Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Britský břitký sitcom Life‘s Too Short, jejímž hlavním hrdinou je Warwick Davis, zobrazuje hrdinův "normální" život . Warwick provozuje agenturu pro hledání práce pro lidi malého vzrůstu, jako je on sám, a nejen proto si valnou část práce přenechá. Sekundují mu Ricky Gervais a Stephen Merchant, kteří seriál zároveň režírovali. (JackieBliz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak si odmyslím zbytočný špeciál, tak ide o mimoriadne úsmevnú show. Kto pozná Rickyho Gervaisa, ten to videl a vie rozpoznať typický humor, ktorý aj skrze ústa Warwicka Davisa nosí jeho rukopis, akoby to hovoril sám Ricky, len jeho ústami a gestikuláciou. Na druhej strane, kto do toho ešte nespadol, je na čase. Plno nekorektného humoru a prilákali sa aj herecké hviezdy. U Warwicka Davisa treba uznať, že má tú správnu krv a nebojí sa robí si posmech zo samého seba a úlohu narcistického trpaslíka zahral neporovnateľným spôsobom. Tu sa ukazuje, kto to v sebe má a kto to nemá - taký najznámejší trpasel z GoT Peter Dinklage sa sťažuje, že Snehulienka a sedem trpaslíkov je nehanebným dielom, ktoré treba zakázať 😅 Ako povedal: "Snažíte sa byť progresívni v jednom smere, ale potom stále robíte ten spiatočnícky príbeh o siedmich trpaslíkoch, ktorí spolu žijú v jaskyni." Fňuk veru. Zrušme aj ježibaby, aby sa Kolíková neurazila. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Senza kontrast trpasličího pokolení, hromadně utlačovanýho pro jeho výšku, a trpaslíka-jedince se sebevědomim sahajícim pro jistotu dál než na půdu. A ještě víc senza byl odkládanej dovětek s Val Kilmerem aka regular sized Warwickem. Highlight celýho seriálu pro mě představuje cameo Liama Neesona; to bylo absolutně odzbrojující. Chlámal jsem se u toho, až mi blbě bylo. Nakonec jediná moje větší výtka k Life's Too Short by byla asi taková, že je... too short. ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Life's Too Short má jeden velký problém, a to cílové publikum. Fanoušci práce Gervais-Merchant dostanou stejný koncept fiktivního dokumentu jako nabídl Kancl, stejné využití hollywoodských hvězd, které "hrají sami sebe" jako v Extras a stejný typ humoru - tzn. vršení trapných situací v čele s paní Důstojností. Občas se objeví nějaký nechutný joke nebo kontroverzní pointa (vozíčkář), ale vcelku jde o jakýsi výcuc z předešlé tvorby tohoto dua. Na druhou stranu diváku neznalého předchozích prací Gervaise s Merchantem unikne spousta souvislostí a narážek = mezi nejlepší scény řadím vždy ty, kde se Warwick setká s autorskou dvojicí. A propos Warwick - chápu záměr obsadit zrovna jeho (plyne z toho spousta fyzického humoru), ale jeho styl prezentace, kdy odříkává Gervaisovy repliky, mi příliš nesedl. Vedlejší karikaturní postavičky jako blbá sekretářka a neschopný účetní jsou fajn, pořád je to solidní sranda, ale už to není...už to není ONO. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Výborný ironický jakoby-dokument, kde Warwick dokazuje, že se umí smát sám sobě. Nakouknutí do světa trpaslíků se vším všudy. Dosud jsem o těchto lidech moc nepřemýšlela a proto je to zajímavé. A vložky u Rickyho a Stephena v kanclu jsou dokonalé. Ricky tam vypadá jako úplně normální chlap, až moc normální:) Návštěvy slavných herců jsou hafo vtipný:)) Nejvíc se mi asi líbí, že si tu ze sebe všichni dělají srandu a předvádí se v tom nejčernějším možném světle, úžasná sebe-ironie. Mám ráda tuhle "real" tvorbu. PS: Mrkněte na Willow, docela pěkná pohádka:) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Mám rád britské seriály. Black books, It crowds, nebo Misfits jsou výborné záležitosti. Ovšem GervaisMerchantsův přístup mi nejde vyloženě do noty. Námětově zajímavé - rozhodně, ale že by to oplývalo zábavou se říct nedá. Spíš je to taková "životopisná" sonda do Warwickova života. Přesněji mě nesedí tento druh místy špatně mířeného a prázdného humoru. Jednotlivé díly jsou kvalitativně dost rozdílné. První dva jsou na 4*, zbytek je slabší. Zábavné momenty tam sice jsou, ale pro mě jich není mnoho. Nejlepší je snad Warwickova asistentka, ten tupý výraz a pohled je fakt velmi uvěřitelný + lákavé camea (Depp, Neeson, Carell...). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Název Life's Too Short vymyslel Warwick Davis. (lehkoživka)
  • Nápad na fiktivní dokument vznikl během natáčení seriálu Komparz (od r. 2005), ve kterém si v 9. epizodě 2. série zahrál i Warwick Davis. Davis vyprávěl Gervaisovi a Merchantovi historky ze svého života, např. jak si při nakupování v supermarketu musí pomáhat mopem nebo jak se ho lidé chtějí dotknout pro štěstí. Gervais s Merchantem v nich viděli obrovský komediální potenciál. (lehkoživka)
  • Warwick Davis vlastní agenturu pro herce malého vzrůstu i ve svém skutečném životě. (lehkoživka)

Reklama

Reklama