Reklama

Reklama

Mistři magie

  • Čína Sei dai ming bu (více)
Trailer

Děj této vizuálně oslnivé fantasy se odehrává v Číně 12. století. Sbor císařských ochránců zákona je na stopě padělatelů, jejichž falešné mince v metropoli způsobily chaos. Při razii v doupěti penězokazů se však městští konstáblové setkávají se zástupci Boží policie, která je tajnou složkou císařské koruny pověřenou úkoly té nejvyšší důležitosti. Její členové ovládají stará bojová umění a zdá se, že se dokonale vyznají i v magii. Žárlivý Liu, velitel městských stráží, do tohoto konkurenčního sboru nasadí svého agenta, aby práci Boží policie sabotoval a tím ji v očích císaře zdiskreditoval. Mladý Leng Lingqi však postupně odhaluje rozsáhlé spiknutí, které má rozvrátit celou říši. Císařovi nepřátelé navíc do svých služeb povolali mocnou armádu nemrtvých přízraků... (North Video)

(více)

Recenze (20)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný historický fantasy film. Má pomerne dobrý príbeh o malej skupine špeciálnych vyšetrovateľov, ktorá práve dostane svojho nového člena a spolu riešia prípad falošných peňazí, ktoré v poslednej dobe zaplavili mesto. Ale čoskoro si uvedomujú, že je to len začiatok a ich úhlavný protivník má omnoho nebezpečnejšie plány. Spracovanie nie je zlé, ale nie som s ním ani úplne spokojný. Hneď na začiatok by som ocenil trochu lepšie zoznámenie s postavami, ktoré mi prišlo nedostatočné, ale inak som mal spočiatku z toho až prekvapivo dobré pocity. No po tej úvodnej dvadsaťminútovke u mňa začala prevládať čiastočná rozporuplnosť, na jednej strane to má skvelú atmosféru, viacero vydarených postáv, keďže prakticky všetky dôležité si ma získali a rovnako plno zaujímavých dejových prvkov, ktoré ponúkali slušný potenciál. Ale zároveň mi práve tie prišli také nedotiahnuté, kvôli čomu to na mňa celé pôsobilo tak nevýrazne, ako by sa tu toho ani moc nedialo, čo ma veľmi mrzí, lebo tých kladných stránok tu je viac než dosť. A nanešťastie sa to vylepší prakticky zase až v záverečnej dvadsaťminútovke, takže výrazná časť filmu mi prišla taká vlažnejšia, čo je rozhodne hlavný zápor filmu. Akcie je tu priemerné množstvo a som s ňou dosť spokojný. Tento wu xia štýl mám celkom rád, no nie všetci tvorcovia s ním vedia ideálne zaobchádať, ale to našťastie nie je tento prípad. Jedine by som ocenil trochu menej tých výrazných fantasy prvkov, ako kúzla a podobne, ale inak je akcia skvelo natočená, po vizuálnej stránke sa mi skutočne veľmi páči, nesklame ani choreografia a celkovo na mňa pôsobí tak okulahodiace, že som si užíval takmer každý pohyb postáv. A najviac sa mi páčia tie, kde vystupujú ženské bojovníčky. Herecké obsadenie je výborné, skupina hlavných postáv sa tentoraz nadmieru vydarila, tradične potešia Anthony Wong a Collin Chou, no viac si ma získala skvelá ženská dvojica Liu Yi-Fei a Jiang Yi-Yan, ale sadli mi aj všetky zvyšné postavy. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre, vydarená vizuálna stránka a výborná atmosféra, v rámci žánru mi to príde ako veľmi výrazný nadpriemer. Škoda, tak rád by som dal lepšie hodnotenie, to obsadenie, akcia, vizuál a atmosféra by si ho určite zasläžili, ale práve ten nevýrazný dej mi to narušuje. No kladné pocity určite prevládajú a rád si to ešte pozriem. 66% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Nepochybuji, že na rozdíl od znalců a příznivců knižní předlohy, tv seriálové adaptace nemohu tak moc kvalifikovaně posoudit, na kolik je to dobré oproti originálu a sérii. Nicméně mně se tento film velmi zalíbil, ačkoliv tempo vypravování je zpočátku příliš zběsilé, zkratkovité a postavy nemají tolik prostoru, tak se Gordon Chan může pochlubit i po loňském úspěšném roce dalším skvělým zásekem do své filmografie, kéž ho forma neopouští! Zvládl totiž nejen vymazlenou kameru, skvělé dynamické souboje, ale zapojil do této lehce nadpřirozené fanatasy detektivky dát tempo, napětí, nádech tajemna ve vyváženém poměru. Připočtěte si vynikající ost (Henry Lai je skutečně momentálně to nejlepší v čínských teritoriích, kam se hrabe Tan Dun, to se nedá srovnat). Máme zde více, než solidní obsazení (které kde mi Liu Yifei do té role přece jen tak úplně nesedí). V letošním roce rozhodně důkaz, že v Hong Kongu se občas zadaří hodně nadprůrměr. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

V první řadě je nutno říct jednu věc: Si Da Ming Bu mě baví. A nevím, jak moc by je musel někdo zprasit, aby mě bavit přestali. Když jde o Four Constables, bývám vždycky shovívavější. Gordon Chan jim sice dal na frak, jen co je pravda, ale sper to čert, on už Wen Rui'anův zdrojový materiál je někdy docela divočina a já jsem pro každou špatnost. Sice bych uvítala o něco old-schoolovější, méně divokou adaptaci bez telekinezí a lykantropních komedií, ale nakonec jsem na tu nadsazenost přistoupila. Jen mě poněkud mrzí ta poměrně nezajímavá akce - a velmi mi nesedí genderový shift v jedné z hlavních úloh (Wu Qing zde představovaná tradičně hezkou a tradičně nudnou Liu Yifei je v předloze a všech dosavadních adaptacích chlap). Collin Chou, Ronald Cheng a Deng Chao si ovšem v rolích zbylých třech vyšetřovatelů rozhodně ostudu neuřízli (zejména Deng potěšil) - a Anthony Wong je prostě Anthony Wong i tehdy, podává-li jeden ze svých méně entusiastických výkonů. Zdaleka nejvíc mě ale bavil Wu Xiubo, který si na ústřední záporné roli zgustnul takovým způsobem, až jsem mu skoro začala fandit...:-) --- Sečteno, podtrženo - je to *hrozná* bejkárna. Ale těším se na sequel. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jste první ženy, které kdy policejní oddělení 6 kdy přijalo........ Akční kriminální snímek, který se jen tak nevidí. Už v úvodu se dá tušit, že vizuálně to bude hezké. Hudba dobrá a kameraman se ze svou kamerou přímo mazlí. Triková stránka je však trochu nepovedená a to "létání" číňanům prostě jen tak neuvěříte. CITÁT - Jsme boží policie........ Ale kdo má rád souboje tělo na tělo, ten si to užije. Já osobně txyhle filmy nemusím, ale tento má něco do sebe. CITÁT - Moment!!!! Je tu další Mistr............ ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

X-Meni na východný spôsob. Čínska produkcia si to vylepšila ( alebo zhoršila - ako pre koho ), svojím spôsobom. Na svoju dĺžku tento snímok ale vôbec nepoľavuje a má to spústu akcie, ktorá nielenže pôsobí dobrým dojmom, ale aj zaujme. Takže, tým sa určite vráti(l) a ja sa vrátim k nemu. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Možná místy trochu nepřehledné, hlavně z počátku, než zjistíte, kdo je kdo, ale ve finále je to fakt super fantasy. Takových je málo a já jsem za tento filmek moc vděčný. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Nechapu proc do toho musi porat michat nejakou historii... Zacinam mit tak trochu pocit ze se tradicni filmova vychodni tvorba trochu sekla v case a vzala zpatecku. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Taká čínska rozprávka s kopou kúzel, lietania, slabých súbojov. Dej začne pri falšovaní peňazí a končí zombie súbojom. Čo k tomu viac. 2 z 5 ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Volně uchopené vyprávění podle klasické knihy... hm... kdybych hodnotil jen samotstatný film, tak relativně souhlasím s ostatními, že je máte jen minimum prostoru k poznání postav a pocit je z filmu je sice dobrý, ale zázrak to není... jenže ty filmy jsou tři a plynule na sebe navazují (tu minutu, kdy končí první, začíná druhý a tak dále). Mám pocit,že se autorům nechělo postavit diváky před pětihodinový příběh. A jako celek jsem si to královsky užil. Některé postavy mají opravdu, sakra velká tajemství, jiné se chovají jak žolíci a ochotně míchají ostatním s kartami. (Navíc tu hraje Anthony Wong - ten laskavý, starý tatík, který se ve volných chvílích chová kombajn). ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

příšerný střih i režie, dosti zmatený děj a spousta nelogických zvratů. tak by se v kostce dal shrnou tento snímek, jenž sice měl možná nějaký potenciál, ale jeho ryze čínské pojetí zůstalo z mojí strany zcela nedoceněno. Jednu hvězdu za triky. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

V neprehľadnom šere mien, zjavov, ľudských tvárí, zákutí krásy, mocnosti boja, čudnej mágie sa odohráva antigravitačný čínskou kutlúrou opradený surreálny príbeh. Ak prežijete, z tohto surrealizmom naplneného boja odídete s poznatkom zákazu sušenia orchideí a že priamo podporujeme hendikepovaných. Nenahraditeľný vizuál a Ernstovo Víťatzsvo surrealizmu v ďalekej, zatiaľ nekomunistickej Číne. (videné 15.03.2014, BDrip) ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Film možná není až tak špatný, ale není pro evropského diváka. Má velké množství postav, které evropan občas jrn těžko rizlišuje, a čínská jména na přehlednosti také příliš nepřidávají. Výsledkem je, že člověk se snaží vybádat, co že se to tam vlastně děje, a nestíhá si užít jiné věci. Navíc film není zábavný ani z hlediska soubojů. Ve filmu je extrémní množství "kouzel", takže většinou někdo po někom magicky hází nejrůznější věci a ten je zbraní odráží. A když už dojde na nějaký "normální" souboj, jená se spíše o pochybné divadelní představení. ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Příliž nezaujalo. To, že je tam zase letový provoz, jako na Ruzyni už ani nerozebírám, oni prostě neumí udělat historický film, kde by fyzika hrála nějakou roli. Tohle je teda fantasy pohádka, takže budiž. Souboje jsou tím pádem total nuda, nějaké efektíky tomu nepomůžou. Dost mě štvalo (zde více než kdy jindy), že spousta postav je jak přes kopírák, zvláště ti knírkatí, fakt sem pořád nevěděl kdo je kdo, páč byli jak jednobuněčná dvojčata někteří, ale to už tak hold bývá s našim vnímáním číňanů:). Celkově lehko zapomenutelný kousek. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

Pěkná fantasy. Ženský jsou všechny nádherný, chlapi charakterní, schopnosti pohádkové, ani mi to nepřipadlo tak dlouhé. Rád se podívám někdy znovu. 79% ()

Aeres 

všechny recenze uživatele

Čínská kinematografie ve stylu art-matrix-deko mě nikdy moc nebrala, takže fakt, že se mi nelíbí pohopkávání ze střechy na střechu s břitkými dialogy, beru spíše jako vlastní chybu. ()

teseth odpad!

všechny recenze uživatele

Šílená patlanina, která nemá nic čím by zaujala. Dialogy jsou tristní, zápletka debilní a nechtějte vidět ty herecký výkony, protože nad tím se vašemu kufru rozhodně neudělá dobře. Celé je to postavené na rádoby souboji dvou výkonných složek, ale po chvilce vás absolutně nezajímá jak to dopadne, snad jen už ať se povraždí a ta nuda skončí. Krom toho kolečkové křeslo byl hodně velký úlet!!! ()

Reklama

Reklama