Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná policistka ovládající bojová umění Michelle (Yeoh), tvrdý mlčenlivý ex-policajt Peter (Sanada) a lehkomyslný letecký detektiv Michael (Wong) se neznali, dokud náhodou společnými silami nepřekazili pokus o osvobození mafiána, letícího k soudu stejným letadlem jako oni. Zabitý mafián a jeho kumpán ale mají na zemi další dva nebezpečné komplice, kteří jsou rozhodnutí kamarády za každou cenu pomstít... První díl po ULTRA FORCE druhé vlajkové série Intersonicu. (choze)

(více)

Recenze (68)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Úvodní akce v letadle, masakr v baru California, závěrečnej souboj na jehož konci už nikdo z aktérů vyčerpáním ani nemá sílu aby dorazil protivníka. No a spousta dalších aspektů dělá z tohohle fláku jednu z nejpovedenějších akčních HK klasik. Kdo neviděl měl by napravit. I toho typicky infantilního tumoru made in Asia je naštěstí minimum. No hlavně akce si vůbec nebere servítky. Takřka při každý přestřelce zahynou kromě jejich aktérů i desítky náhodných kolemjdoucích co byli zrovna ve špatnou dobu na špatným místě. tak to mám rád.80% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem to asi možná viděl, protože jsem měl při nynějším sledování filmu neustále "deja vu" ... A je fakt že vymyšlenej název Intersonicu "Red Force" valil svýho času ve VHS půjčovnách ... Každopádně po letech shlídnutí jsem se královsky bavil. Nenáročná typycky hongkongská akcí nabitá záležitost ... sice se zde zas střídají rádoby vtipný scény se srdceryvnejma a extrémně nabušenejma klasicky dost sekaně bez nějakýho plynulejšího přechodu z jedné do druhé, ale kdo je na tohle zvyklý, rozhodně mu to vadit nebude. Můj oblíbenec, Henry Sanada mstí smrt své manželky a dcerky, Michelle Yeoh zase smrt kolegy, kamaráda a nápadníka. Akce naprosto úžasná, sice stříhaná, ale perfektním způsobem, špičkový souboje, kopačky ve velkým stylu, snad milion rozbitých skleněných tabulí všeho druhu, výbuchy, střílení ... Do toho výborná 80.ková hudba ... ne taková ta dnes už trapná, ale taková ta co můžete rádi slyšet i dnes, má náboj atd. Fakt paráda tohle, krásná vzpomínka na moje dospívání ... ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Pomsta, pomsta za pomstu a pomsta za pomstu za pomstu, tak sa dá popísať v skratke dej filmu v ktorom sa navzájom zabíjajú číňania aby sa mohli mstit. Robia to samozrejme veľmi efektne, s výbuchmi, streľbou a bitkami. Najlepšia je bezpochyby brutálna prestrelka v bare pri ktorej sú bez milosti postrieľané desiatky nevinných ľudí a taktiež rozbité kvantá skla. Záver s tankom a truhlou na žeriave je ľahko absurdný, ale taký súboj s motorovou pílou je zasa fasa. Klasický hongkongský akčák. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Od úvodní akce v letadle až po závěrečný duel, našlapaný akčňák z hong-kongské akční stáje. Plný choreograficky efektních soubojů, přestřelek...Michelle Yeoh to dává neskutečně, ale tentokrát má i výborné spoluhráče. Jedna z nejlepších akčních jízd produced by Hong Kong a zároveň i těch, kde hrála výše uvedená herečka. I přes určitou drsnost filmu jsem se bavil výborně. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá HK akční práce s Michelle Yeoh v hlavní roli. Honičky, přestřelky, kung fu souboje, dechberoucí akční scény či jednoznačná brutalita typická pro tyto HK filmy spojené s citovými scénami. Akční nestárnoucí klasika, která patří mezi ty lepší. Po dějové stránce je scénář plný chyb, ale to se v onom závalu akce zcela vytratí. Melodramatické vstupy pro evropského diváka působí spíše rušivě a zcela zbytečně. Naštěstí jich není zase tolik, aby to kazilo jinak svižné tempo. Akce je dobře odvedená, což udržuje napětí a nenechá odtrhnout od celého dějství oči. 80. léta takovéto tvorbě velmi přála a tak není divu, že vznikali mnohé série, která se, jak už dnes víme, nevyhnula ani tomuto snímku. Filmy o ženských policistkách a zvláště v takovémto ražení v jistém smyslu velmi přitahovali a tak ani není divu. Pro Michelle Yeoh je toto další snímek ve svých počátcích kde upřednostnila své bojové kvality a tak se i nadále držela v podvědomí diváků coby nejlepší asijská ženská herečka akčních filmů. A tak je k čemu se vracet. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama