Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest nezaměstnaných ocelářů sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Jó, ti tanečníci, co se tady svlékali minulý týden do plavek, ti jsou teda za vodou. A proč bychom to nezkusili taky? Ne jen tak ledajaké představení, opravdový striptýz - Do naha! Je fakt, že v partě není nikdo moc hezkej. Někteří z nás jsou trochu při těle, máme chatrné zdraví, jeden se pokusil o sebevraždu a dalšímu manželka otloukla o hlavu sádrového trpaslíka. Vlastně tím už nemůžeme zas tak moc ztratit! (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (298)

kingik 

všechny recenze uživatele

Šest nezaměstnaných dělníků sedí v čekárně na pracáku a přemýšlí, jak vydělat peníze. Tanečníci, co se u nich ve městě minulý týden svlékli do plavek, jsou za vodou. A proč by to nezkusili taky? A tak začnou nacvičovat parádní číslo. A já se celkem v některých sekvencích bavil. Herci v čele s Robertem Carlylem stáli za to, ale stejně mě výsledek nějak výrazně neoslnil. 50% ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Tematikou nie úplne najľahšia, ale v podstate pravdivá komédia zo života. Veľmi sa mi páči, ako sa režisér Peter Cattaneo popasoval s takouto témou a popritom neskĺzol do trápnosti, aj keď mal v niektorých chvíľach už veľmi na mále. Je tu množstvo vtipných momentov, to určite, veď je to predsa len komédia, ale v prvom rade je tento film o ľuďoch... O ľuďoch a o tom, ako si poradia v zložitých životných situáciách, v tomto prípade v nezamestnanosti. A poradili si s tým bravúrne, aspoň z môjho pohľadu filmového nadšenca. Za mňa 9/10. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že Do naha! je hlavne sociálne ladený film, zabalený do komediálneho žánru. Ja mám tento prístup celkom rád, pretože okrem onoho sociálneho apelu sa ešte aj zabavíme a zabavia sa aj menej nároční diváci, ktorí budú tento film vnímať čisto ako cool záležitosť so svojráznymi postavičkami a zopár hláškami. K úspechu okrem kvality prispelo určite aj zopár šťastných náhod, podobne kvalitných nezávislých komédií, po ktorých ani pes neštekol, je dosť. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Film, který nestárne. Příběh vystavěný na vtipných, inteligetních dialozích a scénách – například výběrové řízení na tanečníky nebo přípravy doma u jednoho z hrdinů. Fanoušky Flashdance jistě potěší zařazení ukázky z filmu a narážka na Alexino počínání: "Doufám, že umí líp tančit než svářet. Má tam blbý plyn.“ A dokonalá je souhra při čekání ve frontě na pracovním úřadu, kdy nezaměstnaná parta uslyší známou píseň a bezděčně začnou podupávat do rytmu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ten film není moc originální, pouze netradičním způsobem upravuje tradiční šablonu, přičemž přebírá všechen ten zbytečný patos, to otcovsko-synovské usmiřování, to váhání až do poslední chvíle, ten Happy End. Ale tohle všechno je v podání party britských ztroskotanců moc fajn a vlastně mi to nevadilo zdaleka tolik jako u x podobných filmů. Je tady přiměřené množství milého humoru, přiměřené množství humoru méně milého a navrch dávka skvělých hereckých kreací. Jenom sociální podtext mohl být výraznější a film tím pádem smutnější, ale na druhou stranu – v životě je i tak smutku až dost. 80% Zajímavé komentáře: kleopatra, Jordan ()

Galerie (26)

Zajímavosti (26)

  • Původně měl film reřírovat Danny Boyle, ale nabídku odmítl, protože ho scénář příliš nezaujal. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Reklama

Reklama