Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (159)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dva sebestřední rodiče se tahají o opatrovnictví holčičky, aniž by byl kdokoliv z nich schopen jí poskytnout to, co by opravdu potřebovala. Vytrhnout zmatenou dívku z přestřelek mezi otcem a matkou se tak paradoxně daří jen oboum novým partnerům znesvářených rodičů, kteří dítěti alespoň občas nahrazují opravdovou rodinu. Tady není co vytknout. Bylo to tak opravdové, až z toho místy mrazilo a tak dobře zahrané, že představitelce Maisie budete mačkat palce stejně, jako našim v dnešním čtvrtfinále s Finama a Julianne Moore nenávidět víc než Arťuchina. Zase po čase 100%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ošklivý rozchod, sobecký otec, nespolehlivá matka, soudní tahanice, hádky a malá Maisie uprostřed téhle bouře. Smutný příběh opomíjené malé holčičky; děti jsou možná naivní, ale když jim není věnována dostatečná péče a láska, tak to vycítí. Dramata, která se věnují více příběhu než jen vizuálu, mám prostě nejraději a tohle je zase jednou jedno z nich. Julianne Moore v roli matky-rockerky nezklamala, přestože ji divák prostě musel nesnášet. A Skarsgard se mi konečně někde líbil. Jen škoda nedotaženého konce. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Mám dvě stejně staré dcery. Tvrdím, že na dětech je velmi poznat, jak to vypadá u nich doma. Z tohoto pohledu je What Maisie Knew perfektní snímek. Důsledně sledující život z pohledu Maisie. Útržky rozhovorů, pohled oknem, otevřenými dveřmi. Stres, který se odráží na malé tváři. Maisie se v podstatě nemá zle, mohla by na tom být mnohem hůř. Ona sama by se asi za nešťastnou neoznačila - jednak dítě o takovýchto věcech nepřemýšlí, jednak má rádo své rodiče, ať dělají cokoli, jednak těžko porovnávat, když nikdy nezažilo nic lepšího. Postavy jejích rodičů by zasloužily samostatný rozbor. Nejsou zlí lidé. Matku bych označil za nedospělou - stále se chová jako puberťák (podobného člověka znám). Otec působí rozuměji, stejně jako matka však jde primárně za svojí prací. Pozitivní je, že nepřekročí linii, kdy by své dceři vědomě ublížili. Realistický film. ■ Poznámky: Ve scéně v nahrávacím studiu jsou na stole sluchátka Bowers & Wilkins P5 (mám identické). Hra, která je hrána na konci filmu, jsou Monopoly. Starší dcera mě v ní zrovna včera vymlátila :). ■ Upozornění: Výše uvedený obsah filmu od distributora obsahuje nepřesnosti a chyby (pravděpodobně psáno někým, kdo film neviděl). ■ U Onaty Aprile není na ČSFD (ani iMDB) uveden věk (vlastně žádný životopis - což u člověka jejího věku považuji za správné), našel jsem ale článek, že jí v čase natáčení bylo šest let. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Jak těžko se mi píše komentář k filmu, který ode mě po dlouhé době dostal plnou palbu, když vím, že to bude jen sloupek plný superlativů, jelikož já na tomhle filmu nedokázala najít sebemenší zádrhel. Naopak, perfektně zvolení herci tu rozehravají (a bez vyjímky opět perfektně) parádní zamyšlení hodné drama o tom, jak málo stačí, aby se do sebe zahledění rodiče připravili o lásku malé dcerky a jiní lidé k té lásce jen pouhou upřímností a dobrotou přišli. Úžasné prostředí, herecké výkony, hudba, prostě všechno zapadlo jako dílky puzzle do příjemně koukatelného celku, který vzbuzuje velké emoce i v malých detailech. A je to přesně ten typ filmu, u něhož cítíte, že stačilo málo a scénář mohl být zmrven do dalšího klišé alá Safe Haven. Naštěstí se tak nestalo. Pátá hvězda je za úžasnou Onatu Aprile (kam se hrabe Dakota), která skoro nesleze z obrazovky a díky níž ani já nestačila cuknout pohledem kamkoli jinam. A moje oblíbená písnička z Tanner Hall, která zazní v českém traileru, je už jen příjemnou třešničkou na tomhle domácím čokoládovém dortu. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh o jedné (ne)standardní rodince.. Lehce připomíná moderní zpracování klasiky "Kramerová versus Kramer" z pohledu malé holčičky.. Rodiče upřednostňují své spory, sobecké zájmy a povrchní vztahy před blahem jejich dcery.. Hlavní dětská herečka mi bohužel trošku nesedla, asi bych v její roli mnohem raději viděla Dakotu Fanning v její nejslavnější éře.. Julianne Moore neměla na můj vkus moc prostoru, ale o to víc mě bavila dvojka Alexander Skarsgård a Joanna Vanderham ;-) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na autentických miestach v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)
  • Julianne Moore v interview uvedla, že pro roli Susanny jí byly inspirací Courtney Love a Patti Smith, které jsou rovněž jak matky, tak rockové hvězdy. (Stanislaus)

Reklama

Reklama