Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (562)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se nalákat na Goslinga, a pak většinu času čučel na DiCapria juniora. No ale nevadí, na rozdíl od Coopera jsem z nich alespoň neměl pocit, že by jim v zadku překážela borovicová šiška. Přesně nevím, o co se Derek tímhle zpracováním ve finále snažil; jestli o moji pozornost, tak výsledek nic moc teda, ta byla v háji. A docela dlouho, na 140 minut je tu málo Evy Mendes. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který mám v lásce asi tak jako když mám jít v půlce pařby dom chrápat. Zvládnu to bez problémů, ale podle situace jsem více či méně nasranej. Tady se jedná o metr dlouhý, na rádoby nevhodným místě vysraný a navrch rozšmatlaný hovno, který ale vůbec nesmrdí. Abych to přeložil - strašně natažený drama, kterého cílem je jistě vyvolat nějaké pocity, jenže divák neví vlastně jaké, takže se jedná v podstatě o zbytečnou záležitost. Nebavilo mě to, nevěřil jsem tomu, nehnulo to se mnou, je zázrak, že jsem se na to dodíval. Nedávno jsem viděl jedno silné drama o pomstě, které byť také nebylo mojí krevní, tak ho rád doporučím místo této nicky. Kdybych mě nebylo líto herců, tak tomu dám snad jen jednu. 45% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Náladovo v duchu Eastwoodovej Mystic River, mixnutej Affleckovým The Town. Ale pomalšie, rozľahlejšie, pozornejšie k postavám a myšlienkovo vrstevnatejšie. Silný film o ľuďoch, činoch a následkoch, zodpovednosti, vine a odpustení. Divákove zaangažovanie do príbehu sa prehlbuje každou pribúdajúcou desaťminútovkou. Hudobné nekonvenčné, až hypnotické - tiché chorály, podfarbujúce poslednú štvrtinu filmu, mu v kontexte s vrcholiacou vzťahovou kolíziou dodávajú osudovú hĺbku, akú Terrence Malick v jeho posledných filmoch chorálmi iba predstiera. Tešil som sa na Goslinga, ale Cooper ho zatienil. Podáva tu zatiaľ svoj najlepší, veľmi komorný výkon. Prekvapuje ma, že producent Sidney Kimmel viacej nezaloboval u Akadémie, pretože toto je nezávislý americký film leoneovských rozmerov. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už po stý krát sa mi potvrdilo, že o niektorých filmoch je najlepšie vopred vôbec nič nevedieť. Myslím tým absolútne nič. Iba si pozrieť hodnotenie a žáner. Pretože až potom môže byť človek mierne šokovaný dejovými zvratmi a celkovou stavbou scenára, ktorý je celkom originálny a zaujímavo si zahráva s tým, kto je vlastne hlavná postava príbehu. V tomto prípade je to zložitejšie, pretože sa vlastne nejedná o jeden príbeh, ale viacero a nie sú rozprávané na preskáčku, ako sme si už stihli za posledných 15 rokov zvyknúť. Potom mi ani nevadilo, že režisér si nie je stopercentne istý, čo chce presne povedať, ako má jeho film vyznieť a že po 140tich minútach by mal byť divák o niečo viac emocionálne zasiahnutý celou touto scenáristickou konštrukciou plnou dôležitých postáv so známymi ksichtami. Čudujem sa, že taký Ray Liotta, z ktorého tu ide hrôza až na strechu, nebol ešte naverbovaný do pokračovaní Expendables. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch amerických osudových filmů s velkými hollywoodskými herci, které se už moc netočí. Když už jo, tak je to jeden, dva filmy do roka a víc ani ťuk. Asi na ty příběhy vyprávějící život někoho v rozmezí desetiletí a déle už nejsou scénáristi. Přeci jen vymyslet takový rodinný příběh plný tragických událostí by dneska kde kdo už nemusel ustát. Mně se ale Za borovicovým hájem líbilo. Jen je škoda, že se tu vlastně lomí dva různé příběhy. V jednom exceluje Ryan Gosling a když si ho už oblíbíte, najednou na scéně máte Dane DeHaana, který si okamžitě uzurpuje plátno pro sebe. Trochu nevyrovnané, scénáristicky to může někoho nasrat, ale při zamyšlení nad kontextem celého filmu hodně zajímavý kousek. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Producent řekl řežisérovi a autorovi scénáře Dereku Cianfrancovi, že pokud dokáže zkrátit scénář ze 168 stránek na 120, dostane na film 10 milionů amerických dolarů. Cianfrance však pouze zmenšil velikost písma a okraje, což se mu vymstilo ve střižně, kdy musel pracovat na téměř čtyřhodinovém prvotním sestřihu. (Brousitch)
  • Ben Mendelsohn improvizoval, když řekl větu: "Jestli budeš řídit jako blesk, narazíš jako hrom," která nebyla ve scénáři. (Dalfor)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama