Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film se odehrává mezi dvěma díly stejnojmené počítačové hry (Red Faction: Guerrilla a Red Faction: Armageddon) a jeho ústředním protagonistou je syn Aleca Masona Jake, který bojuje proti nové lidské armádě odhodlané zničit Red Faction - dokud nezjistí, že se ke skupině připojila také jeho sestra. (Moviemaker)

Recenze (38)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek natočený na základě počítačové hry má sloužit jako pojítko mezi dvěma herními díly. A protože je to snímek televizní, moc se od toho očekávat nedá. Po vizuální stránce nevypadá špatně, avšak díry ve scénáři požitek dosti shazují. I tak se jedná o nenáročnou ryze televizní podívanou hodná k odpočinku. Hráči film jistojistě zatratí, ale pro ostatní se jeví jako obyčejný neškodný televizní sci-fi, což je od Sy-Fy docela překvapení. Jejich filmy plné nekvalitních CGI efektů jsou víc než známé. Tento je vcelku dobrý, zábavný a vytváří dobrý doplněk žánru sci-fi. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Většina lidí si asociuje sci-fi s něčím, co se odehrává v budoucnosti, kosmu, alternativním světě, popř. když v ději figurují zatím neobjevené technologie, či dostaneme návštěvu odjinud. Red Faction: Origins se odehrává na Marsu a to je jediné, co tento film opravňuje k tomu, aby se honosil označením sci-fi. Jinak jde o tuctový příběh, který se mohl odehrávat prakticky kdekoliv, kde jsou lidé s rozdílnými názory. Často tady zaznívá, že na béčko je to dobrý. Ale béčko přece není kategorie filmů, kterým se díky nízkému rozpočtu ledacos odpustí. Mám zato, že béčko z něho dělají právě negativní ohlasy nás diváků! Takže žádné slitování. Děj je stupidní i na film podle videohry a působí jako jeden díl nějakého přiblblého seriálu o bojůvkách na Marsu. Dialogy, především ve druhé polovině, pak dělají celý film ještě debilnějším, než by musel být. Triky spojí za houby, ale to bych u TV filmu neřešil. Stejně jako celkový televizní look a kameru. Ale ta bezobsažnost a tuhost.? To je prostě bez pardonu špatně napsané, i natočené. Normálně si expresivní výrazy šetřím na pořádné sračky, ale Red Faction: Origins má tu smůlu, že je to první sci-fi, které jsem viděl od shlédnutí seriálu Firefly. Jestliže Firefly, která má dohromady cca 600 minut, dávám 10 bodů, Red Faction: Origins, si se svými 120 minutami zaslouží maximálně 1 bod. 600 minut radosti a zábavy, vs. 120 minut nudy, neoriginality a zbytečnosti. PS: FRIDAY13 a Moviemaker evidentně koukali na jiný film, nebo je to jejich první dospělácký film vůbec, takže nemají srovnání. ()

Reklama

pospech11 

všechny recenze uživatele

Hra byla skvělá a dostala by 5*, film je průměrný. Jelikož jeho děj je dokončením Guerrilly, tak jsem za něj rád. Nevadí mi ani, že jde pouze o film určen k distribuci do televize. Pravda některé triky ve filmu byly udělány dost béčkově, ale i tak se na film dalo dokoukat. Robert Patrick v roli Aleca Masona je dobrá volba, škoda je že nedostal víc prostoru. A můžu říct, že po všech těch filmech od Uwe Bolla, jsem rád za Red Faction. Přesto všechno nemůžu dát víc než 3*. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Podľa oficiálneho filmového plagátu a galérie k filmu som sa nechal nalákať na ďalšiu hernú adaptáciu, ktorá sa tentoraz pohybuje ešte hlboko pod béčkovými vodami. Fanúšikov hry poteší Red Faction Origins predovšetkým slušnými kostýmami a familiárnymi lokáciami, nuž iným nie. Film nefunguje ako sci-fi pre bežného diváka neznalého predlohy, pretože zápletka je príliš gýčová a plochá, herci veľmi nesedia (snáď okrem Patricka a Smitha, ktorí svoje úlohy brali vážne) a o vizuálnych efektoch netreba veľa hovoriť, keďže od lacnej TV produkcie sa toho veľa čakať nedá. Zozačiatku to vyzeralo fajn, ale pomaličky sa to zvrhávalo na takmer nepozerateľnú kravinu, ktorá v samotnom závere pôsobila už priam neznesiteľne pateticky. Zapnite si radšej hru. ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrný kousek z dílny SyFy, který tahle televize produkuje neskutečné množství. Jejich kvalita se většinou pohybuje kolem lacinějších béčkových akčních scifi ale to mi vůbec nevadí. Vždycky se rád podívám na jejich nový film. Normálně bych dal Red Faction tři hvězdy, ta čtvrtá je z nostalgie kvůli hře, která je vynikající. Všem hru doporučuju, film zas tak moc ne :-) ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama