Reklama

Reklama

Mýtický motocyklový kaskadér Luke (Ryan Gosling) se rozhodne opustit svět karnevalu a hry se smrtí. Dozvěděl se totiž, že jeho bývalá milenka Romina (Eva Mendes) nedávno porodila syna. Chce je oba najít a postarat se o rodinu. Aby je finančně zajistil, spáchá na svém motocyklu řadu bankovních loupeží. Jeho dokonalé zločiny ale přilákají zájem ambiciózního detektiva policie Avery Crosse (Bradley Cooper) a zkorumpovaného šéfa místního policejního oddělení Delucu (Ray Liotta). Začíná nemilosrdný boj, ve kterém neexistují žádná pravidla. Drama přesahuje i po patnácti letech do života dvou středoškoláků, kteří zápasí s dědictvím, jehož se jim dostalo. Jediným útočištěm se pro ně stalo místo za borovicovým hájem. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (24)

Trailer

Recenze (562)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První polovina s Ryanem Goslingem výborná, druhá s Bradley Cooperem slabší. Hodně zajímavý příběh a diváka dokáže zaujmout. Bohužel děj od druhé poloviny začal kolísat a přišlo několik nudných pasáží. Čekal jsem víc, ale abych byl nějak zklamán, to říct nemohu. Place Beyond the Pines je stravitelné krimi/drama, které se snést dá .. 6/10 = 62% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Nejdříve to vypadalo, že autoři použili málo vídaný koncept ,,v půli filmu nečekaně vyměníme hlavního hrdinu", který jsem naposledy zaznamenal u Davida Lynche blahé paměti, když uprostřed Ztracené dálnice z neprodyšně uzamčené vězeňské cely nechá nějakým iracionálním eskamotérským trikem zmizet jednoho hrdinu a místo něho se bez bližšího vysvětlení zjeví druhý, pak ale Derek Cianfrance nechá hrdiny prostřídat znovu a vznikne klasický postmoderní vztahový propletenec, kde nakonec vše souvisí se vším. Ryan Gosling byl opravdu uhrančivý a osobně jsem litoval, že jeho hrdina nedostal prostor na celé ploše filmu. I když... ten příběh, s nejstarší možnou motivací - pomstou, ozvláštněný tím, že jde o pomstu transgenerační, mu vlastně prostor sekundárně dává...respektive jeho genům. :-) Po formální stránce jsou všechny tři dějové plochy oddělené střihovým přechodem asocizujícím vodu a vodní plochu, jež vytváří jakýsi magický halucinogenní dojem, zaujme také několikeré použití postupů převzatých z počítačových her, konkrétně ono již dříve zmíněné procházení filmem v rolích jednotlivých hrdinů coby obdoba RPG her, nebo scén, v nichž kamera sleduje hlavního hrdinu formou snímání 3rd Person Games, tedy dlouhá kamerová jízda, při níž kamera snímá zátylek a část zad hlavního hrdiny. Škoda jen té předvídatelnosti, scénář mohl být trochu rafinovanější... ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Po tomhle jsem se konečně rozhodl, že okamžitě naběhnu do nejbližšího Šopinpárku a pořídím si to Nudítko. Pro ty z vás, co o něm ještě neslyšeli, se jedná o třicet centimetrů dlouhý, válcovitý předmět želatinové konsistence, vybavený na obou koncích žiletkovými omezovači tak, aby si ho ti, co by se při jeho používání dostatečně nenudili dle přiloženého návodu, nemohli zasouvat do různých tělesných otvorů. A tak jediné, co se s ním dá dělat, je jen tak mávat v luftě a sledovat, jak se nudně ohýbá, což jednoho po chvíli dokonale otráví. Za padesát tři kaček dostanete tedy něco, čím se během pár minut perfektně znudíte a nemusíte přes dvě hodiny čumět na tohle unylé, utahané, rádoby existenciální fňukdrama, které by v okamžiku uspalo i profesionálního insomnika. Úvod s mým milovaným panem Goslingem, vytapetovaným dle nejnovější valdické módy se ještě dá, pokud jste sběhlí v rychlém používání tlačítka FFW, jakž takž přežít, ale poté, co se na scéně objeví Bredly, prudce litujete, že ten průstřel kolena rozchodil a neskončilo to po čtyřiceti minutách. Mít už včera u sebe to Nudítko, ostré konce, neostré konce, narval bych si ho zoufale někam, kde by to hodně bolelo! ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Gosling "deanovatěl", Cooper zase pěkně civilně a i vedlejší role jsou většinou zahrány lahůdkově. Jenže jejich postavy jsou do jednoho nesympatické a přišlo mi, že se chovají hlavně podle toho, aby jim ta velká tragédie s osudovým závěrem vyšla co nejčistěji. Pomalé tempo by mi výjimečně nevadilo, protože i hudba byla super, ale ten příběh a postavy jsou jedno velké MEH. (5/10) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Ohromně zrežírovaný (ta honička!) velký, osudový p-ř-í-b-ě-h. Skvělá osobitá hudba, hutná atmosféra a výborní herci v čele s Goslingem a Cooperem. Mám s tím jen dva problémy - pocitově je ten film ještě delší, než je jeho reálných 140 minut, a poslední dějství je oproti takřka perfektním dvěma předchozím o dost předvídatelnější a budí dojem účelové vykonstruovanosti. Největší ostudou ovšem je, že takhle kvalitní a rozhodně netuctové dílo u nás nešlo v kinech... 80 % ()

Galerie (91)

Zajímavosti (18)

  • Všechny banky, které jsou v tomto filmu vykradeny, jsou skutečné. (Steel32)
  • Luke (Ryan Gosling) má v jedné scéně na sobe tričko kapely Metallica z alba "Ride the Lightning". Robin (Ben Mendelsohn) poté pronese větu: "If you ride like lightning, you're gonna crash like thunder". (Punisher)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama