Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Britský břitký sitcom Life‘s Too Short, jejímž hlavním hrdinou je Warwick Davis, zobrazuje hrdinův "normální" život . Warwick provozuje agenturu pro hledání práce pro lidi malého vzrůstu, jako je on sám, a nejen proto si valnou část práce přenechá. Sekundují mu Ricky Gervais a Stephen Merchant, kteří seriál zároveň režírovali. (JackieBliz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Gervais a Marchant prišli s ďalším mockumentom - tentokrát hojne využívajúcom prvky , ktoré boli použité v Extras a s ústrednou postavou trpaslíka Warwicka Davisa. Seriál je opäť raz konzistentný a plný drobných vtipov na hranici trápnosti a škodoradosti. Celé sa to nesie v tragickom tóne odľahčenom o skutočné Warwickové zážitky, takže aj my ako diváci máme možnosť nahliadnúť do života komunity malých ľudí a tiež hercov. Gervais si tu tentokrát strihol samého seba a bohužiaľ tým potvrdzuje jednu dôležitú vec a to , že bol vždy ťahúňom svojich filmov aj seriálov. Davis je síce výborný herec ale chýba mu silnejšia charakterová črta ako len to že je malý. Takto hrá vlastne Davida Brenta - lenže ako vieme David Brent bol iba jeden. Je to síce nadpriemerný seriál využívajúci silný autorský rukopis dvojice Marchant a Gervais ale ten kto má napozerané všetky ich veci, musel čakať niečo viacej. Predošlé veci chytali za srdce, toto len vzbudilo úsmev na tvári. Aj to je niečo, ale na tým takéhoto formátu je to predsa len málo. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Ricky Gervais opravdu miluje tragédy. Na Life's Too Short je krásné, že diváka staví do situace, v které je se nesnadné rozhodnout, zda má Warvickovi fandit, mít ho rád a litovat ho při jeho (někdy doslovných) pádech anebo nikoliv. Protože postupem času vyplývá najevo, že Warvick je neuvěřitelně sebestředné hovado, které se stále považuje za něco víc, než doopravdy je, což dává různými způsoby najevo vše ne-celebritám, se kterými přichází do kontaktu. Za to však bývá vždy patřičně potrestán, což je jednak neskutečně černohumorné, ale také poměrně smutné... Rovněž se mi zdá, že Life's Too Short nabízí i bez hostování slavných celebrit mnohem víc humoru než Rickyho starší projekt Extras. Výstup Liama Neesona v první epizodě je ovšem geniální. ()

Reklama

Splasher 

všechny recenze uživatele

Budu velmi zvědavý, jestli si po Life's too short Ricky troufne rozšířit svůj oblíbený vtípek o Cleesově neschopnosti vyrovnat se ve své tvorbě Fawlty towers, kdežto on dokázal přijít s Extraz. S ohledem na kvalitu tohoto sitkomu by si ale měl spíše opakovat svojí oblíbenou bajku - cituji: Here’s one of my favourite ones of all time, OK. Um, uh, a lion is dying, he’s an old lion, he’s in the front of his cave. And all the animals come round, like the foxes and the hyenas, and the, the rabbits, and they’re all takin’ the piss out of him, and they’re laughin’ at him and they’re laughin’ goin’ "You can’t bite us now", and just before he dies, he goes, "Fine. But I was a lion once." . ___ Warvick nepůsobí důvěryhodně při odříkávání Gervaisových replik. Nezachrání to ani můj oblíbenec Holness v roli Iana. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Další dítě z Gervaisovy řitě má opravdu hodně společného s tím předchozím. Styl humoru se nijak nevyvinul, ale životní situace jsou nové, vlastně i docela originální, takže to vůbec nevadí. Warwick Davis zde hraje dosti (nechtěně) komickou postavu, dotává se do nejrůznějších trapasů a navrch k tomu v každém díle přistoupí nějaká celebrita, která ho v tom ještě vykoupe. Liam Neeson a Johnny Depp byli výborní, naopak poslední prodloužená epizoda s Val Kilmerem byla již poměrně slabá. Oceňuji, že seriál vytěžil téma do sytosti, neopakoval se a věděl, kdy přestat... 7/10 ()

TaxiDriver 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti Office a Extras do jisté míry nefunkční, spousta fórů počítá s tím, že divák je s nimi obeznámen. Ale paradoxně z Life's Too Short budou nejvíc nadšení lidi, který nemají Gervais&Merchant universum tolik nakoukaný, protože nejde o The Office Meets The Extras, ale o jejich pořádnou vykrádačku, ať už jde o podobné charaktery: Warwickův natvrdlý účetní je jak Merchant z Extras, nová sekretářka je variace Maggie, celá scéna s Liam Neesonem je převzatá z Office. Si říkám, že to celé rovnou mohlo být mockumentary o Gervaise, jediné funkční fóry stejně jsou, které naráží přímo na jeho osobu a na kult zbožnosti, které v UK a nyní i v US má. Přeci jen už jsme to viděli dvakrát, jak se loser snaží být úspěšný, copak není čas reflektovat to, jaké je to být úspěšný a oblíbený, vždyť Gervaisův blog teď není o ničem jiném.____P.S: Miluju lidi, co hodnotí po první epizodě. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Název Life's Too Short vymyslel Warwick Davis. (lehkoživka)
  • Nápad na fiktivní dokument vznikl během natáčení seriálu Komparz (od r. 2005), ve kterém si v 9. epizodě 2. série zahrál i Warwick Davis. Davis vyprávěl Gervaisovi a Merchantovi historky ze svého života, např. jak si při nakupování v supermarketu musí pomáhat mopem nebo jak se ho lidé chtějí dotknout pro štěstí. Gervais s Merchantem v nich viděli obrovský komediální potenciál. (lehkoživka)
  • Warwick Davis vlastní agenturu pro herce malého vzrůstu i ve svém skutečném životě. (lehkoživka)

Reklama

Reklama