Reklama

Reklama

Válečník

  • Česko Musa Válečník (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roku 1375 na území veľkej Čínskej ríše panuje totálny vojnový chaos medzi jednotkami znesvárenej mongolskej dynastie Jüan a čínskej dynastie Ming. Keď zajmú diplomatov zo susedného kórejského kráľovstva Coryo, obvinia ich zo špionáže a vedú do vyhnanstva. Ak chcú deviati kórejskí bojovníci ešte niekedy uvidieť svoj domov, musia vykonať záslužný čin - oslobodiť unesenú čínsku princeznú z dynastie Ming, aby jej cisársky otec im umožnil návrat do vlasti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Disk 

všechny recenze uživatele

Není co vytknout, Musa Válečník je perfektní historický film se vším všudy. Protože ho natočili Korejci, tak není třeba se bát nějaké cenzury, naopak. Spousta usekaných hlav a končetin a proudy krve potěší všechny své příznivce. A Zhang Ziyi je potěchou pro oko. Škoda jen špatného dabingu, protože bylo evidentní, že postavy mluví jak korejsky, tak čínsky. Dabing toto však nerespektuje, všechny postavy mluví česky, a proto je konflikt mezi národy rozmělněn. Raději si sežeňte originální verzi. ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Znamenitě natočeno, jak už jsem poslední dobou na východoasijské filmy zvyklý. Působivé bitevní scény, svižná kamera, daleko krutější a syrovější než třeba Hrdina nebo Klan létajících dýk. Ale opět ten příběh. Zbytečně překombinovaný a na konci pořádně natáhnutý, že už jsem měl sto chutí to utnout a nekazit si dojem z první poloviny filmu. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Válečník nepotěší každého. Ti, co milují precizně odrežírované bojové scény s pořádnou dávkou realistické brutality, si na své přijdou. Jenže ti, kteří k vyprávění potřebují i nosné postavy a děj hustší než nedělní polévku, budou zklamaní. Scénář je totiž natolik ambiciózní, že chce pojmout větší množství osob, než je možné dramaturgicky zvládnout. A jakmile začnou osudy jednotlivých členů družiny kdesi ve středověké Číně léta páně 1375 splývat, divákova pozornost se raději přesune k bojovým sekvencím, které ale třeba mě svou prázdnotou začaly záhy nudit!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmu úplně miluju, nemam k tomu žádný výtky, jelikož je to prostě dokonalý. Samozřejmě bych si moh stěžovat tak jako ostatní na zmatený souboje, ale podle mě se to do filmu prostě hodilo, dávalo to tomu takovej nádech řežby, že se tam prostě bojovníci řežou hlava nehlava a na nějaký pěkný zaběry prostě neni čas, mě to tam dokonale sedělo a Jung Woo-sung v roli hlavního hrdiny s kopím je neuvěřitelně božskej a jeho nemluvný hrdinský činy, kdy pokaždý pokosí minimálně 5-10 mongolů, jsem neuvěřitelně žral, stejnětak sem žral i Ziyi Zhang, která působí přesně tak, jak má a to zvenku arogantně a tvrdě, ale v hloubi vlastně mile,křehce, zranizelně a vystrašeně a krom toho jí to tady moc sluší. Těch 130 minut uteklo jakoby nic a já bych si to pustil klidně znova. [-] Už sem to viděl 3x a prostě tenhle film mě nepřestává dostávat, obzvlášť posledních 30 minut je něco nezapomenutelnýho, úžasný.[-] Tak Director's cut delší ještě o půl hodinky celý tohle veledílo kompletuje a dovysvětluje, některý scény opravdu znatelně chybí v příběhu, aby bylo vše jasný, ale je fakt, že některý jsou tam zase navíc, takže bych asi doporučil tu sestříhanou verzi na první pokus, aby se člověk neunudil, když ho to nechytne, pokud se ale zalíbí, tak jasně ještě rozšířenej DC ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čestne priznávam, možno som už voči ázijskej a všobecne ťamanskej kinematografii otupelý a plný predsudkov, no nemôžem si pomôcť. Keď odhliadnem od slabučkého príbehu - ktorý pozostával len z toho, ako pár chlapíkov oslobodí princeznú a ako s ňou potom idú cez púšť až kým sa dostanú do pevnosti, kde ich začnú obliehať - tak som dostal len zmes smiešne teatrálneho herectva, trápny sentiment, tváre, ktoré mi nič nehovorili, guláš mien, medzi ktorými sa vyznať je výkon hodný zlatej olympijskej medaily... Jediné čo ako-tak bavilo boli samotné súboje, inak nuda až sa mi z toho chcelo plakať. A to historický žáner priam zbožňujem. Skrátka ide o smiešny a teatrálny hrdinský "epos" s takmer nijakým príbehom. Ledva podpriemer. 30/100 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, ve které je otrok probodnut oštěpem, byla natočena s umělým silikonových tělem. Při jeho výobě musel herec vydržet 8 hodin v silikonu, než dosáhl správné konzistence. (dinamit_1)
  • V době svého vzniku byl snímek považován za jeden z vůbec největších filmových počinů tehdejší jihokorejské kinematografie. Rozpočet uvolněný produkční společností k výrobě přesáhl veškeré tehdejší filmové projekty. A s více jak dvěma miliony prodaných lístků, stal se v roce 2001 snímek celkově osmým nejvýdělečnějším jihokorejským snímkem. Filmoví tvůrci se pokusili co nejvěrohodněji napodobit nejenom zaznamenanou historickou událost, která měla neblahý vliv na tehdejší politickou pospolitost mezi čínskou vládnoucí dynastií Ming a korejskou vládnoucí dynastií Goryeo, ale také tehdejší vojenskou výzbroj, válečné zbraně či chování jednotlivců. Ve filmu je zřetelné, že každá národnost, počínaje Korejci, konče Číňany a Mongoly, mluví vlastním dialektem s co nejvěrohodněji napodobovaným přízvukem. (Conspi)
  • Scény, kdy šíp probodne vojáka, se točily pomocí speciálního triku, tzv. infografie. Nejprve byla natočena scéna, ve které vybuchují nálože s umělou krví, a následně se v počítači doanimovaly šípy. (dinamit_1)

Reklama

Reklama