Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (159)

zette 

všechny recenze uživatele

Z pohledu Maisie se jedna o hodne beznadejnou situaci, kdy rodice se o ni sice "hezky" hadaji, ale oba ji daji na druhou kolej. Moc se mi nechce verit, ze by ji nezajistili poradnou chuvu. Jak to dopadne je zrejme jiz po tretine filmu, presto si myslim, ze se jedna o vyborne zahrane drama plne emoci, ktere vede k zamysleni. Mala Onata Aprile zahrala roli Maisie vytecne, z dospelych hercu bych vyzdvihnul Skarsgarda. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Průměrná romanťárna schovávající se za drama o holčičce v rodinném víru žabomyších válek. Jenže namísto toho, aby tam aspoň někdo byl pořádně v prdeli a Maisie v pubertě trpěla stereotypními komplexy z dětství, jsou všichni hrozně krásní, vlastně všichni rozumní a samozřejmě nakonec všichni štastní. Och. 6/10 ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Absolute misscast. J.Moore, S.Coogan, A.Skarsgard a J.Vanderham k sebe vôbec neladia, "nevlastní" rodičia sú akoby z iného filmu, z úplne iného sveta. Vymyslené, filmové, umelé postavy. Malá Maise (skvelá Onata Aprile) ťahá celý príbeh. A Lucy Schwartz s jej Feeling of being. Inak vskutku nevyužitý potenciál. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Drama z pohledu mladé dívenky, kterou si mezi sebou přehazují neschopní rodiče a následně i jejich partneři. Takhle asi vypadá bouřlivý rozchod z pohledu malého dítěte. Jde tu ale především o vztahy mezi dospělými a Maisie je použita spíše pouze jako takové pojítko mezi jednotlivými osobami, které spolu pojí různá náklonnost, která je ovšem v průběhu filmu hodně proměnlivá. Herecky zajímavé, příběhově docela také. Šlo asi vytěžit malinko více, ale What Maisie Knew hodnotím jako nadprůměrné drama o lidských vztazích. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Škoda. Chvílema mi to přišlo na čtyři, občas i na pět, ale toho sentimentu a hraní na city je tam přece jen o dost víc, než bylo nutné (a než by bylo efektivnější). Kladem jsou výkony většiny herců v hlavních rolích, hlavně Maisie (Onata Aprile), co mě naopak děsivě mučilo byl falešně znějící britský přízvuk Margo v podání Joanny Vanderham (což nechápu, když JE původem britka), a některá přílišná našroubování a zjednodušování ve scénáři. Oficiální text distributora je taky pěkná demence, hůř ten film snad ani popsat nemohl. Ve své podstatě proti tomu filmu nic nemám, ale nesnáším ten laciný patos, ten to prostě hned celé shodí, ačkoliv původní myšlenka byla záslužná a zpracování slušné. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na autentických miestach v americkom meste New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama