Reklama

Reklama

Charlie musí zemřít

  • USA The Necessary Death of Charlie Countryman (více)
Trailer

Charlie Countryman žije v Chicagu. Zemřela mu matka a on se s její smrtí těžce vyrovnává. Ve snu se mu zjeví její duch.. Ptá se ho, jak má naložit se svým životem. Matčin duch mu řekne, aby se rozjel do Bukurešti, protože tak to bude správné. Charlie okamžitě nasedne do letadla a letí přes Atlantik. V letadle se seznámí s Victorem, starším mužem, který se vrací domů do Bukurešti a veze směšný klobouk jako dárek pro svou dceru. Cestou znenadání opustí tento svět a jeho duch Charlieho prosí, aby dárek odevzdal. Charlie mu to slíbí. Když se setká s Victorovou dcerou Gabi, krásnou hudebnicí, na první pohled se do ní zamiluje. Gabi má ale bývalého manžela, násilného gangstera Nigela, který si na ni dělá ještě stále nárok. Charlie ji hodlá ochránit, a tak vstoupí do halucinačního rumunského podsvětí, plného násilí a co je nejpodivnější - lásky. (TV JOJ)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (78)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Hodnotím čtyřmi hvězdami (70 procent) blbinu, která od začátku nedává moc smysl, nad níž jsem musel několikrát nevěřícně pozvednout obočí, kde se chování postav mění jako aprílové počasí, v níž je jasné snad jen to, že Charlie je ten dobrej a Nigel darebák. Sálá z toho ale láska, což tomu dodalo bezvadnou atmosféru, kterou jenom podtrhnul výběr muziky. Věřím, že Charlie musí...figuruje na vysokých příčkách žebříčku rozporuplných filmů, protože o jeho kvalitách rozhodují zejména emoce. Někomu se může úžasně líbit, někdo z něj může být totálně otrávenej. Já osobně nejsem vyhraněnej, ale být o něco mladší, pěju na to tady možná ódy. Generační film- takhle to vnímám. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Charlieho výlet do Bukurešte nás priviedol k niektorým veľmi hlbokým zisteniam ako napr. že Amíkom sa nemýli iba Slovensko za Slovinsko ale aj Budapesť za Bukuresť, ďalej, že Rumuni žijú očividne v predstave, že sú pri bežaní rýchlejší ako idúce auto, alebo že starý martinský plot pokreslený detskými kresbami, ktorý stál pred Turčianskou knižnicou nebol bezcitne zlikvidovaný, ale iba presunutý "o dům dál". Taktiež mi prišlo vtipné, že Gabi celý čas sedela ako chlap, ale to pravdepodobne patrilo k tomu jej emo-drsniackemu imidžu. A keď náhodou niekto niekedy spomenie tento film, isto sa mi pred očami vybaví Mads Mikkelsen v jazvečíkovej košeli :D ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Pokus o velký emocionální zážitek a zobrazení hloubky lásky. No heci pestře obsazení. Kde Mads Mikkelsen tu hraje opravdu počertech "Cool" drsňáka. Til Schwiger bohužel nemá tolik prostoru, ale když je na scéně, tak se z ničím nemazli. Mohlo by tihle dva fungovat lépe, kdyby byl film více ponurý a zabýval se spíše podsvětím než láskou. To mě přivádí k Shia LaBeoufovi, který ve scénách, kdy běží jako o život (no někdy o ten život vážně běží) poukazuje na svůj krásný pocit z naplňujících se pocitů lásky. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Když člověk přistoupí na to, že se to odehrává v jakémsi podivném alternativním světě (rozhodně ne na Zemi), není to zas tak špatné. Prostě běžná bezmyšlenkovitá oddechovka na vyplnění znuděného večera. Vtipy s pletením Bukurešti a Budapešti trapné, tomu se můžou smát opravdu jenom američani. Akorát je tady jeden velký otazník - jak se to sakra dostalo do soutěže v Berlíně? ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Bond by očividne chcel byť Boyle, ale na to aby sa k nemu aspoň priblížil by sa nemohol brať tak smrteľne vážne a ovládať aspoň základy remesla. Samoúčelné, blbé a veľmi málo zábavné. Fakt otrasný a neznesiteľný patvar a ďalšie utvrdenie v tom, že dômyselne zapracovať (video)klipovú estetiku do svojho diela nedokáže len tak hocikto. Hviezda za Mikkelsena, Schweigera a Bukurešť... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v Bukurešti (Rumunsko). (Arsenal83)
  • Na krátkou chvíli, kdy se obsazený Shia LaBeouf vzdal své role, měl hlavní postavu ztvárnit Zac Efron. Po Shiově návratě o účast však opět přišel. (TammiLargo)
  • Evan Rachel Wood (Gabi Ibanescu) verejne zaútočila na MPAA (The Motion Picture Association of America) na Twitteri za to, že prinútila režiséra Fredrika Bonda odstrániť scénu z tohto filmu, kde jej postava dostáva orálny sex, aby film bol povolený aj pre mladšie publikum. Pomenovala to ako ďalší hanebný príklad cenzúry ženskej sexuality zo strany MPAA, zatiaľ čo organizácia v tomto filme povolila mnoho aktov grafického násilia bez toho, aby vyžadovala úpravy. (Arsenal83)

Reklama

Reklama