Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Missy (Amanda Seyfried) a Alejandro (Ben Barnes) jsou mladí, krásní a chtějí se vzít. Na tom by nebylo nic tak divného, jen kdyby se do věci nevložila Alejandrova přísně katolická biologická matka, která se nečekaně rozhodla letět přes půl světa, aby se chystané svatby zúčastnila. A právě její bigotní přístup k víře se neslučuje se skutečností, že manželé Griffinovi, kteří Alejandra vychovali jako vlastního, jsou rozvedeni. Exmanželé Don (Robert De Niro) a Ellie (Diane Keaton) Griffinovi se tedy pustí do ne zrovna šťastné taškařice a rozhodnou se, že před Alejandrovo biologickou matkou zahrají po dobu svatby spokojený manželský páreček. Což je možná zábavné pro jejich děti Lylu (Katherine Heigl) a Jareda (Topher Grace), ale už méně pro Donovu dlouholetou partnerku Bebe (Susan Sarandon). K tomu si přidejte oddávajícího kněze otce Moinighana v podání Robina Williamse a musí vám být jasné, že je všechny čeká opravdu perný víkend! (Bontonfilm)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (200)

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Otravná komedia postavená na pořád dokola omílajících se nešvarech, náhodách a tak. Hlavní herecká sestava, ať se zdá hodně nabroušená neuhrává nic, protože jeden není užitečný pro druhého a v celém dění filmu panuje tak nepříjemná atmosféra, až hanba. Big wedding neřekne takřka nic, vlastně ani nic říci nechce a je od hlavy až k patě prázdná. - 2/10 - ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý autorský film, který mi je sympatický tím, jak je herecky dvougenerační. Sledovat onu souhru ostřílených hereckých bardů s jejich o generaci mladšími kolegy bylo vážně docela fajn - za zmínku určitě stojí vynikající Robert De Niro, okouzlující Susan Sarandon a především naprosto fantastická Katherine Heigl, na níž jsem mohl nechat oči. Užasl jsem, jak skvělá herečka se stala z toho 16 letého písklete, které si svůj herecký debut odbylo v r. 1994 v průměrné komedii MŮJ TÁTA HRDINA, v níž se objevilo po boku svého filmového otce Gérarda Depardieu. Při sledování VELKÉ SVATBY jsem si říkal, že by to klidně mohl být i můj oblíbený film. Vadilo mi však, že film v několika momentech sklouzne do protivně obscénní polohy, která nepříjemně kontrastuje s jinak relativně kultivovaným zbytkem. Jako by scénář neobratně balancoval někde mezi chytrou konverzační komedií a vulgární slátaninou plnou postav řešících problémy, na nimiž jen nevěřícně kroutíte hlavou. Pokud bych měl tento snímek porovnat s nějakou tematicky podobnou podívanou z poslední doby, dere se mi na mysl islandská hořká komedie SVATBA ZA BÍLÉ NOCI z r. 2008, která po mém soudu strčí VELKOU SVATBU hravě do kapsy. Zatímco Zackham rozpačitě lavíruje mezi vážnou a komickou polohou, neváhaje přitom sáhnout k řadě odpudivých stereotypů à la nadržená latina, jeho islandský protějšek si nekompromisně razí cestu přímo do srdce svého diváka a osobně jsem byl v jeho záběru hodně naměkko. Vzato kolem a kolem, viděl bych své hodnocení někde mezi 3 a 4 hvězdami, s tím, že nepochybuji, že si tento film své diváky určitě najde. ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Zaujala mě přítomnost tolika známých herců a přestože, sakra, vím, že obzvláště Robert de Niro a Diane Keaton - tito herci velkých rolí - na stará kolena vlezou do kdejaké sračky, zase znovu mě to překvapilo. No těsně před koncem jsem usnula, tak nevím jak to dopadlo. Ale tyto typy filmů stejně většinou nedopadnou, ale prostě skončí, tak co, ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zbytečný komediální kýč kupící klišé na klišé. Prostě svatba, kde najednou praskne spousta věcí najednou. Asi až moc velká spousta. Vtipu film příliš nepobral, z hlášek si nepamatuji jedinou. Nejspíš proto, že tam nic takového nebylo. Celé to drží nad hlavou silná herecká sestava, v níž se obejvují jak veterání v čele s Robertem de Nirem, tak nastupující generace s Amandou Seyfried či Topherem Gracem. Částečně potěšila i Katherine Heigl ve vážnější rovině, která jí docela sedla a podle mě by se už mohla oprostit od výlučně komediálního zařazení. 30% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch amerických komedií pro široké publikum, plná kýčů, kterou si pustíte, protože to předem očekáváte a nevadí vám, protože nemusíte moc myslet. A když k tomu přidáte slušný herecký arzenál jako je Robert De Niro, Susan Sarandon, Diane Keaton, Robin Williams nebo Katherine Heigl, plus eRkový punc, kolikrát se i zasmějete a zážitek není vůbec špatněj. # [viděno: monitor, 5.1, no sub] # příběh 5 | hudba 6 | humor 3 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Původní název filmu byl "Gently Down the Stream". (squella)
  • Svatba se koná v Connecticutu, kde vyrůstali Katherine Heigl a Topher Grace, kteří ve filmu ztvárnili sourozence. (jenik71)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno