trápi podobné filmy posledné roky. Žiadne zbytočné vedľajšie dejové línie, ktoré brzdia dej slovami namiesto toho, aby hlavné postavy bežali s časom o preteky. Na začiatku sa totiž efektívne zoznámime s charaktermi hlavných postáv, divák sa behom úvodných pár scén zžije s postavami a trvá len pár minút, než nás adrenalínová akcia začne fackovať až do konca. Sympatických osemdesiat minút diváka drží prikovaného k sedadlu, bez šance na pauzu, režisér držal pedál plynu zošliapnutý nadoraz. Samozrejme žiadne invenčné momenty a scény, ktoré by vstúpili do histórie filmového priemyslu sa nekonajú, ale beztak ide o jeden za najlepších akčných thrillerov poslednej dekády. K tomu prispeli samozrejme aj herci, ktorí na rozdiel od hollywoodskych snímkov nie sú typickí hrdinovia na prvý pohľad, a preto vedia svoje postavy zahrať s uveriteľnosťou takmer stopercentnou. 95%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nonstop akce je rozhodně voda na můj mlýn (pokud to není vyložená sračka), takže se mi Limit musel zákonitě líbit. Scénář je sice takový klasický a ničím výrazný, ale na koukání jako takové je to prostě paráda. Pomohla tomu i umírněná stopáž, díky které je film dlouhý tak akorát, aby nezačal ani na chvilku nudit. 90% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po Mea Culpa jsem se musel podívat na další filmový kousek od Freda Cavayého.V celkovém součtu opět tento film překvapil.V hlavní roli opět Gilles Lelouche,který se jako budoucí doktor dostane z normální denní rutiny do pěkného průseru s mafiány a policisty.Ve filmu bylo pár překvapivých momentů,které jsem opravdu nečekal,ale jinak to bylo samé klišé.Ústřední postava doktora byla v podání Lellouche docela dobrá,objevilo se zde pár zkorumpovaných poldů a samozřejmě docela happyend.Za mě dávám 70%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně ,kdy se snaží zkorumpovaná policistka těhotnou ženu vystrčit z okna, lze v jednom záběru vidět, že má kalhotky pod noční košilí bílé, avšak hned v dalším záběru jsou černé. (v.indruchova)

Reklama

Reklama