Reklama

Reklama

Robot a Frank

Trailer

Frank, lupič ve výslužbě žijící v blízké budoucnosti, má dvě odrostlé děti, které se bojí, že jejich otec už nemá dostatek sil na to, aby žil sám. Nejprve se ho chystají umístit do domova důchodců, Frankův syn se ale nakonec rozhodne pro jiné řešení. Navzdory staříkově přání mu pořídí chodícího a mluvícího humanoidního robota, který je naprogramován tak, aby podporoval Frankovo fyzické i duševní zdraví. Robot a Frank nabízí zábavný a dojemný příběh o hledání přátel a rodiny na těch nejméně pravděpodobných místech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (128)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase film, ve kterém slýchávám vcelku často české slovo robot. A je to docela i s fajn neotřelým příběhem. Frank vlastně není úplně postava, kterou byste si oblíbili, ale zároveň to není role, která je nutně zlá. Ke konci jsem se do jeho nitra dostal daleko blíž a dokonce jsem projevil nějaké ty emoce. Možná i víc, než samotný robot, který se na hodinu a půl stal Frankovým parťákem. Malý, ale příjemný film. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Frank Langella byl ve své roli, shodou okolností jmenovce Franka, jedním slovem skvělý. Ten starý zloděj, jemuž děti pořídí humanoidního robota, aby mu pomáhal. Jenže Frankovi to zkrátka pořád pálí v hlavě a lupič se v něm nezapře. Co takhle udělat z robota komplice? Zvláště když se zdá, že jste zdravotně spříznění s tím hnusným, otravným Němcem, co vám furt schovává někde věci? A po ruce máte tu báječnou Suzan Sarandon, která je věkem čím dál lepší a krásnější? Tenhle film ve mně zanechal obrovskou škálu pocitů, o životě, stáří, lásce a pokoře. Bylo to pro mne pohlazení blízké sci-fi, která je na dosah ruky, konečků prstů, protože naše děti či stoprocentně vnuci, se jí budou dotýkat celou dlaní. Jen škoda, že už u toho nebudu. ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Robot a Frank je oddychový film na nedělení odpoledne s prvkem sci-fi tak rozmělněným, že si vlastně nejsem jistý jeho skutečnou přítomností. Za chybu to ale nepovažuji, naopak se díky tomu stává přístupný většímu spektru diváků. Na IMDb obdržel 7,1, což mi příjde lehce přestřelené, zdejších 65 % v době mého hodnocení se mi jeví střízlivější. Příběh filmu je sice jednoduchý, o originalitě by se také dalo polemizovat, ale byl zpracován tak upřímně a zároveň nevtíravě, že zkrátka nenudí a baví. Vyzdvihnout musím také hlavní herecké duo - Frank Langella je sympaťák, se svou rolí nerudného dědka směle utáhne celý film a se skvěle sekundující Susan Sarandon je to potom zkrátka potěcha pro oko. Zato James Marsden a Liv Tyler jako by tam ani nebyli, za výraznou ztrátu to ale nepovažuji... Když to vezmu kolem a kolem, tento odvar filmu Andrew, člen naší rodiny mě prostě a jednoduše bavil - nezapomínejme však, že je to stále jen odvar. Opravdu by mě zajímalo, jak by se tento snímek tvářil Asimov :) ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Smutné, přesto krásné. Nebo krásné, přesto smutné? Težko říct, skutečností zůstává to, že i robot může být nejen geniální, ale i frajer, kterej je pro každou zábavu a neřest a nemusí to být ani Číslo 5, Terminátor nebo třeba Wall-E... Robot šel ve šlépějích svého pána Franka a jejich koníčkem bylo řemeslo loupežnické. Vtipné, klidné, oddychové pokoukání... Silné tři hvězdy. 65% ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Pekelně neotřelá aférka přestárlého Franka Langella s bezpohlavním uzlíčkem obvodů, v které hvězdičky ve vedlejších rolích září, až se štábu škvaří sítnice a celé si to obezřetně drží ústa od divákovy zadnice. Jistě, každý třetí záhyb smrdí šablonou a můj kritický schizofrenní souputník Ignác by bezpochyby dokázal vyšťourat nějakou prohnilou větev nebo zkaženou stoličku, jenomže to je v kontextu se známým žánrovým vlezdoprdelstvím naprosto irelevantní. Ani na vteřinu jsem nemusel znechuceně odvracet zrak a když jsem se sehnul pro mýdlo, tak se mě žádná vykalkulovaná sentimentální sračka nesnažila obskočit a to je jednoduše nevídaný úspěch. Frank nemá paměť, Robot nemá koule a oba mají potíže se zákonem, ale oba si to rovněž dokáží klestit stopáží s takovou grácií, nevtíravě, bez slzopudných výlevů, heroických obětování nebo teplého usmiřování, že pochybám přirážím dveře před ksichtem a ty čtyři hvězdičky solím se svědomím čistým jako žaludeční rosol lesní zvěře vyluhovaný v technickém líhu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Minivozidlo předjíždějící Franka (Frank Langell) při chůzi po cestě je model Tango amerického výrobce Commuter Cars. (Adrai)
  • Podoba robota z knihovny má navozovat dojem že se jedná o mnohem starší verzi než je Frankův robot. Design tohoto robota připravilo studio Castelli Models. (Adrai)
  • Postava Franka (Frank Langell) se jmenuje stejně jako herec, který ji ztvárnil. (BabetakCZE)

Reklama

Reklama