Reklama

Reklama

"Mrtví nemluví... Proč, to nevím."  Mladý kuchař Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidět mrtvé. Možná je to dar, možná je to prokletí. Odd si nikdy nebyl jistý. Každé němé duši, která ho vyhledá, se ale snaží pomoci. Některá touží po spravedlnosti a prostřednictvím Odda pomůže vyřešit zločin, další jinému zločinu zabrání. Když se v Oddově restauraci objeví tajemný muž, mladík začne cítit blížící se katastrofu. Jediný, o to zlověstnější důkaz, který má, je lístek vytržený z kalendáře s datem 15. srpna. Dnes je 14. srpna. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (218)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Odd má schopnosti vidět duchy a předpovídat tragédie, ale jinak je to úplně normální frajer, kterej vede normální život a má holku. Po několika drobnějších případech se objeví velká věc, kterou musí vyřešit a zabránit tragédii. odlehčenej myst-thriller s komediálními i hororovými prvky, kterej má slušný tempo, nepříliš okoukaný tváře doplněný Willemem Dafoe a konec, kterej mě tentokrát fakt nakrknul. Yelchina jsem v jeho telecích letech neměl moc rád, ale začíná to vypadat, že stárne do docela slušnýho herce. 80% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný a značně nevyrovnaný film balancující mezi komedií a fantastikou. V jistých chvílích jsem měl pocit, že se dívám na nějakou odnož Constantine, což zajisté způsobily ty průhledné příšerky z pekla. Na komedii málo vtipné, na horror málo strašidelné. Občas se snímek pěkně rozjel, ale příliš brzy zabrzdil. Jakoby tvůrci nevěděli, pro jakou cílovou skupinu točí. Když je zřejmé, že na město se řítí katastrofa, co za sebou nechá spousty mrtvých, získá film konečně napětí. Jedna hvězda navíc za konec. Na jedno podívání dobré, asi tak.... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I see dead people, but then, by God, I do something about it.." To říká Odd Thomas, jen o něco méně ufňukané médium než byl kdysi ten malý pacient nechápavého Willise. Časté monology nezapřou novelový původ, design množících se bodachů a koneckonců i štěk jednorukého Imhotepa zase samotného autora. Ten si bohužel nedokázal napsat scénář, který by to udržel v nějaké konzistentní linii a zároveň nepřiškrcoval možný potenciál. Závěrečný náznak toho, že Grissomova parta nebude mít v brzké době do čeho píchnout, je tak jen zbožným přáním.. Na tři hvězdy to nakonec vytáhne Anton Yelchin, který jen potvrzuje, jakým byl talentovaným hercem. Škoda, že neměl vizi o nezabrzděném SUV, mohli bychom teď o něm mluvit v přítomném čase.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Stylová, vtipná, trochu sentimentální a dost akční oddychovka trochu připomínající seriálový Supernatural. Parádní a funkční ústřední duo v žánrově krásně rozmanitém filmu. Je to svižné, místy naivní, ale až do konce velmi zábavné. Jedinou slabinu vidím v místy mizerných efektech, které film trošku degradují do pozice laciného béčka. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sommers odpískal svoji blockbusterovou kariéru dětinským shitem G.I.Joe a i bez velkých prachů ukázal, jak asi vypadá jeho vedení herců bez megalomanské výpravy a velkolepých efektů.Odd Thomas začíná skvěle, nápaditá zápletka chytne a Anton Yelchin je sympaťák.Bohužel Sommers najednou v půlce filmu přestane vyprávět a začne šíleně nudit až sklouzne k místy čirému zoufalství, jakoby si řekl kurva došli mi peníze, tak jen stůjte před kamerou a něco si řikejte.Přes skvělý úvod to začne strašně nudit a konec v nákupním centru mě vážně nasral.Ale úplný konec potěšil a byl dost nečekaný a jedině za překvapivý závěr jsem ochoten vykouzlit 3*, leč hodně slabou.Škoda, snad mu zase někdo někdy svěří velký prachy a natočí 4tou Můmii, protože trojka od Cohena byla děsná sračka a O´Connel by si zasloužil rozlučku se vší parádou.50%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebehlo v Santa Fe, v Novom Mexiku. (beso74)

Reklama

Reklama