Reklama

Reklama

Trans

Trailer 1

Historik umění Simon (James McAvoy) pracuje v aukční síni, kde se draží umělecká díla. Spolčí se zločineckým gangem a dohromady ukradnou Goyův obraz v ceně milionů dolarů. Po ráně do hlavy, kterou během loupeže utrží, však zjistí, že si nevzpomíná, kam cenné dílo ukryl. Když k nalezení odpovědi nepomůžou fyzické výhrůžky ani mučení, rozhodne se vůdce gangu (Vincent Cassel) k netradičnímu řešení. Najme hypnoterapeutku (Rosario Dawson), která se ponoří do nejtemnějších koutů Simonova podvědomí. Čím hlouběji postupuje do jeho narušené mysli, tím více je v sázce. Hranice mezi touhou, skutečností a hypnotickou sugescí se smazávají a mizí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (774)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Překombinované. Každých patnáct minut přichází nové vysvětlení toho, co se vlastně stalo; zlé postavy se stávají dobrými, dobré zlými, hypnóza realitou, realita hypnózou. Motivace, význam scén a jejich hloubka se přitom s každým dalším šokujícím odhalením více rozpadá, až vám z toho všeho v druhé polovině zůstane jen jakási přestylizovaná pohádka, jejíž děj působí přinejlepším neuvěřitelně. Zcela upřímně musím přiznat, že jsem v závěru už jen čekala, kdy se mi scénárista jako bonus pokusí ještě suverénně naservírovat, že McAvoy a Cassel jsou jednou a tou samou postavou. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě ovšem bavilo od samého začátku! Trans přináší poměrně zajímavý a originální námět, dobré zápletky ohledně ztráty paměti, skvěle se tu prolínají hypnotické stavy s realitou, herecké obsazení bezchybné, tempo ucházející a mnohé scény opravdu dechberoucí. Jsem velmi mile překvapen a docela zvažuji i 5*. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

POZOR, KOMENTÁR OBSAHUJE VYZRADENIE POINTY! Muži ako naprogramované stroje. Žena: hýbateľ prevodových pák. Niekdajšia milujúca bytosť si odstupom (pomsta chutí najlepšie vychladená!) vychutnáva odvetu za zlomené srdce. Spôsobené mužskou ješitnosťou, majetníckosťou, vzťahovačnosťou, žiarlivosťou a z nich plynúcou agresivitou. Všetky tieto spoileroidné tézy vizuálne úchvatne, zrozumiteľne a šťavnato nakombinované do vkusného komerčného filmu. Klipovitá estetika zločinecko - vzťahového príbehu podriadená hlavnej idei s názvom "Veliteľ je žena!" Poznámka na okraj: A keď nie je, zrejme by sa ňou stať mala. Pokiaľ to však dnes panujúca väčšina análnych, moci a peňazi bažných samcov nepochopí, bude sa neustále pitvať v sračkách. To znamená tápať v manipulačných hypnotických mrákotách majetku, šestákových, navonok zložitých filozofiách a prebíjaniach sa vedomosťami o čomkoľvek, napríklad o cene umeleckých diel a zmysle a pozadí tejto ceny, ako je tomu trošilingu aj tunág, v Tranze. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

MOŽNÁ EXISTUJÍ VĚCI, NA KTERÉ JE LEPŠÍ SI NIKDY NEVZPOMENOUT..... /// Zlodějská story, ve který se o zdroj napětí stará hypnóza, přináší stavy, kdy jeden neví, která bije, a přemejšlí, jestli vo pomoc požádat králíka, aby ale nakonec vyšlo najevo, že všechno má mnohem prozaičtější význam. Příběh co má hlavu a patu se snaží se bejt složitej a tím pádem i zajímavej. Možná, že právě tohle je film, kterej si budete chtít pamatovat! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám rád zamotaný věci. A ani se nemusí tolik kombinovat. 2.) Rosario Dawson jako Goyova ,,Maja“? To si nechám líbit (zvlášť když nevím, co vod toho čekat). 3.) Thx za titule ,,Petr Putna“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přepálený start. Je tu voiceover, nespolehlivý vypravěč, atraktivní zápletka i drahé umění. Po dvaceti minutách zůstane jen náznak původní myšlenky, kterou i na Boyleho poměry překvapivě průrazný vizuál a dunivý hudební doprovod nevystřelí dostatečně vysoko. Jsem všemi deseti pro překvapivé zvraty nebo popírání klišé pomocí živoucího zápalu. Jen se tohle všechno nesmí dít na úkor divákovy účasti. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Všichni herci podstoupili hypnózu jako součást jejich přípravy na film. James McAvoy prohlašoval, že jeho hypnóza byla úspěšná a po celou dobu sezení nebyl schopen pohnout rukou. (Dr Lizal)
  • Nafta se takto nevznítí, když se pořádně zahřeje, jak je ukázáno ve filmu. Výstřel, který ve filmu padl, by tedy neměl požadovaný efekt, jelikož by nestačila ani drobná jiskra. (TaNya_)
  • Režisér Danny Boyle si ve filmu objevil jako jeden z karetních hráčů u stolu. (Dr Lizal)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

Danny Boyle: Pro hrst „růžových panterů“?

08.10.2013

Žádný strach, neplánuje se další stupidní remake komediální klasiky s Peterem Sellersem. Jak si ale jistě vzpomenete, Růžový panter bylo původně jméno vzácného drahokamu. A o třpytivé a zatraceně… (více)

Reklama

Reklama