Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Britský humor má svoje kouzlo, byť možná není tak vděčný a podbízivý. Některé scény jsou jednoduše neodolatelné, Cattaneo pojal tu tragikomickou snahu stárnoucích postaviček přijít si na své a přemoci stud neobyčejně laskavě a decentně. Do filmu hladce zapadá i sociálně kritický podtext (ne nepodobný tomu z Billyho Eliotta) a vlastně všechna vážnější témata v něm nabídnutá. Třešničkou na dortu jsou precizní výkony všech zainteresovaných. Neobyčejně příjemný film! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Inteligentní komedie se sociálně kritickými prvky ("Jmenuje se to tu zprostředkovatelna práce. Už jsi viděl, že by tu někomu zprostředkovali práci?"), která zabrala u publika filmového stejně jako její popelkovští protagonisté před publikem dámským. Není to žádná ždímačka na city ani lacinej záchodovej humor, ale velmi lidská záležitost. A když se humor dostaví, stojí za to (snad poprvý jsem si vychutnal Flashdance). ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Do Naha!!! Na prvni pohled ani o nic jineho ve filmu nejde. Skupinka sesti looseru, kteri nemaji praci se rozhodne vydelat penize zdanlive jednoduchym zpusobem, ale jak postupne zjistuji, neni to tak lehke jak se zdalo. K hercum nemam ani jednu namitku, Rober Carlyle, Mark Addy, Tom Wilkinson a dalsi hraji dokonale a clovek jim opravdu veri, ze se kvuli vidine rychle nabytych penez hodlaji skutecne svleknout. Film je take prospikovan tradicne suchym anglickym humorem a clovek mnohdy nevi ma-li se hlavnim hrdinum smat nebo je litovat. Ale netoci se to vsechno jen kolem striptyzu i kdyz je to hlavni dejova linie, ve filmu najdeme trochu hlubsi myslenku, kterou si kazdy musi najit sam. Ale hlavne se jedna o skvelou komedii, jednu z nejlepsich britskych komedii za posledni roky a scena v bance, kdyz zazni hudba je opravdu jedinecna!!! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Točit film na takové téma a nesklouznout do trapnosti je opravdu těžké...doufám, že nevznikne americký remake. Jinak sociální aspekt je ve snímku neuvěřitelně nápadný a nápaditý a díky výrazným hercům (od Toma Wilkinsona přes Roberta Carlylea až k Marku Addymu) a opravdu povedeným vtipům se na to všechno velice dobře dívá! ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jak jen to ti Britové dělají? Jak to, že se jim povede natočit tak prostý příběh způsobem, který vás osloví na mnoha místech a zapůsobí na vás nesrovnatelně víc než jiné "velké a emotivní" filmy? Jak to, že "Do naha!" není komedie v klasickém slova smyslu, ale je to film o skutečném životě? Jak to, že nám jsou tyhle britské filmy tak blízké? Jak to, že dávám pět hvězdiček? Jak to, že...? Nabízí se okamžitě jedna odpověď - "Do naha!" má srdce... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Během závěrečné scény ležel choreograf přímo u pódia, mimo záběr kamer, a vykřikoval na herce povely. (Elisebah)
  • Na rolu Nathana si mladého herca Williama Snape vyhliadol vedúci kástingu priamo v škole, ale aj tak musel prejsť sitom siedmich kôl kástingu a pritom jeho rodičom tvrdili, že film sa možno nedostane ani do kín, lebo má nízky rozpočet. (Raccoon.city)
  • Scéna kdy je Kůň v telefonní budce, se točila třikrát:
    1. verze = u budky stála stará paní a naslouchala rozhovoru
    2. verze = u budky stojí skupinka děvčat a naslouchá rozhovoru. Ale ani jedna se nelíbila a proto byly posluchačky vyškrtnuty. (salamandrr)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama